• Progressiv

    Mäns utanförskap är ett stort samhällsproblem

    Från feministiskt håll hävdas det att ojämställdheten skär som en kniv genom samhällsklasserna, och det är väl sant till viss måtta - men ibland undrar man hur väl det stämmer. Rent krasst är det en fråga om utbildning, inte enbart värderingar m a o, vilket ju talar för att högutbildade män är eller åtminstone har en amonition av att vara, mycket jämställda.


    misil skrev 2019-02-01 19:39:33 följande:

    I världens mest feministiska land Sverige har vi dom största skillnaderna mellan pojkar och flickors resultat i världen.

    Det finns två saker man kan göra för att snabbt höja pojkarnas resultat 1 mer katederundervisning 2 daglig idrott,detta har man vetat om en längre tid.Såg programmet Ekdal och Ekdal på SVT där man diskuterade pojkars skolresultat och även pratade om dessa två åtgärder och varför man inte infört dessa,det som mest förvånade mig var att programledarna inte förstått att det finns starka krafter i samhället som aktivt motarbetar att pojkar ska höja sina resultat och därför har dessa inte införts.

    Tyvärr ser många feminister och kvinnor det som en seger i könskriget att betydligt fler tjejer än killar blir högutbildade,eftersom man på så sätt ska utjämna orättvisor dvs att strunta i och diskriminera pojkar är en rättvisehandling,detta är självklart ett feltänk eftersom det leder till stora kostnader för samhället inte bara genom att det t,ex blir fler killar som söker sig till kriminalitet,utan även för att vi får betydligt färre välutbildade driftiga unga män som startar eller utvecklar befintliga företag(vilket män är bra på) som står pall i den globala konkurrensen och ger skatteintäkter till den offentliga sektorn.

    Förövrigt visar dom flesta studier som gjorts att välutbildade män är mer jämställda än lågutbildade,vilket man tycker borde vara en aha upplevelse för dom flesta.


  • Progressiv

    Finns det något positivt med att vara pengafixerad ö h t?


    Postman skrev 2019-02-02 00:48:00 följande:

    Tydligt och klart. Kvinnor behöver bli bättre löneförhandlare, mer fixerade vid pengar och framför allt, börja jobba heltid.


  • Progressiv

    Precis tvärtom - jämställd uppstår bara vid inkludering, aldrig vid exkludering.


    Ignoramus skrev 2019-02-02 01:33:00 följande:

    OCH VICE VERSA.


  • Progressiv

    Att den råbarkade radikalfeminismen kunde vara så slående överens med den rabiata antifeminismen i dessa frågor - det hade jag aldrig trott.


    TobbeGurkan skrev 2019-02-02 02:00:42 följande:

    Skönt för flickorna att slippa pojkarna.


  • Progressiv

    Inte ifråga om könsexkludering / separatism i allmänhet. Själv tror jag mer på den sandade feminism, den som har ett enda stort kärleksbudskap. Där alla umgås med alla, osv. Måhända idealistiskt, men det är den enda rätta vägen.

    Hursomhelst rör det i princip i hela feminismens / antifeminismens grundvalar - inte alls något ordmärkeri, m a o.


    Ignoramus skrev 2019-02-02 02:57:37 följande:

    Det är väl snarare tvärtom, om man ska märka ord.


  • Progressiv

    Synsättet upprätthålls i båda lägren - men mest ifrån det antifeministiska, förstås.


    Ignoramus skrev 2019-02-02 02:58:17 följande:

    Lite märkligt att du inte vänder dig till den som ursprungligen kom med det förslaget?


  • Progressiv

    Precis, vi måste alla organisera oss tillsammans för en bättre värld. Kunde inte uttryckt det bättre själv.

    Använder inte beteckningen själv då den dels är lite besudlad och dels ju primärt syftar på kvinnofrågor (är själv mest aktiv i mansfrågor). Viktigaste är ju faktiska förändringar i jämställdhetsväg tycker jag, sedan får folk sätta vilka etiketter på sina åsikter de vill.


    annabellelee skrev 2019-02-02 03:46:56 följande:

    Jag håller med. Att hela tiden tävla om vilket kön som har det värst, och skylla på att det är det andra kökets fel att det är så illa, gagnar knappast någon.

