• Solhällan

    Äggdonation S:t Petersburg 2019

    Hej!

    Joinar tråden redan nu då St Petersburg står på turlistan...

    Vi har 4 IVF-försök och 4 ÄD-behandlingar varav 2 med transfer bakom oss, men aldrig något plus. Har 2 embryo kvar i frysen som vi ska använda snart... förhoppningsvis i mars?! Först skrapning innan dess (troligtvis i slutet av feb).

    Om det inte funkar kommer vi gå vidare till St Petersburg.

    Var på deras seminarium för en vecka sedan och de gav ett professionellt intryck.

    Så Ava44 vi måste varit där samtidigt. ;)

    Hur går det för er förresten? När åker ni till St Petersburg? (Måste ni dit innan för undersökning? Eller görs allt inkl transfer på samma besök?)

    Stort grattis till er som redan blivit gravida!!

  • Solhällan
    nypan78 skrev 2019-01-28 21:34:16 följande:

    Hört mycket om St. Petersburg. Vad gör dem annorlunda där jämfört med Danmark eller t.ex. Riga?????


    St Petersburg har "baby gatantee"-paket (föd en levande bebis annars får du 80% av pengarna tillbaka).

    Läs mer på deras hemsida. De har även seminarium med jämna mellanrum i Stockholm, Göteborg, Malmö och Köpenhamn. Jag rekommenderar dig att anmäla dig till nästa seminarium redan nu. ;) Bra info och möjlighet att ställa frågor till deras läkare (& frontfigur) Dr Olga Zaytseff. Dessutom får man efteråt 1h gratis konsultation via Skype.
  • Solhällan
    Ava44 skrev 2019-02-10 16:09:07 följande:

    Tack sjuttiosjuan! Idag gjordes det! ET:et. den eviga väntan har påbörjats.. en fråga till er alla därute; vad är det sagt om slemhinnans tjocklek på transferdagen vid ÄD? Dvs efter stimulering. Min var 9mm. Är det bra/dåligt/ok/optimalt?


    9mm är bra/normalt. AVAPeter godkänner över 7mm. Under 7 är inte alls bra. 7-8 sådär. Ca 10-12 är toppen.

    Grattis till ET! Lycka till med ruvningen! ;)
  • Solhällan
    Ava44 skrev 2019-02-06 21:14:15 följande:

    Ok tack! Nej vi kör färska ägg. Men hur funkar det, i garantiprogrammet ingår 3 försök, vad innebär det? Fryser de ner de bra embryon som inte återförs? Ingår 3 förska försök och x antal försök med de frysta äggen?


    Fick du förresten något svar på hur det förhåller sig med garantiprogrammet, nu när du var där på ET?
  • Solhällan
    Sommarsol75 skrev 2019-05-01 14:30:06 följande:

    Hej alla fina   Jag är ny här i tråden och ska, tillsammans med min man, efter 8 års kämpande och många IVFer åka över till st Petersburg och Olgakliniken i slutet av juni för äggdonation. Spännande :) Blir så peppad av era positiva berättelser här i tråden! Många tankar och frågor som snurrar just nu :)  Är i färd att planera resan och boka hotell. Finns något bra hotell som ni kan rekommendera? Stor kram till er!!


    Hej!

    Samma här. Försökt sedan jag träffade min sambo för 3 år sedan. Först 4 IVF-försök i Sverige 2017 och sedan 5 behandlingar (varav 3 transfer, 2 avbröts pga för tunn slemhinna) i Polen under 2018-2019. De lyckades inte heller (men kommit till min kännedom att de 2 första insättningarna låg utanför inplantationsfönstret så eg bara det sista som kunnat lyckats men inte gjorde det).

    Nu har jag gått över till St Petersburg isället. Min sambo (o ev jag?) ska först dit över Kristi Himmel och sen blir det PGS. Sen ska jag dit förhoppningsvis i slutet av juni. Fått 23-26/6 som preliminära datum. Men skulle avvakta så länge.

    Vilka datum ska ni dit?

