Inlägg från: Anonym (anonymm) |Visa alla inlägg
  • Anonym (anonymm)

    Narcissist silent treatment?

    Anonym (Elin) skrev 2019-01-17 18:52:22 följande:
    Tack, jag hatar också sånt. Så förstår helt hur du menar. Försökt att ignorera men hen hänger inte på tyvärr och sen skyller hen på mig. Tyvärr måste jag kommunicera med denne person, annars hade bett hen dra åt fanders för längesedan

    Ja det är så hemskt! Det är därför jag låtit lite förbannade i tråden kanske, det var absolut inte meningen. Tror inte jag förstod dig rätt först heller. Lite undrande varför du måste ha kontakt med den, men jag respekterar att du inte vill berätta. Då blir läget svårt...


    Har du gjort något som får den andre att inte vilja prata med dig? Fast, jag tycker att även om man är arg ska man prata, så det tar emot att ens fråga det. Jag tycker man ska prata om allt.... Men jag vet gott och väl hur det är att försöka prata med en sådan person, man känner sig så liten och värdelös. Iallafall gjorde jag det.


    Om inte ignorera hjälper vet jag inte riktigt hur du ska göra... tyvärr. Att strunta i personen ändå kanske inte går, men vad ska du göra till slut, egentligen.

  • Anonym (anonymm)
    Anonym (Elin) skrev 2019-01-17 18:59:03 följande:
    Du har så rätt, känner att inget jag gör hjälper. Det enda jag gjort är att förklarat att jag inte vill ligga med personen. Sen fick jag ett helvete, försökte reda ut detta lugnt och fint men får bara mindfuck tillbaka. Och nu total ignorans även om vi är i samma rum, men hen sticker till mig tillräckligt för att jag inte skall släppa taget. Tyvärr måste jag av div skäl kunna kommunicera med denna person. Och ha en fungerade relation. Jag blir dock bara mer och mer knäckt
    Men va? Om du inte vill ligga med den? Det ska personen kunna ta utan att bli förbannad. Stackare. Om det inte är barn inblandat tycker jag verkligen inte du ska vara med den. Och även om ni skulle ha barn så börjar man ändå fundera. Du ska ju vara lycklig med personen och det är du inte. Inte när det är så. Har du någon att prata med om detta i verkligheten menar jag? För jag hoppas inte du sitter där själv och funderar på detta.
  • Anonym (anonymm)

    Du ska inte acceptera sånt... kör inte sönder dig själv. Det tar så lång tid att repaera, om det ens går. det är inte värt det. Du ska vara lycklig. Du ska vara din egen bästa vän. Du gör iallafall inget fel.

  • Anonym (anonymm)
    Anonym (Elin) skrev 2019-01-17 19:04:53 följande:
    Inga barn men måste ändå som sagt ha en fungerande relation till denne. Då personen är någon jag träffar flera gånger i veckan och måste kunna samarbeta med.

    Ja, man tycker ju hen borde kunna ta det, men tydligen inte. Jag blev lessen när hen började sådär, speciellt när jag inte bara kan säga fuck off och lämna personen bakom mig. Hens mindfuck funkar tyvärr. Nej ingen direkt att prata med, skäms för mycket, hen får mig att skämmas. Fast jag inget gjort
    Aha.. ja då är det inte så enkelt. Jag vet faktiskt inte. Mer än att jag ändå tycker det borde gå att strunta i honom på något vis... eller så är det så att jag vill försöka komma på ett sätt så du ska kunna det. så är det nog.
  • Anonym (anonymm)
    Anonym (Mopp) skrev 2019-01-17 19:37:14 följande:
    Tystnad kan också bero på många andra saker så det är helt irrelevant taget ur sitt sammanhang. Det kan bero på svårigheter att uttrycka sig när man blir bombad med känslor (egna eller andras) eller krav, att det låser sig. Att man helt enkelt är skitsur. Att man bett om att få vara ifred eller tycker att man gjort det tydligt att man behöver få vara det och därför hoppas att den andre ska ge sig nån gång och fatta att det inte är värt att tjata, med mera.
    Det har jag aldrig tänkt på. Men jag tycker att man isåfall kan berätta det.
  • Anonym (anonymm)

    Och krav vet jag inte om man ens kan kalla det. Jag tycker att tycker man om varann ska man prata, eller iallafall försöka göra det. Man är taskig om man låter den andra gå runt och vara arg eller ledsen.

  • Anonym (anonymm)
    Anonym (Fia) skrev 2019-01-17 19:05:34 följande:

    Nu vet jag ju inget alls om er, men jag gissar följande:

    Om han de facto är narcissist: Du är i desperat behov av honom och han njuter antagligen av den känslan. Bryter du kontakten så är det sannolikt att han kommer att ge dig precis så mycket som krävs för att du ska fortsätta ge honom uppmärksamhet

    Om du bara tror att han är narcissist: han tycker du är skitjobbig men är för snäll för att själv säga det och försöker hålla kontakten på en extremt låg nivå tills du ger upp. Bryter du kontakten så kommer han bli lättad, ökar du den kommer han kanske byta nummer eller be dig lämna honom i fred.


