Inlägg från: isolande |Visa alla inlägg
  • isolande

    Tvingad ta PET prover?

    Men om man dricker massor på helgerna och dessutom har en massa frånvaro från arbetet som man inte anmäler så är det väl självklart att misstänka missbruk? Det är ju liksom standardbeteende att bara utebli från t.ex arbete utan att anmäla det, att ha oregelbunden frånvaro osv för att man förmodligen är full från dagen innan eller bakfull.

    Bra att arbetsgivaren gör sin plikt och följer upp din kompis/kollega. Förhoppningsvis får han då den hjälp han behöver för att bli fri från sitt alkoholmissbruk.

  • isolande
    Anonym (Va?) skrev 2019-01-18 13:10:12 följande:

    Är antabus ofta den behandling som företag ger?


    Företaget håller inte i behandlingen, det gör vården.

    Beroendevården alternativt psykiatri är inblandad beroende på var man bor. Det finns flera olika typer av läkemedel man kan få för att få kontroll på sitt alkoholmissbruk: Antabus, Naltrexon, Campral. Man kan även föra alkoholdagbok och få hjälp att dra ner sin konsumtion stegvis eller få avgiftning mhj av läkemedel om det behövs.

    TS, du eller din kompis, beroende vem som har problem, borde se detta som en väckarklocka. Dricker man så mycket att ens arbetsgivare reagerar så har det gått långt och dags att ta tag i problemet. Det är inte varje dag som företag kräver provtagning på sina anställda.

    Sammanfattning: Det går inte att ha din kompis (eller din) alkoholkonsumtion och fortfarande jobba på ett vettigt sätt. Även om du eller polaren inte märker det själva ännu så gör andra med friska ögon det.
Svar på tråden Tvingad ta PET prover?