    Är det fler här som ska dit över Kristi Himmel el slutet av juni?
  • Solhällan
    Sjuttiosjuan skrev 2019-04-07 21:40:31 följande:

    Ava st Petersburg men har bytt namn till Olga fertility clinic. Vi betalade ca 10 000 euro. De flesta som för ÄD använder ju partnerns spermier. Annars blir det embryodonation om man har både donerade ägg och spermier. Det kostar inte lika mycket.


    Nooone skrev 2019-04-07 20:42:07 följande:

    Åh, grattis till tösen! :)

    Var gjorde ni det och kom du ihåg vad det kostade?


    Nu kostar garanti-paketen (living birth baby guarantee med 80% av pengarna tillbaka) med embryoadoption 11900 euro och äggdonation (med partners sperma) 21900 euro.
  • Solhällan
    PeeWee44 skrev 2019-06-16 19:43:31 följande:

    I fredags fick vi se ett pickande hjärta! Så glad att vi hittade till Ava Peter, 11:e försöket för oss, tredje hos ava/Olga.

    Ni som valt OLGA har gjort ett mycket bra val.

    Någon som är på väg att åka snart?


    Stort Grattis till pickande hjärta! Så härligt!

    Ja jag ska dit i juli. (Haft 6 återföringar totalt med både ivf och ÄD men 9 behandlingar, så den 10 behandlingen nu. En ivf avbröts pga ej tillräcklig utvecklade och 2 ÄD-behandlingar avbröts pga för tunn slemhinna).
  • Solhällan

    Hej!

    Hade 154 i HCG på blodprovet (testdagen) igår! Weehoo! :)

    Det konstiga var att jag gjort testa-tidigt som bara visade ett svagt streck på stickan. Gjorde ett nytt i morse (med känslighet på endast 10 mlU/ml och även det bara ett svagt streck). Tyckte det var märkligt med så svaga streck på testa-tidigt-stickor om jag hade 154 i HCG på blodprovet dagen innan.

    Kan tillägga att det var första gången någonsin jag plussat trots 2,5 års försök med både IVF-försök i Sverige och ÄD-försök i Polen. Nu lyckades jag på mitt första försök i Ryssland! Med tunn slemhinna dessutom. ;)

    Nu håller vi tummarna att det vill stanna kvar också!

  • Solhällan
    PeeWee44 skrev 2019-07-24 18:50:50 följande:

    Grattis! Vad skönt med så fint hcg, Jag har alltid använt Clearblue digitaltest så man vet vilken vecka det står.

    Dom är så proffsiga i St Petersburg, många som lyckas på första försöket när dom misslyckats på andra kliniker precis som du och jag på tredje försöket.


    Tack! :)
  • Solhällan
    Mariasg76 skrev 2019-07-25 13:58:40 följande:

    Vi åker nästa söndag till St Petersburg. Ska bli spännande. Så roligt att läsa om att det gått så bra för flera av er ?

    Under test perioden nu innan så har jag tagit progynon och provera tills förra torsdagen. Tyvärr så blev slemhinnan inte tillräckligt tjock och imorgon var det tänkt att jag skulle börja medicineringen igen inför ÄD. Men eftersom min mens inte vill komma så ska jag avvakta. Börjar bli orolig att det kommer att påverka behandlingen. Någon som varit med om liknande?


    Hur tjock var din slemhinna?

    Tunn slemhinna har jag haft problem med det senaste året.

    Men i Ryssland inte lika stort problem då de först och främst genomför transfers med slemhinna över 6mm, öven om de helst vill att den ska vara över 7 mm och för det andra ändrar/justerar de din behandlingsplan efter detta. Jag hade 6,1 mm på mätningen i ET-cycle. Då satte de in extra medicin. Var tvungen att göra ett extra VUL hos en gyn jag aldrig varit hos tidigare ett par dagar senare som bara uppmätte 5,5 mm till min fasa, men när jag väl kom till Ryssland så var den 6,6mm och 6,7mm på transferdagen. Har precis testat positivt för första gången någonsin och vid första försöket i Ryssland efter flera behandlingar tidigare i Sverige och Polen under 2,5 års tid.

