Inlägg från: Fiona M |Visa alla inlägg
  • Fiona M

    Förskola - vilket schema bör följas?

    LejonSa skrev 2019-01-20 09:38:10 följande:
    Som jag skrivit innan så handlar det inte om att barnen ska gå 7.30-15 varje dag oavsett utan min tanke var ju att eftersom jag har ett fast schema så att säga att den då var bra att ha som grund för hur barnen ska gå o de dagar då maken börjar senare så lämnar han senare och slutar han tidigare så hämtar han då.
    Men... är inte det precis vad fsk säger?
  • Fiona M
    brallison skrev 2019-01-21 10:34:42 följande:

    Ingen kritik riktad just mot dig, utan en generell dubbel moral som jag märker typ överallt - barnen ska vara med föräldrar så mycket som möjligt, men så fort de fyller 18 ska de ut och leva och försörja sig själva. Jag förstår mig bara inte på logiken


    Är det inte målet med föräldraskapet, att ens barn ska bli självständiga och fungerande individer?
  • Fiona M
    brallison skrev 2019-01-21 11:00:00 följande:

    Absolut, men det ser ut att åldern för det bestämt alldeles för strikt. Vissa barn blir självständiga vid 5 års ålder och andra inte klara med det vid 25 år. Men alla ska ut när de är 18 oavsett om de är mogna för det eller inte.


    Hur menar du?

    Här går de i gymnasiet till de är 19, och tills de gått ut är förälder försörjningsskyldig.
  • Fiona M

    Varför kan de inte vara självständiga i gymnasiet?

    Jag mötet många elever och föräldrar då jag är gymnasielärare, och förstår inte alls vad du menar. Visst finns det oengagerade föräldrar, men då är det snarare ett karaktärsdrag än ngt som händer när barnen blir tonåringar.


    brallison skrev 2019-01-21 11:59:44 följande:

    Jo, men även efter gymnasiet kan de vara inte självständiga. Dessutom, detta är ju juridiskt synpunkt, men jag pratar om den känslomässiga synpunkten att först när barnen är små, så föräldrarna är så måna att vara hemma med sina barn (mysigt, gulligt, osv) och så fort de kommer in i tonåren - gud, vad långt tid det är kvar tills hen flyttar ut.


  • Fiona M

    Fast jag fattar inte vad du menar. Ganska få 18-åringar, med ett år kvar på gymnasiet, blir utkastade. Tvärtom är trenden nu i Sverige att många bor kvar hemma även efter gymmasiet eftersom det är svårt att få boende.


    brallison skrev 2019-01-21 14:53:07 följande:

    Det är just det jag menar - inte alla blir självständiga samtidigt, just pga olika personligheter. Och bara för att man blir utkastat hemifrån för att man fyllt en viss ålder innebär inte per definition att man blir självständig och kan klara sig.


  • Fiona M
    brallison skrev 2019-01-22 14:29:52 följande:

    Jag vet inte hur det är rent praktiskt just nu, jag endast säger vad jag hör - att så fort barn kommer in i tonåren, så börjar deras föräldrar längta tills barnen flyttar ut.


    Det är kanske så i din vänkrets men inte generellt i Sverige.
Svar på tråden Förskola - vilket schema bör följas?