• nihka

    Lever vi i diktatur?

    Anonym (ts) skrev 2019-01-16 12:16:58 följande:

    På pappret är vi en demokrati, 


    Och i verkligheten är vi en demokrati. Alla får rösta på vem de vil,l till och med på skämtpartier, och sedan får alla partier med 4% eller mer välja vem de vill gå ihop med och inte.

    Ingen är tvingad till något.

    Jättebra!
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Överste Senap skrev 2019-01-17 10:15:49 följande:

    Ord får uppenbarligen nya definitioner.

    Om SD får vara med är Sverige en demokrati. Får de inte vara med är Sverige en diktatur.


    Mitt i prick!
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Johan H skrev 2019-01-17 17:59:09 följande:
    Du har verkligen inte foliehatten utan snarare kunskapshatten. Precis som du har jag studerat detta ämne säkert 10-12 år sedan ju mer du kan kring statsbildning, historia, ekonomi och allmän samhällskunskap så kommer du så småningom till insikt att något inte stämmer i världen. Svensk politik är bara spel för galleriet de finns vissa ramar du måste hålla dig inom. Ordet demokrati är ett utvattnat begrepp. Om du motsätter dig elitens agenda då är de icke demokratisk. Anti globalist är deras största fiende såsom SD. De innebär att du vill flytta ner makten till folket istället för eliten. Precis som du skriver Putin är illa omtyckt för han slängt ut flera stora bankfamiljer men även oligarker. Samma med Trump han är illa omtyckt därför måste vi ta fram historier kring kvinnor och att han är rasist mm. Men när Bush och Obama byggde muren mot Mexiko den fanns redan innan han blev president eller under Obama tid så ökade båtflyktingarna. De är så äckligt hela den politiska skalan där eliten håller varandra bakom ryggen. Därför när jag människor gapar över bilbränder, skottlossningar, mansförtryck, ISIS, bostadsbrist, räntehöjningar och olika diverse konflikter. Vem skapade dom var de ISIS krigaren, den vita tafsande mannen eller den unga kriminella invandrar pojken? Den som skapar dessa problem ser du oftast inte eller ens hört talas om. Men en hel del av dessa problem är personer som springer på bilderberg mötena. Den som sitter på kapitalet styr alltifrån politik till olika samhällsfunktioner. Se inte på orsaken se på vem eller vilka som skapade problemen.
    Jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Förr sa man klipp dig och skaffa dig ett jobb, men när man har flutit så långt från verkligheten räcker det nog inte med en frisör och en arbetsgivare.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    TwoThousand skrev 2019-01-18 10:55:04 följande:
    På vilket sätt har förmögenheter inte resulterat i en makt position?

    Du har aldrig viftat med pengar framför dessa människor tidigare!
    TwoThousand skrev 2019-01-18 11:00:46 följande:

    När dom ger statsministern en uppmanning har han i åtanke den minskade ekonomiska inkomsten det skulle innebära att välja en annan väg!

    I dessa samhället är det pengar som styr och ställer, tills kronan inte är värd något mer då sliter dom varandra i stycken dessa vilddjur!


    Kan du ta om detta på begriplig svenska?

    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    TwoThousand skrev 2019-01-19 12:35:04 följande:

     


    När människor som har ett affärs emperium i vårt samhälle ger statsministern en uppmaning kan du lita på att dom får sin vilja igenom!


    Nej, det stämmer inte. Vi har lagar, regler och förordningar som reglerar vad även så högt uppsatta representanter som statsministrar har för svängrum. En statsminister kan åtalas för lagbrott precis som alla andra.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Anonym (...) skrev 2019-01-19 13:08:28 följande:

    Här är en form av missnöjet från korrupta politiker bara från idag.


    Ja, länge leve rätten att demonstrera - ett tydligt tecken på att det råder demokrati.

    Sedan får förstås demonstranter inte bryta mot lagen eller utgöra en fara för andra eller sig själva, så det finns förstås regler för detta som för allt annat. 
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    TwoThousand skrev 2019-01-19 13:14:13 följande:
    Vadå vad säger du.. att pengar inte betyder makt befogenheter i en demokrati?
    Jag säger att "penga"r har samma lagar, regler och förordningar att förhålla sig till som alla andra.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka

    Alltså människor som ifrågasätter om vi lever i en demokrati eller inte här i Sverige, har de några som helst referensramar?

    Verkar som en hel del av dem har suttit framför datorn när de skulle ha varit på samhällskunskapslektioner och i stället spelar dataspel och får sin omvärldskunskap från gamers från andra länder som inte heller satt sin fot utanför sitt eget tonårssovrum.


    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Anonym (...) skrev 2019-01-19 13:40:25 följande:
    Bara undra vilken skola landsdel och utbildningsår syftade du på, de är nämligen olika.
    Demokratibegreppet har varit en del av samhällskunskapsundervisningen så länge som någon som diskuterar det i dag har levt, och längre.

