• Sticky

    Gravtest visar positivt 4 veckor efter kirurgisk abort

    Självklart kan du ha blivit gravid. Ägglossning kan ju komma ca två veckor efter abort. Menstruation kommer ju efter ägglossning, inte tvärtom. Det är ju själva poängen med menatruation.

    Lycka till! (Och grattis)

  • Sticky

    När jag har gjort skrapning har de kollat med ultraljud så att allt är ute (medan man är sövd ). Jag har tyvärr varit med om ofullständig medicinsk. Men ts hade ju genomgått kirurgisk och då är det mindre risk för rester.

    Men som andra har skrivit så är det möjligt att hcg inte har sjunkit helt. Men jag tror verkligen att det är större sannolikhet att detta rör sig om ny grav .

    Ta ett digitalt test om en vecka, då bör det stå 2-3 veckor om det är en ny graviditet.

  • Sticky

    Och dessutom brukar man väl blöda när man har rester kvar. Skulle inte misstänka rester om blödningen avtagit helt. Som sagt det är låg risk för rester efter kirurgisk. Efter medicinsk är det dock runt fem % risk.

    Det är ej lönt att försöka få vul i detta läge, bara att göra nytt digitalt test om några dagar.

  • Sticky
    FruW85 skrev 2019-01-13 14:29:17 följande:

    Nej, det mest troliga känns som att det antingen är hormoner som hänger kvar och visar plus eller en ny graviditet, men jag har läst om personer som haft rester kvar efter en skrapning så om jag utgår från mig själv så hade jag nog velat utesluta det för att slippa bli besviken. Blöder man vid rester och ts inte gör det, ja då känns det ju ändå lugnt på den fronten :)


    Håller med.
  • Sticky
    talgoxe skrev 2019-01-14 00:11:36 följande:

    Jag var tvungen att göra en kirurgisk abort, konstigt nog fick jag inte träffa läkaren efter operationen, jag väntade på läkaren i 4,5 timmar till slut så orkade jag inte vänta pga jag mådde så dåligt.

    Är det rutin att dom kontrollerar med ultraljud efter kirurgiska aborter? Att allt ser bra ut?


    Som sagt, när jag har gjort skrapningar har de kollat med vul under tiden jag var sövd. Detta fick jag reda på för att jag frågade. Om de alltid gör så kan jag tyvärr inte svara på. Men det står eventuellt i din journal (stod i min) så logga in och kolla.
Svar på tråden Gravtest visar positivt 4 veckor efter kirurgisk abort