• AHG

    Vi som ruvar just nu!

    Hedblomster skrev 2019-02-03 19:33:44 följande:

    Ja jättetråkigt men man visste ju att det kunde hända, om man tittar på statistik osv :( det var till och med sambon som tog upp att han vill prova igen så snart som möjligt så det kändes bra. Det kommer väl kännas lite i plånboken men... Så är det.Jättetråkigt :( jag väntade mig mens måndag eller tisdag så den kom för tidigt.... Har ju haft rosa spottings i några dagar men idag kom blodet och mensvärken. Vi har som tur är fyra i frysen.


    Ja tyvärr är det ju stor risk att det händer, men ändå tråkigt när det väl inträffar :( Skönt att sambon är med på tåget iaf! Du har säkert skrivit det någon gång tidigare här i tråden, men ni har inte fått finansierat via landstinget alltså?
  • AHG
    Hedblomster skrev 2019-02-04 09:23:48 följande:

    Precis, vi betalar själva. Jag hade ett utomkvedshavandeskap för 21 månader sedan och i mitt landsting ska det ha gått två år utan någon typ av graviditet innan man kan få ivf, med sommarstängt och 3 månaders väntetid för första besöket osv så skulle vi hamna på hösten 2019 någon gång typ, och vi orkade inte vänta på det.


    2 år är lång tid! Så förstår helt klart att ni tog saken i egna händer! Men om man, som ni nu, fått embryon till frysen, får ni betala separat för dom insättningarna nu? Dom ingår inte?
  • AHG
    Hedblomster skrev 2019-02-04 12:10:40 följande:

    Jag vet inte hur det är om man köper sånt "trepack" med behandlingar men vi köpte en behandling och då ingårs ett års nedfrysning av embryon vilket sedan kostar ca 1000 per år, men tyvärr inte insättning av dem. Själva ivfen kostade 32.000 och en frysinsättning kostar 15.000 så jag hoppas inte det blir så många... Ekonomin är inte viktigast såklart men man måste ju ha pengar till annat också.


    Jag förstår. Klart pengar känns oviktigt när det kommer till detta, men det är klart det ändå påverkar. Jag hoppas verkligen att ert nästa FET kommer vara ert turembryo!
  • AHG
    Edlf skrev 2019-02-04 18:45:59 följande:

    Hej allihopa,

    Jag hade insättning igår (3/2) och det är vårt andra försök. Så är det ruvardag 2 eller 1 idag? Denna gången har varit värre psykiskt och det känna mycket mer som att allt står på spel.

    Vi har både kvinnliga och manliga besvär och förra gången blev 1 av 10 ägg befruktat och denna gången 1 av 9... Endast 3 av äggen var mogna nog i slutändan. Fattar inte varför vi får så dåliga resultat... Men tydligen fick vi ett praktexemplar till embryo (2-dagars) insatt så är lite hoppfull ändå, även om jag redan i huvudet planerar nästa försök.

    När tror ni är ok att tjuvtesta och inte riskera att ovitrellen spökar med resultatet?


    Hej,

    Jag tror att dagen efter insättning räknas som ruvardag 1. Samma dag man sätter in är dag 0.

    Ovitrellen sägs hänga kvar i minst 10 dagar efter att man tagit den, men sen kan det ta ytterligare några dagar innan kroppen börjar producera hcg, vilket är det hormon som gravtesten reagerar på när och om man är gravid. Så därav inte så stor idé att testa allt för tidigt.

    Håller tummarna för att ert praktexemplar tar sig denna gång. Ett enda bra embryo är allt som behövs :)
  • AHG
    LLW skrev 2019-02-05 09:21:15 följande:

    Negativt test idag på RD 8 med 3dagars. Vet att det är tidigt men har BIM idag så hoppades verkligen att något skulle synas. Men det fanns inte ens antydan till ett streck :(

    Känner ingenting av att mensen är på g, men den kan ju bli uppskjuten pga lutinus..

    TD är inte förens om 10 dagar.. får helt enkelt vänta lite till. Men fan om inte hoppet dog en smula nu.


