Inlägg från: IceKitten |Visa alla inlägg
  • IceKitten

    Är det sant att man inte för ligga på rygg och sova när man är gravid?

    Anonym (nej) skrev 2019-01-14 08:38:51 följande:

    ja 3 fullgångna graviditeter. Jag minns bara någon gång att jag blivit yr men vill minnas att jag ofta låg på sidan. Det är inget större problem då man känner vilken sovställning som känns obekväm


    Men gud... När ska folk inse att deras egna graviditeter har noll statistisk grund och alltså även betyder noll.

    Forskning som har gjorts med mammor som förlorade sitt barn i magen under graviditetens sista månader visade att risken var dubbelt så hög om mamman sov på ryggen. Enligt forskningen så bör mamman försöka sova på vänster sida. Detta innebär självklart inte att benisen alltid dör om mamman sover på rygg. Den stora majoriteten kommer klara sig jättebra
  • IceKitten
    Anonym (nej) skrev 2019-01-14 09:00:26 följande:

    och enligt forskningen får man cancer av att äta chips och vänsterhänta barn av att göra många ultraljud under graviditeten.. Man ska inte tro på allt man hör och läser


    Nej man ska självklart tro på den anonyma personen på internet som har gått igenom 3 (!) graviditeter istället för forskarna som har som har lagt ner sin tid och energi på att samla in fakta, intervjuer och expertis.
  • IceKitten
    Anonym (nej) skrev 2019-01-14 09:09:10 följande:

    vet inte riktigt om man ska tro på forskningen om vänsterhänta barn och cancer.


    Alltså... För det första handlade tråden om inte chips eller vänsterhänta barn..........

    För det andra handlar risken för cancern om gifter som finns i chipsen (ännu en gång, alla som äter chips kommer inte få cancer. Då hade det inte kallats en risk...). Ultraljudet och vänsterhänta har jag aldrig hört talas om men ultraljuden kan helt klart påverka fostret. Det finns en anledning till att vi bara har 1-2 UL i en vanlig graviditet i Sverige.

    Du har dock uppenbarligen slut på argument så varför kan du inte bara acceptera att du kan ha fel helt enkelt? Det kommer inte döda dig...
  • IceKitten
    Anonym (nej) skrev 2019-01-14 09:52:23 följande:

    ja chips och vänsterhänta barn var givetvis ett exempel på vad forskningen säger om saker och ting eftersom du väljer att tro på forskning. Och alla som sover på rygg får inte dödfödda barn. Du kan också ha fel, varför kan du inte acceptera det?


    1. Experterna har högre trovärdighet än du. Alltså tror jag på den över dig.

    2. Att automatiskt avfärda allt som råkar vara forskning är ju typ för korkat för att ens bemöta.

    3. Jag har flera gånger påpekat att det självfallet inte kommer ske i alla fall (både angående sena missfall och chipsen, då hade det som sagt inte kallats risk).

    4. Jag har inte framfört några personliga åsikter utan berättat om existerande forskning medan du använder dina 3 graviditeter som bevis. Så exakt vad har jag fel om?

    Alltid intressant att diskutera med folk som antingen har begränsad läsförmåga eller bara "glömmer bort" allt som inte passar dem.
Svar på tråden Är det sant att man inte för ligga på rygg och sova när man är gravid?