• Fröken fräken 80

    Vi som ruvar just nu!

    Är det någon mer än jag som längtar efter ett glas vin för att lugna nerverna i denna ångestväntan?!?

    Vad har ni fått för rekommendationer kring alkohol?

  • Fröken fräken 80
    LLW skrev 2019-02-07 17:09:53 följande:
    Jag har testdag nästa fredag, hela 3 veckor efter äggplock. Tycker det är riktigt långt, de första verkar ha runt 2 veckor. Mensen är tre dagar försenad nu, och känner inte heller att den är på g. Men klart man kan bli överraskad. Vet ju inte hur man reagerar på lutinus!

    Fy fan vad jag önskar att man kan få se det där andra strecket i helgen. Kan sitta och dagdrömma bort flera timmar och bara föreställa mig hur sjukt och underbart det skulle vara. Känns som att det aldrig kommer hända men samtidigt är det ju SÅ många som lyckas. Varför skulle man inte vara en av dom?
    oj, så länge.. är det första ev barnet?
  • Fröken fräken 80
    Smillan83 skrev 2019-02-08 10:31:38 följande:

    Min IVF läkare sa vid insättningen ska ?leva som att man är gravid? direkt! Så då skulle jag inte rekommendera någon alkohol!


    Så sa de till mig med. Inte så, klart jag avstår, men det hade vart gott med ett glas lugnande ;) 
    eller ett piller som får en att tänka på nåt annat tills dess att det är testdag kanske? 
    Eller klocka som vrider fram tiden. 
    Allt sådant är välkommet.. haha
  • Fröken fräken 80
    LLW skrev 2019-02-08 14:41:20 följande:

    Ja det skulle bli första :) vi har försökt i över två år nu utan minsta antydan till plus. Känns sjukt att jag passerat BIM nu med 4 dagar, det har aldrig hänt!

    Hur går det för dig? :)


    Känner absolut ingenting, lite starkare gottsuget än vanlig möjligtvis. Ska ha min mens på sönd egentligen, kan normalt sett diffa med någon dag, mem med alla sprutor, nässpray osv har jag ingen aning när man bör förvänta den.

    Det är ju super positivt tänker jag att den uteblivit!

    Vad sa utredningen att det kam bero på?
  • Fröken fräken 80
    LLW skrev 2019-02-08 16:51:12 följande:

    Ja det är ju det där med hormonerna man tryckt i sig, man vet inte vad man ska räkna med riktigt :/

    Vi är oförklarligt barnlösa, men min livmoder är hjärtformad vilket skulle kunna vara en faktor men inte alls säkert. Dock har jag ökad risk för missfall om vi nu skulle lyckas, så det känns supertungt att tänka på. Om man lyckas finns ökad risk att det ändå inte går vägen :( men försöker att inte fokusera på det. Först ska jag ju ens bli gravid..

    Har ni fått någon förklaring?


    För oss är det dels min ålder, dels så är ett av mina äggledare lite igensatt, antagligen pga någon infektion jag inte ens märkt av.

    Min son var inga konstigheter, han kom i princip samma sekund han blev planerad. Men sedan har åren gått.

    När jag träffade min nuvarande råkade jag bli gravid och fick missfall, sedan började vi satsa förra hösten. Blev gravid i februari, men fick missfall och sedan i augusti igen men fick göra sen abort pga kromosomfel.

    Så jag verkar inte ha jättesvårt att bli gravid, men svårt att behålla dem.. så nu är jag rädd för missfall och fler aborter.
  • Fröken fräken 80

    Mest rädd för missfall och sena aborter pga problem, ska det stå. Givetvis orolig över att de inte ska ta sig med.

    Att behöva göra abort i v 17 kan vara det hemskaste jag gjort.. :(

  • Fröken fräken 80

    Tjejer vill bara påpeka att sist jag blev gravid (spontant) så plussade jag inte förrän 3v efter förväntad mens. Jag hade låga hsg värde helt enkelt. Inget jätteovanligt.. så tänk lite på det när ni gör tester tidigt.

  • Fröken fräken 80
    LLW skrev 2019-02-09 11:41:19 följande:

    Nej fy vad trist :( när har du testdag? På min klinik sa dom att man ska fortsätta ta lutinus till festdagen oavsett om mensen kommer eller inte. Men förstår om det känns onödigt :/


    Testdag 20/2.

    Så det är ju långt kvar.. men kan ju ringa på måndag o fråga
  • Fröken fräken 80
    LLW skrev 2019-02-13 15:22:06 följande:
    Jag undrar verkligen också. Så konstigt att det kan skilja så mellan klinikerna. Här fanns liksom ingen möjlighet att börja direkt.. klart man vill ha bästa möjliga chans men fan för denna väntan :(
    Hej, 
    Jag måste också vänta en cykel, ska dock inte sätta in FET utan köra med hormoner och allt så får väl se om det blir något alls att sätta in.. 

    Fick min mens 5 dagar efter insättning, (insättning förra måndagen, mens i lördags), blödde mycket mer och längre än normalt. och även om det gått ett par dagar nu kan jag fortfarande bryta ihop o grina.. 

    Funderar på om det är ok att inte vänta en cykel om man satt in FET gången innan. Alltså att man kan ta FET efter FET, då man inte håller på och rubbar på kroppens egen cykel vid FET som man gör vid ET. Men om man som jag och du precis genomgått behandling så vill de att kroppen ska kunna återhämta sig innan man gör något igen.

    Men håller med, väntan är vidrig! 

    Ska ta ägglossningstest och inbilla mig att det kanske blir spontan graviditet för att hålla modet uppe ;)
Svar på tråden Vi som ruvar just nu!