    Finns inga ursäkter.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    AndreaBD skrev 2019-01-19 22:19:34 följande:
    Demokratibegreppet diskuteras inte bara i samhällskunskap, utan egentligen i alla ämnen. Det ska genomsyra all undervisning. Eleverna ska också lära sig demokratiska former i praktiken. T.ex. genom att ha klassråd och genom att få vara med och få välja mellan olika alternativ när det gäller undervisningen.
    Javisst! Och det är ett smått under egentligen varje gång någon lyckas missa vad det handlar om. 
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Danniboy skrev 2019-01-20 01:30:42 följande:
    nihka skrev 2019-01-18 00:26:45 följande:
    Mitt i prick!
    Knappast mitt i prick, snarare ren nosens. Vart har någon påstått att Sverige är en diktatur ENBART för att SD blir uteslutna? Folk har förlorat sina jobb, fått fängelse, fått böter och t.o.m tagit självmord p.g.a den trånga åsiktskorridor som härjar här i Sverige idag. Är det vad en demokrati är enligt er?
    Jo, det finns personer som anser att det är ODEMOKRATISKT att SD inte styr landet och att vi lever i en diktatur. Kommer upp titt som tätt här i FL. Jo, så är det ..

    En åsiktskorridor som härjar. Jo minsann
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Anonym (ts) skrev 2019-01-19 15:27:18 följande:

    Om ni nu undrar så hade jag betyg B i samhällskunskap och valde frivilligt den linjen på gymnasiet. Fick ofta höra av lärarna att jag var väldigt smart och tänkte utanför boxen. Det är just det den här tråden handlar om. Bara för att någon en gång myntat ett begrepp behöver inte just den betydelsen stå fast i all evighet. Världen förändras. Så bara för att ni en gång lärt er ''det här är demokrati'' så går det inte att tänka längre? Att det kanske möjligtvis finns flera dimensioner? Det finns t ex något som heter direktdemokrati, vilket Sverige inte har.

    Vi ser nu hur det planeras reformer som en majoritet inte röstat för, och som kommer försvaga det vi byggt upp de senaste 100 åren som gjort Sverige till ett av världens bästa länder. Vet ni hur det såg ut i Ryssland på 90-talet, när de fick sina ''liberala reformer''? Inte blev det bättre för folket i alla fall. Många verkar ha missat denna del i historien, ett exempel på där nyliberalism förvandlar ett land till katastrof, men det ska bara sopas under mattan. Sedan blev nyliberalerna sura när ryssarna röstade fram Putin som lovade lag och ordning, de hade alltså inte en tanke på att folket svalt ihjäl och levde i misär, det enda de såg framför sig var alla tillgångar som de kunde stjäla, som tidigare tillhört staten. Sverige har i grunden bättre förutsättningar, men varför tillåter vi denna ideologi styra oss?

    De som tjänar på den liberala ideologin är storkapitalister, finansmän, ägare av stora företag. Och de styr världen, varför måste alla socialistiska länder angripas på ett eller annat sätt? För att de som styr världen vill ha en större spelplan och suga ut ännu mer pengar, och då blir det förstås så. De länder som lyckats hålla sig undan detta pågår det en hatkampanj mot. 


    Du är medveten om vilka det är som hakar på din "utanför boxen" trådstart?

    Nu är det ju inte bara Sverige som är en diktatur, utan naturligtvis EU och planeten Tellus :

    https://www.familjeliv.se/forum/thread/79376556-anna

    Tråden ovan är tyvärr inte exceptionell på något sätt utan bara ett exempel på människors dimmiga begrepp om demokrati - som också kommer till uttryck här i din tråd.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Anonym (.....) skrev 2019-01-20 11:45:17 följande:
    Svammel. Testa Google så ska du se hur fel du har. Demokrati är dessutom inte synonymt med öppna gränser, diskriminering och utrotning av ursprungsbefolkningen.
    Känner du dig diskriminerad och utrotningshotad? Har du hämtat den idén från Google?
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Anonym (.....) skrev 2019-01-20 08:57:08 följande:
    Du läser alltså inte någon seriös media alls? Det har hänt många gånger och fortsätter att hända. Orsaken är oftast att den anställde är aktiv inom SD.
    Källa på det?
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Anonym (.....) skrev 2019-01-20 12:22:47 följande:
    Testa Google för jag är inte din sekreterare. Dessutom har du inte motbevisat det heller... Det finns massor av färska exempel men en av de flesta som jag läste om har du här.

    www.sydsvenskan.se/2005-10-16/sparkad-for-sina-asikter
    Gjorde det och det fanns ytterst få exempel på vad du påstod var så vanligt.

    Det 14 år gamla exemplet med SD-Jomshof kan vi stryka. Jomshof blev trots den dramatiska rubriken inte sparkad för sina åsikter utan fick inte förlängt efter hans tidsbegränsade anställning gick ut för att det fanns elevgrupper som inte hade något förtroende för honom. Man kan förstå invandrarelever som inte vill ha en lärare som säger att han inte tror på mångkultur när de själva är en del av den.

    Bevisbördan ligger på den som påstår något och om du inte vill styrka dina påståenden kan du låta bli att skräpa ner forumet med dina fördomar och osakligheter.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Anonym (X) skrev 2019-01-23 23:21:11 följande:
    Vem har vi haft som makthavare de senaste 100 åren..? Har den stackars odödliga inte fått betalt?
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
Svar på tråden Lever vi i diktatur?