    Inget av könen mår bra i rådande ordning med uppdelade könsideal där killar ska vara tuffa och det är omanligt att syssla med tjejiga saker som skola och plugga (= leder till att en grupp män aktivt tar avstånd från skolan, halkar efter på arbetsmarknaden och hamnar i utanförskap) och att tjejer ska vara "duktiga flickor" (=de kämpar för att prestera bra, stressar med att vara perfekta både till utseendet, när det gäller hemarbete och i skolan/på arbetet och bränner ut sig).

    Det viktiga kan ju knappast vara att ta reda på vem det är mest synd om. Båda gruppernas problem är ju dessutom till synes självförvållat (Varför kämpade pojkarna inte mer? Varför kämpade flickorna tills de blev sönderstressade?), så röster höjs om att de får skylla sig själva, men i själva verket är det samhällets krav och könsnormerna som är den yttersta orsaken.

    Så feminismens projekt om att förändra och sudda ut könsnormerna är lösningen. Jag vet att ordet feminism sticker i ögonen på många män, så kalla det något annat då, kalla det "jämställdhetsarbete" för det är ju det är. (Ja, feminism handlar om jämställdhet).

    Både män och kvinnor lider av rådande könsnormer och bör förenas i kampen om att hitta lösningar, inte gnälla om att allt är det andra könets fel.


  • Progressiv

    Ja, för man ska ju inte kasta sten i glashus. Apropå stenkastning.

    Själv har jag inte hittat en grupp att identifiera mig med. Än. En del antifeminister lyfter t ex mäns utanförskap, men har fel lösningar på problemen. En del feminister förkastar istället teorier om att män far illa i patriarkala strukturer. Knepigt det här, får leta vidare helt enkelt.


    annabellelee skrev 2019-02-02 03:51:02 följande:

    Ja! Kan vi inte enas om att båda grupperna vill förändra rådande normer och fundera ut hur vi gör det, istället för att kasta sten på varandra och gnälla om vem som började.


  • Progressiv
    KlunsSmurfen skrev 2019-02-02 10:20:04 följande:

    Hon kan ha medverkat.

    9:42-20:12, 22:45-22:33, 38:22-50:20





    Extremfeministerna körde över Winberg | Debatt | Expressen

    www.expressen.se/debatt/extremfeministerna-korde-over-winberg/

    "den tongivande feminismen idag bygger på identitetspolitik där man utsett den vita heterosexuella mannen till fiende"

    intersektionalitets feminism


    Sagt av en socialdemokrat. Remarkabelt, to say the least.

    Intersektionalitetsfeminism är för övrigt något annat. Och nej, länkbomba mig inte nu tack.
  • Progressiv

    Införa separatism som experiment? Det är ju det vi har idag, och som en del (naturligtvis inte alla) feminister vill bevara med näbbar och klor. Det är väl snarare jämställdhet som vore ett experiment utifrån rådande samhällsnormer, ett jävligt bra experiment.

    Hur det dessutom skulle begrava myter är jag helt lost på, förklara gärna.

    Och du är säkert en jättetrevlig person IRL, åtminstone när människor håller med dig. Dock kan jag tycka att det här med mansbebisar är aningen omoget och piffar definitivt inte upp feminismens rykte, men vi har alla våra strategier så kör du på med vad du vill.


    Ignoramus skrev 2019-02-02 17:09:46 följande:

    Ordmärkeriet låg i att tobbegurkan höll med mig, och inte vice versa ;) Men jag förstår varför du hela tiden vänder dig till någon som kanske debatterar lite mer sansat.

    Ja, jag håller med om både det stora kärleksbudskapet, och att det är en smula idealistiskt. Det ska ju i den bästa av världar inte behövas ett uppdelat samhälle, och kanske framförallt inte en uppdelad skola. Men det hade varit ett intressant experiment, och kanske framförallt en frisk fläkt i debatten. Skulle begrava en hel del gamla seglivade myter, skulle jag tro.