    Åh jag förstår verkligen din frustration över denna väntan. Är själv på rd 13 idag med en 2-dagars och springer på toa hela tiden för att kolla så inte mensen kommit! Har inte vågat testa ännu, har 6 dagar kvar till testdag! Tappa inte hoppet, rd 8 kan fortfarande ha varit för tidigt för att visa något!
  • AHG
    LLW skrev 2019-02-05 13:00:04 följande:

    Tack! :) ja jag har googlat hela morgonen och insett att jag ju testade riktigt tidigt. Finns knappt någon chans att det skulle hunnit bli tillräckligt högt hcg för att mäta. Så lugnar mig lite och håller tummarna.

    Wow att du hållt dig ändå! Haha jag lär testa igen på typ fredag :P så otålig! Hur mår du rent fysiskt nu? Några symptom?


    Det låter helt rätt! :)

    Har låtit bli att köpa test överhuvudtaget, för att undvika att lockas till att testa. Har visserligen det jag fick med mig från kliniken, men det får ligga kvar till testdag. Förutom att jag åkt på influensan så mår jag fysiskt bra, inga speciella symptom alls faktiskt förutom något gasig mage på kvällarna, som jag skyller på lutinus för! :) Har du några symptom?
  • AHG
    Edlf skrev 2019-02-05 12:47:26 följande:

    Tack då vet jag. Ruvardag 2 idag helt enkelt :)

    Tack och jag önskar dig lycka till oxå! När är din testdag?


    Man önskar ju att man kunde få räkna dagarna snabbare :)

    Har testdag 11/2, så det är ett tag kvar. När fick ni?
  • AHG
    Edlf skrev 2019-02-06 08:13:40 följande:

    Eller hur! Är också så öm fortfarande och är rädd så fort jag nyser att den lille ska störas haha, jättenojig!

    Vi fick 17/2. Men har bestämt att smygtesta den 14e :)


    Jag var också öm, framförallt i äggstockarna, ett bra tag efter plocket. Men jag lovar, det lilla fröet trillar inte ut :) haha

    Ett alla hjärtans dag-test med andra ord :)
  • AHG
    LLW skrev 2019-02-06 08:45:05 följande:

    Haha det var smart! Jag har typ 10 hemma, kan inte direkt gömma dom för mig själv :P men ska låta bli att testa igen nu tills i helgen tror jag, om inte mensen kommit då.

    Såg att den är två dagar sen om jag jämför med senaste ivf:en då jag inte fick något tillbaka efter äggplocket. Alltid nått!

    Jaa jag har samma fast på morgonen! Det är säkert lutinus som ställer till det :) igår fick jag riktigt rejäla hugg långt ner på magen, vek mig typ dubbel av smärtan. Aldrig känt något liknande så pass starkt. Förhoppningvis något bra som händer där inne!


    Haha förstår om du har svårt att hålla dig från att testa då :) Man vet ju inte hur mycket lutinusen skjuter upp mensen om det är så att den kommer...verkar vara väldigt olika.

    Skönt att höra att man inte är ensam om gaserna haha :)

    Jag hade sånna hugg första veckan, men sen inte känt av dom mer efter det. Men får hoppas att det är något positivt!
  • AHG
    LLW skrev 2019-02-06 18:13:31 följande:

    Ja jag har läst allt från att den kommer tidigare till att den blir en vecka sen. Men min kropp har alltid varit så jääääkla punktlig. Det är liksom alltid exakt 10 dagar från ÄL till mens. Kört progesteronkräm tidigare som inte gjort någon skillnad alls. Lutinus är säkert ?starkare? iof.

    Försöker vara så positiv hela tiden. Tänker att så länge inte mensen kommer är jag ju typ, nästan, kanske fast inte alls gravid, haha. Det lilla fröet ligger där inne liksom. Men man är ju livrädd varje gång man går på toaletten :/


    Samma här, har alltid haft väldigt punktlig mens, men man vet aldrig vad Lutinus kan göra, det är ju ändå rätt stor mängd man sätter i sig varje dag.

    Haha ja men precis, fröet finns ju där inne! Man hoppas ju bara på att det fortsatt växa också! Och skoja inte, alla toabesök är ju nästan som en skräckfilm nu!
Svar på tråden Vi som ruvar just nu!