• CarinaL26

    Lever vi i diktatur?

    Om man undrar om vi lever i en diktatur bör man rimligen slå upp ordet diktatur i NE (Nationalencyklopedin)

  • CarinaL26

    Folk tror alltså att sociala medier och diskussionsforum som FL och FB kontrolleras av staten och att andra partier förbjuds ställa upp i val?

    Ska man skratta eller gråta.

  • CarinaL26
    Anonym (Lisa) skrev 2019-01-16 14:33:35 följande:

    Ingen bryr sig om du skrattar eller gråter på samma sätt som de flesta vet att google äger majoriteten av sociala medier.

    Har du någonsin sett en nyhetssändning där de talar om t.ex. flashback så borde du ha märkt att det är sällan neutral journalistik som förs iom att de kommenterar nästan alltid "på den högerextrema hatsajten flashback..." istället för att bara säga "på sajten flashback " som är så mycket närmare sanningen, men nyheterna (svt+tv4) = statlig television = staten svartmålar flashback som en hatsajt vars enda funktion är att hata invandrare trots att det är långt ifrån sanningen.

    Senare i samma inslag kan de berätta om stackars diktaturen Kina där folket får vridna nyheter från staten så tillslut vet de inte vad de ska tro. De lär sig att någonting är fult och om se mot förmodan skulle prova trots statens upprepade försök att berätta hur hemskt det är, så finns ju alltid chansen att bli uthängd i tv och tillslut hamna i fängelse för t.ex. "hets mot folkgrupp ".


    1. Du verkar blanda ihop FB med Avpixlat, ge annars referens där de större media relaterat till FB som högerextrem hatsajt.

    2. Statlig television betyder INTE att innehållet kontrolleras av regeringen! Men du är inte ensam om det.

    3. Tv 4 är EJ statlig.

    4. Du visar att du har fullständigt noll koll på vad ordet diktatur betyder. Rekommenderar att du slår upp ordet i NE.
Svar på tråden Lever vi i diktatur?