Inlägg från: smulpaj01 |Visa alla inlägg
  • smulpaj01

    Tvingad ta PET prover?

    Om personen har upprepad olovlig frånvaro så kan arbetsgivare kräva behandling samt förstadagsintyg vid frånvaro/sjukdom. Den anställde har såklart rätt att neka men kan då riskera sin anställning.

    Varför inte bara lämna pet prover? Visar det sig att det finns ett missbruk så är ag skyldig att bekosta behandling. Med tanke på personens psykiska ohälsa vore väl detta väldigt bra?

  • smulpaj01
    Anonym (Va?) skrev 2019-01-17 14:21:22 följande:

    Men sjukanmälde du dig?

    Det har han inte gjort.

    Han bara stannat hemma från jobbet.


    Då är det inte det minsta konstigt att de misstänker missbruk. Han riskerar att bli avskedad, garanterat.
  • smulpaj01
    Anonym (Va?) skrev 2019-01-17 14:39:42 följande:

    . Men olavlig frånvaro med utbevlen sjukanmälning.

    Och att han varit hemma mycket hit och dit. Och tills sist måste besöka företagshälsovården värre gång han är sjuk men inte alltid gjort det

    Och att han blivit inkallad på mötet och nu måste ge peth prover och drogtestas värre månad men aldrig varit full eller så på jobbet säger han. Han besviken på detta.

    Eftersom de aldrig gjort hem besök eller fått blåsa på jobbet tror de nu att han.är alkolmissbrukare men han dricker på helgerna har peth prover visat och det får man ju göra.


    Han får dricka hur mycket han vill. Men det är hans missbruk som påverkar arbetet och då riskerar han med all rätt att få sparken om han inte tar emot hjälp.
  • smulpaj01
    isolande skrev 2019-01-17 15:00:06 följande:

    Men om man dricker massor på helgerna och dessutom har en massa frånvaro från arbetet som man inte anmäler så är det väl självklart att misstänka missbruk? Det är ju liksom standardbeteende att bara utebli från t.ex arbete utan att anmäla det, att ha oregelbunden frånvaro osv för att man förmodligen är full från dagen innan eller bakfull.

    Bra att arbetsgivaren gör sin plikt och följer upp din kompis/kollega. Förhoppningsvis får han då den hjälp han behöver för att bli fri från sitt alkoholmissbruk.


    Exakt. Detta visar på en bra arbetsgivare som tar sitt ansvar.

    Din kollega bör vara tacksam och ta emot hjälpen!
  • smulpaj01
    Anonym (Va?) skrev 2019-01-17 15:54:43 följande:

    Men om det bara visar att man dricker på helgerna Hur länge måste arbetskollegan ge peth prover?

    Om den nu har hög närvaro.


    Är han "bara" hemma olovligt på måndagar?
  • smulpaj01
    Anonym (Va?) skrev 2019-01-17 16:02:57 följande:

    Nej mitt i veckan också.


    Du super personen garanterat även under veckorna också. Enda sättet att behålla jobbet är att göra som AG säger. Inget fackförbund kan rädda denne!
  • smulpaj01
    Anonym (Arb giv) skrev 2019-01-17 18:39:13 följande:

    Nej, man får inte sparken för att man tackar nej till rehabilitering men man kan ju såklart få sparken vid olovlig frånvaro. Att erbjuda behandling eller någon annan plan för att komma tillrätta med problemen är ju arbetsgivarens ansvar. man kunde ju också blundat och bara sett den olovliga frånvaron och sagt upp  kollegan pga det.


    Precis! Den här personen borde vara väldigt tacksam för att denne fortfarande har ett jobb och att arb givaren tar sitt ansvar och erbjuder hjälp.
  • smulpaj01
    Anonym (Va?) skrev 2019-01-18 12:19:35 följande:

    Han har lämnat massa peth prover och de visat högt drickande

    Värre gång men det är på helgerna han har drukigt. Han tål ganska mycket.


    Det är ju även på vardagar så inte bara helger. Han har helt uppenbart ett alkoholmissbruk och borde ta tag i det. Han borde se detta som en ögonöppnare och ta emot den hjälp han nu erbjuds.
Svar på tråden Tvingad ta PET prover?