Inlägg från: Anonym (bonnatösen) |Visa alla inlägg
  • Anonym (bonnatösen)

    Tråkiga kvinnor får ligga ändå

    RilleO skrev 2019-01-14 18:52:43 följande:

    "Jobba på din självkänsla, din personlighet och din humor så får du ligga."


    är ett tips hämtat ur en tråd här på FL riktat till en man.


    Min undran är varför detta inte gäller kvinnor?


    Japp, kvinnor kan få hur mycket gödsel de vill. Men rosor är det fortfarande ont om.
  • Anonym (bonnatösen)
    Anonym (Olika) skrev 2019-01-14 19:09:52 följande:
    Många män skulle vara nöjda med det kvinnor kallar gödsel.
    Och det finns människor som lever med misshandlande partners till och med. 

    Men för en kvinna är det större risk att leva med en instabil man än tvärtom, hon riskerar faktiskt att dö. Och då blir man försiktig.

    Det är också fler män som missbrukar olika saker och därför innebär större risk. 20% av män har alkoholproblem/ligger i högriskgruppen, mot 13% av kvinnor (i åldersgruppen 16-84 år), bara för att ta en faktor.
  • Anonym (bonnatösen)
    Mongoliet skrev 2019-01-14 20:18:58 följande:

    Män kan ha sex med precis med vad fan som helst när som helst om behovet är tillräckligt stort vilket det är om det har gått mer än några dagar, ev några timmar sedan senast. Kvinnor oavsett om de är kåta kan hålla sig längre eftersom de vet att de får när de vill. Män vet att varje gång kan vara den sista & tackar sällan nej.


    Stämmer inte om vi snackar om män med lite mer välutvecklad  impulskontroll.

    Jag vet män som tackat nej för att de är upptagna/sårade av tidigare relation, medicinerar, är deprimerade.
    Eller att kvinnan är lite för sexuellt aktiv för deras smak.
  • Anonym (bonnatösen)
    Anonym (AnteBerg) skrev 2019-01-30 21:18:02 följande:

    Då kan ju du som är så duktig och kvinna kanske förklara varför många kvinnor (inte någon av mina fruar) är så stela, "duktiga" och humorbefriade?


    En annan fråga är varför jag inte bara har tre undantag bland par i min familj (jag och frugan är undantag), våra vänner (ett undantag), bekanta, grannar där kvinnorna dominerar och männen är tofflar. Enligt min uppfattning verkar med några undantag män vara underordnade kvinnan.


    Mannen måste fråga "regeringen/frugan" när man frågar dem om de vill komma på fika. Kvinnorna svarar direkt och om mannen säger nej för då är det t ex golf så blir det ett ja efter onda ögat delats ut. Jag skulle kunna ge exempel till lunch imorgon...


    Hon väljer restaurang, resmål för semester, var och hur de skall bo etc. Jag misstänker att det är en omtanke som urartar i att männen förvandlas till mansbebisar som ni feminister brukar skandera.


    Det känns som att alla de här männen sitter i baksätet i sitt eget liv med frugan vid ratten och ser sitt eget liv swisha förbi sidorutan. Vi pratar om män som till yrket varit/är sjökapten, VD (ca 500 anst), pilot. I mitt förra äktenskap satt jag passagerarsätet och ville turas om att köra men tillslut ville även hon att jag skulle sitta i baksätet men då fick jag nog och krävde parterapi som slutade med skilsmässa då jag fick nog och kände att jag gjort allt.


    Vad är det med alla dessa ?duktiga flickor? och präktiga kvinnor som skall vara projektledare, utförare (de litar bara på sig själva), bäst på jobbet, tävling med väninnorna på Facebook och Instagram, allt är en hysterisk tävling och gubbarna bara suckar och tofflar med.

    Flickorna sminkar sig och skall se ut som 25 när de är 12 och 10 åriga brorsan bygger Lego.