    Vänta lite här nu. Det sista du skrev där. Vadå för snäll för att säga det ? Det är inte att vara snäll. Det är att ljuga och hålla undan. Att vara dum. Iallafall enligt mig. Det är väl bättre att vara ärlig på ett snällt sätt och prata om allt istället.
  • Anonym (anonymm)
    Anonym (Nassen) skrev 2019-01-17 20:19:39 följande:

    Stämmer, det är elakt att utsätta andra för silent treatment!


    Ja verkligen.
  • Anonym (anonymm)

    Precis för det där med att man tvunget måste ha kontakt med någon tror jag inte på riktigt. Det ska du inte behöva om den är dum mot dig. Vare sig det är dina barns pappa eller någon på jobbet eller vad som.

  • Anonym (anonymm)
    Anonym (Elin) skrev 2019-01-18 11:56:45 följande:

    Bara för att du inte tror på det innebär det inte att det inte skulle vara sant.


    Tror och tror, man ska väl få välja det själv.
  • Anonym (anonymm)
    Anonym (Elin) skrev 2019-01-18 11:56:45 följande:

    Bara för att du inte tror på det innebär det inte att det inte skulle vara sant.


    Det är det jag menar med att inte vara tvungen. Hotar personen dig eller vadå?"
  • Anonym (anonymm)
    Anonym (Elin) skrev 2019-01-18 14:06:46 följande:

    Vem har sagt att jag utgår från det bara för att personen inte vill kommunicera. Nu hittar du på saker


    Du säger ju att den inte svarar dig. Då vill den ju inte prata. Och nej du måste ingenting. Gå till en kurator och prata om det eller någon annan som kan hjälpa dig då. Förstår inte vad problemet är ens.
  • Anonym (anonymm)

    Många gör så tyvärr när de inte vill prata med någon att de inte svarar. De säger inte det rätt ut tyvärr. Men man kan inte tvinga folk vara som sig själv heller.

  • Anonym (anonymm)

    Om personen inte svarar dig kan du inte kräva att få svar heller. Personen vill väl inte prata med dig helt enkelt? Varför skulle det vara konstigt? Respektera det isåfall. Vill du inte berätta mer än vad du gjort u tråden blir det ju att man måste spekulera. Du verkar iaf vara rädd för något när du inte kan berätta mer än detta. Och jo du kan säkert få hjälp av någon med detta. Eller är det något som inte får komma ut som är inblandat, eller vadå ?

  • Anonym (anonymm)
    Anonym (Elin) skrev 2019-01-18 15:42:14 följande:

    Tyvärr måste hen göra det. Varför skulle jag berätta det? Var ju liksom inte alla det som var frågan eller det som var problemet


    För det skulle hjälpa oss förstå .
  • Anonym (anonymm)
    Anonym (Elin) skrev 2019-01-18 16:12:04 följande:

    Frågan är redan ställd, med een info som behövs för att kunna svara. Man svarar liksom inte bättre på en rak fråga för att man inte får hela storyn. Förutom du då som blir såpass bitter att du inte fick nåt att grotta ner dig i så du skriver hur många inlägg som helst som inte ger något öht eller har med saken att göra


    Men det handlar inte om att vi är nyfikna. Vilken snedvriden syn du har på saker och ting. Jag tex är inte ens sån som person. Men du har påstått det om mig med att jag är nyfiken om andra. Jag är ingen som sitter och tisslar och tasslar om massa skit som många andra på kaffe rasterna. Jag snackar direkt till personen. Inte bakom ryggen på den. Och i detta fallet vill jag hjälpa dig. Jag är inte ett skit nyfiken. Jag respekterar att du inte vill berätta. Men jag tror inte du är tvungen att ha kontakt med någon direkt. Och som andra med frågat, varför söker du inte hjälp då hos någon? Något skumt är det ju.
  • Anonym (anonymm)

    Personen kanske bara skiter i dig helt enkelt. Som jag sagt tidigare. Om inte du velat prata med någon så tror jag Du hade velat bli respekterad med det också. Eller vill du folk ska tvinga sig på dig?

  • Anonym (anonymm)
    Anonym (Elin) skrev 2019-01-18 18:59:06 följande:

    Personen ifråga har aldrig sagt att denne inte vill prata/kommunicera. Det är något du hittat på.

    Om jag inte velat prata med någon hade jag tvärtemot denna person sagt det och stått fast vid det. Inte ena dagen inte ens hälsat och drygat, andra dagen svarat nåt kort på messenger, nästa dag inte ens öppna det jag skrev på messenger för att tredje dagen gå på med full charm... men det är ju jag det. Du kanske gör annorlunda?


    Om en person gör så så är det för den inte vill prata.
  • Anonym (anonymm)

    Jag hatar med sånt. Men jag har lärt mig att det är så folk gör om de inte vill prata iallafall. För de vågar inte säga det rätt ut.

Svar på tråden Narcissist silent treatment?