• RilleO

    Tråkiga kvinnor får ligga ändå

    "Jobba på din självkänsla, din personlighet och din humor så får du ligga."


    är ett tips hämtat ur en tråd här på FL riktat till en man.


    Min undran är varför detta inte gäller kvinnor?

  • Svar på tråden Tråkiga kvinnor får ligga ändå
  • RilleO
    Anonym (Saga) skrev 2019-01-14 22:54:25 följande:
    Jag tror inte att du förstår din egen jämförelse här. Visst startar kvinnor trådar om relationer, denna vecka har man sett flera med temat om hur man kommer vidare trots otrohet, makar som lämnar en gravid fru eller om vi andra tror att vissa relationsproblem går att fixa eller ej. Men jag har inte sett flera trådar under samma vecka startas av kvinnor med rubriken ?buuhuu, alla tråkiga och fula män får ha seriösa relationer och gifta sig men inte jag, vaaarfööör?!? Skillnaden här är att den lilla andelen män som startar dessa trådar sedan inte tar till sig råden vi andra ger, som att börja med en ny hobby, träffa folk i vardagen istället för internet utan slår inifrån sig det med ursäkten att de inte gillar dans eller bergsklättring och att de nog bara är födda under en olycklig stjärna. Vad ska vi andra här göra då? Till slut verkar det som om de bara vill gnälla av sig, inte förändra sin situation. Man kan leda en häst till vattnet men inte tvinga den att dricka. Din jämförelse med demonstrationståg håller inte långt heller; folk brukar demonstrera för att kräva det som tillkommer dem (tex rättigheter inom arbetslivet eller mänskliga rättigheter) men ingen har rätt att tilldelas sexpartner eller en make/maka. Det är allas ansvar att ta kontroll över din situation.

    Jag tolkar att det bara är män som att män är ensammare och inte har någon att prata med om sina problem. Kvinnor har för det mesta MYCKET bättre kontaktnät som de kan få stöttning i.


    Att sitta bland andra män och älta känslor är ett mycket effektivt sätt för män att bli oönskade i "grabbgänget".


    De krakar som hittar hit har förmodligen dragit slutsatsen att är det några som vet hur man attraherar kvinnor så är det andra kvinnor och det är har allt går fel. Det vore mycket bättre om de frågade andra män som är framgångsrika hos kvinnor hur man gör. Kvinnor är helt enkelt hemmablinda. 

  • RilleO
    CarinaL26 skrev 2019-01-14 23:01:24 följande:

    Bra fråga. Den bör besvaras av männen som faller för dem ändå.


    Jag tror att många män har oerhört dåligt självförtroende och grovt underskattar sig själva (om de inte druckit för då är det grav överskattning som gäller).


    Den stora akilleshälen är att ha självförtroendet och självsäkerheten att våga uppvakta. Männen har ju dessutom den schizofrena förväntningen att vara både seriösa och roliga samtidigt.


    För kvinnor gäller inget av ovanstående. 

Svar på tråden Tråkiga kvinnor får ligga ändå