    Jag pratade med en bekant som blev 93 år och var en väldigt klok gammal dam. Hon sa att ?allt har spårat ur? balansen mellan männen och kvinnorna är borta och värre blir det. Nu är hon död men jag funderar på om hon inte hade en poäng. Inget fel med att kvinnor fått det bättre men måste det vara på männens bekostnad?


    Antalet unga kvinnor 25-35 som går in i väggen ökar och det gör även jämställdheten men uppenbarligen inte tillräckligt snabbt. >


    Har jag missat något?


     


    Men om män har mer makt och mer kapital, hur skulle det gå till att kvinnor får mer inflytande om inte männen backar lite, menar du? Omfördelning av vad det vara månde sker väl vanligen på någon grupps bekostnad, eller hur?  Samtidigt så ger yrkesarbetande kvinnor möjlighet till att avbörda sig ansvar, en man som blir av med jobbet behöver inte längre känna att familjen går under för det, och det är väl bra?

    Folk som är 93 har tyckt att ungdomen och samhället är åt helvete sen Plinius den äldre, men det betyder inte för den sakens skull att de har rätt.

    Jag turas om med min man, i år är det han som bestämmer huvudsemester, och i övrigt reser vi som vi vill med våra vänner åt varsitt håll.

    Och jag vet faktiskt knappt en människa som inte har gått i väggen i alla fall en runda i dagens arbetsliv, det händer både kvinnor och män. Fast män tenderar i högre grad att dricka för mycket och förlora jobbet också.
  • Anonym (bonnatösen)
    Anonym (AnteBerg) skrev 2019-01-30 22:10:38 följande:
    Men om män har mer makt och mer kapital, hur skulle det gå till att kvinnor får mer inflytande om inte männen backar lite, menar du? Omfördelning av vad det vara månde sker väl vanligen på någon grupps bekostnad, eller hur?  
    Om man ser allt som ett nollsummespel så är ju den enes bröd den andres bröd. Vi män skall alltså börja se kvinnor som fiender eller konkurrenter om du så vill?
    "Samtidigt så ger yrkesarbetande kvinnor möjlighet till att avbörda sig ansvar, en man som blir av med jobbet behöver inte längre känna att familjen går under för det, och det är väl bra?"
    Med resultatet att hon dikterar villkoren hemma istället för mannen. Vad blir bättre av att man byter ett fel mot ett annat? Den som håller i plånboken har makten.
    "Folk som är 93 har tyckt att ungdomen och samhället är åt helvete sen Plinius den äldre, men det betyder inte för den sakens skull att de har rätt."
    Folk som är 93 har något som unga utbildningsstörda akademiker med en släng av hybris inte värderar längre eftersom de inte har någon själv... erfarenhet. Ödmjukhet är en bristvara hos ungdomen brukade farmor säga :)
    "Jag turas om med min man, i år är det han som bestämmer huvudsemester, och i övrigt reser vi som vi vill med våra vänner åt varsitt håll. "
    Låter exotiskt men kör för det! :) 
    "Och jag vet faktiskt knappt en människa som inte har gått i väggen i alla fall en runda i dagens arbetsliv, det händer både kvinnor och män." 
    En fin utveckling eller hur? 
    "Fast män tenderar i högre grad att dricka för mycket och förlora jobbet också."
    Vad händer med kvinnorna?  Eller är kvinnorna i vanlig ordning här på Familjeliv felfria?
    Jag är meritokrat, alla andra får svara för sig. 
    Konkurrens är det hela tiden om allt, vilken sten lever man under om man inte ser det?  

    Och sen finns det ju de som försöker leva jämställt och de som inte gör det. Jag ser inte i gemen att kvinnor dikterar saker i hemmet, och skulle det vara så har ju mannen fortfarande oftast högre lön och förmåga att dra om det inte är bra.

    Detsamma kan fortfarande långt ifrån sägas om alla kvinnor- har du inte sett de sorgliga trådarna här av kvinnor som anser att de är för fattiga för att flytta fast mannen är ett arsle och slår dem till och med?