  • Progressiv

    Och med det en hel rad nackdelar på andra områden.


    Postman skrev 2019-02-02 21:35:53 följande:

    Ja om man vill ha en bra lön måste man delvis vara pengafixerad. Män är mer fixerade vid pengar än kvinnor, därför tjänar män bland annat också mer än kvinnor.


  • Progressiv

    Det är vice versa där med. Kvinnor tycks antingen tävla om *vems* den nye anställde killen är (läs: se upp till honom/gulla med honom) alternativt inte inkludera honom alls.


    Postman skrev 2019-02-02 21:46:21 följande:

    Absolut och jag kan också känna att det är bra om arbetsplatserna är könsuppdelade med. Det blir alltid struligt så fort det kommer in kvinnor på en mansdominerad arbetsplats.


  • Progressiv
    Postman skrev 2019-02-04 07:15:54 följande:

    Om det stämmer vet jag inte men det är min upplevelse efter 35 år i arbetslivet. Män är långt mer fixerade vid att tjäna bra. Tjänar de inte bra så letar många vidare eller ligger i och försöker att få upp lönen. Kvinnor är inte lika fanatiska plus att de hellre jobbar mindre än mer. Men som sagt, min upplevelse.

    Det är det många män som har kostsamma hobbies eller andra dyra matriella ting men att det är för att ha någon form av dragningskraft på kvinnor har jag aldrig hört.


    Jag tycker att vi män borde göra mer som kvinnor. Avdramatisera hela livet, helt enkelt.
  • Progressiv

    Visst, en del kvinnor kacklar nog mest. Men samtidigt säger de som det är, istället för att ständigt hålla käft och tiga som jag antar att män ibland gör.

    Poängen är hursomhelst att det *manliga* sättet att bete sig långtifrån alltid är det bästa, tvärtom faktiskt.


    Postman skrev 2019-02-04 07:20:52 följande:

    Ja kanske, det vet jag inget om. Jag vet mer om när man försöker blanda könen på arbetsplatsen, då blir det alltid krångligt. Kvinnor är alltid känsligare för vad som sägs, görs och hur det ser ut på arbetsplatsen. Det är mycket enklare med män, de jobbar bara på sen om det inte finns gröna växter i fönstren eller om någon drar en snuskig historia det skiter de fullständigt i.


  • Progressiv

    ...och sådana kvinnor är i regel ingenting att ha.


    KlunsSmurfen skrev 2019-02-04 11:39:16 följande:

    Ja män har ju en större förmåga att fastna i saker och sina hobbies även om de inte är så meningsfulla, WOW är en av dem, andra fastnar i dyra saker.

    En fin jänkare eller ett stort fint hus har ju en viss dragningskraft på vissa kvinnor.


  • Progressiv
    Postman skrev 2019-02-05 07:26:27 följande:

    Det är väl precis det män gör i dag, avdramatiserar. Jag kan känna att det är kvinnorna som dramatiserar allt alldeles för mycket.


    Att vara karriärist och pengagalen är inte att njuta av livet. Och ja, på tok för många kvinnor är också sådana. Så går det när man ensidigt fokuserat på att jämställa kvinnorna med männen, och inte tvärtom.
  • Progressiv

    Nej då, en del manliga sätt är såklart skitbra. Som att vara konstruktiv.

    De flesta kvinnor jag träffat har inte varit som du beskriver. Och om de varit så så har de nog mest varit fast i en stereotyp kvinnoroll.


    Postman skrev 2019-02-05 07:33:05 följande:

    Håller inte alls med, kvinnor är mästare på att tjata runt om ett problem många gånger med och det är aldrig gott nog. Även om alla försöker göra det bra då är det inte bra det heller för då seglar det upp nåt annat att tjata om.

    Vem säger att det manliga sätter är bäst? Självklart är det inte så , känns som du har fastnat i att bara för det är manligt sätt är det likhetstecken med dåligt. Det sker massor med sätt idag åt alla håll.


Svar på tråden Mäns utanförskap är ett stort samhällsproblem