    Ang inte fått mens vet jag inte. Avvakta svar från kliniken. Maila de igen och skriv urgent i ämnesraden om de inte svarat till imorgon.
  • Solhällan
    Skogskantarellen skrev 2019-07-25 14:13:39 följande:

    Ni som gör äggdonation i Ryssland och får kortison - hur hög dos kortison har ni fått? 

    Tack för info. 


    Hej!

    Jag fick bara 4 mg på min behandlingsplan (hade 16mg i Polen). Men jag ökade lite (till 8mg) på eget bevåg vid transfern. Ska trappa ner nu hade jag tänkt först till 6 mg några dagar och sen till 4 mg.

    PS: jag fick ?Trental 400? (tabletter) och ?Filgrastim?-injektioner (båda köpta i Ryssland) pga min tunna slemhinna som skulle göra den mer mottaglig.
  • Solhällan

    Emma:

    Togs inte ens progesteronprov på mig (inte vad jag vet iaf och kunde inte se/hitta det i lab-resultaten som de tog på kliniken dagen före transfer).

    Jag gjorde dock ÄD där de satt min egen cykel i vila pga Procrene Depot-spruta, så det kanske inte spelar så stor roll vad progesteronvärdet är. Det viktiga är ju att man börjar med progesteronet på rätt dag (ett visst antal dagar före transfer beroende på hur många dagar embryot odlats).

    Ang flyg så bor jag i Skåne och måste därmed byta flyg. Om man måste det så tänk på att boka båda flygen med samma bolag (för att om första flyget blir försenat så man missar nästa så finns ingen chans att bli ersatt om man bokar för flygen var för sig annars kan man lyckas så hjälp och ersättning). Jag har letat resor via flygresor.se för att hitta de billigaste och snabbaste alternativen.

  • Solhällan

    ... men om man gör naturlig cykel (utan att vara nedreglerad) så ska man ha under 3 i progesteron före ägglossning. Har man över 3 betyder det att man haft ägglossning och då gäller ju tillsättning av transfer ett visst antal dagar efter ägglossning.

  • Solhällan
    Emma30 skrev 2019-08-01 05:43:33 följande:

    Hur många dagar före brukar man börja med progesteronsprutor när man återför 5 dagars embryo?

    Jag brukar göra FET i stimulerad cykel. Spelar det roll vad progesteronvärdet är då?


    Progesteronvärdet ska vara under 3 innan man börjar med sin medicinering, men är man ?nedreglerad? tex med Procrene Depot spruta så är det inget som behöver kollas för då får man ingen ägglossning.

    Jag började med Crinone (vaginalt) 6 dagar innan transfer (osäker på om vårt embryo var 5 el 6 dagars). Sprutorna börjar man med på transferdagen och får första på kliniken efter transfer och de visar hur de ska tas så man kan göra det själv hemma sen.
  • Solhällan
    Emma30 skrev 2019-08-01 11:52:02 följande:
    Ok jag vet inte om man är nedreglerad när man går på Progynon?

    Nej, Progynon är Östrogen - den är till för slemhinnan att tjocka till sig.


    Tar du progynon pga "training cycle" eller inför ET (embryo transfer)? 

    Gör du IVF eller ÄD? 
    När har du ET?  


    Har du fått din behandlingsplan? 


    Har du Procrene Depot på din behandlingsplan (eller Synarela eller liknande)?

    När jag gjorde IVF i Sverige fick jag Synarela (nässpray) som nedreglering inför långa protokollet. 


    I Polen fick jag ingen nedreglering och då blev det knas - jag hade fått ägglossning ändå/innan (vilket gjorde att mitt progesteronvärde ökade) och transfern hamnade utanför implantationsfönstret. Detta hände mig 2 ggr. Den 3:e och sista gången hade detta kommit till min kännedom och jag hade koll själv genom att ta blodprov varje dag veckan innan jag skulle börja med progestronmedicinen. Dessvärre misslyckades det försöket. Nu i Ryssland nedreglerar de med Procrene Depot - de är mycket mer professionella och har koll på läget. Jag har för första gången i mitt liv äntligen (efter 2,5 års behandlingar) fått ett plus på stickan. Och detta vid mitt första försök i Ryssland. 

Svar på tråden Äggdonation S:t Petersburg 2019