    Så när får man ha en åsikt då, är du själv 93? Glad Jag är mitt i livet och inser att vi alla är en produkt av vår tid. Redan börjar det som var norm när man själv var barn att ifrågasättas av nästa generation och det är nog så det ska vara, även om jag inte håller med om allt.

    Och ja, kvinnor återgår till arbete och antingen lär de sig eller bränner de ut sig igen. De flesta män gör detsamma men tyvärr har jag sett några de senaste åren som har straffat ut sig med spriten.
  • Anonym (bonnatösen)
    Anonym (Generell) skrev 2022-04-17 08:06:21 följande:
    Bland män i Sverige i åldrarna 25 till 45 år som har ett akademiskt arbete lever 73 procent i ett hushåll med barn. Bland arbetslösa eller långtidssjukskrivna män i samma ålder är siffran 23 procent. För jämnåriga kvinnor finns ingen sådan koppling till ställningen i arbetslivet.

    https://fof.se/artikel/2018/8/farre-man-blir-pappor/
    Nej, att många män inte har någon standard alls bara de får doppa är ju välbekant, så varför skulle någon vara förvånad över det resultatet?

    Tidigare har det heller inte funnits så många kvinnliga läkare, toppjurister och ingenjörer att välja mellan heller- det har alltså varit helt okej att satsa på en undersköterska med snygga rattar.

    En annan viktig sak att fatta är detta:

    En man som kan försörja sig själv och lite till själv BEHÖVER inte välja en kvinna efter pengar, medan en kvinna som knappt kan försörja sig på egen hand och vill ha flera barn BEHÖVER en man med bättre lön om hon inte vill bo i ett område där 12-åringar knivrånar varandra.

    Jag har en bit högre lön och känner inte att mannens lön är så viktig, för jag vet ju att jag fixar biffen själv. Jag har råd att tänka så. Och jag tror knappast att män som lever på sjukpension skulle välja en lika lågavlönad/sjukskriven kvinna heller om de hade ett fetare val.
  • Anonym (bonnatösen)
    Anonym (För) skrev 2022-04-20 21:35:08 följande:
    Män har också preferenser men det är okej att kritisera då men inte för kvinnors preferenser 
    Det säger sig själv att den som konsekvent överskattar sin egen IQ, bildning och attraktionskraft söker sig till fel mål, och därför får nej i högre grad. Oavsett kön.

    Män gör detta i högre grad än kvinnor.
  • Anonym (bonnatösen)
    Anonym (Bitter) skrev 2022-05-19 19:53:53 följande:

    Jag säger att de flesta kvinnor är korta, tjocka och tråkiga. Att de bara duger för sex är din vantolkning. Jag förstår att min skärmdump sticker i dina "progressiva" ögon.


    Det är möjligt att det ser ut så i din progressiva bekantskapskrets. Det säger ju sig självt att flertalet inte kan vara progressiva. Det är fortfarande så att kvinnor som bara vill ligga uppenbarligen inte räcker till eftersom andra kvinnor som inte bara vill ligga gnäller om det t ex här på forumet.


     


    Men det har ju en anledning också, eftersom det helt tydligt är lättare för män att få ut något av sexet. Sen tror jag också att kvinnor som är mer drivna i yrkeslivet kanske har mer testo= mer lust. 

    SVENSKARNAS SEXVANOR

    37 % av svenska kvinnor, och 17 % av män, är för trötta och för stressade för att ha sex.


    21 % av kvinnorna, och 8 % av männen, uppger att de saknar lust till sex.


    63 % kvinnor och 34 % män har gått med på att ha sex trots att de egentligen inte ville.


    Kvinnor med längre utbildning tycker oftare att sex är viktigt i en relation, tar oftare initiativ till sex och föreslår oftare hur de vill ha sex, jämfört med kvinnor med kortare utbildning.


    70 % av män och 30 % av kvinnor använder pornografi.


    Källa: Folkhälsomyndigheten 2019


Svar på tråden Tråkiga kvinnor får ligga ändå