Inlägg från: Mia86a |Visa alla inlägg
  • Mia86a

    BF oktober 2019!

    Etta skrev 2019-03-09 11:27:50 följande:

    Jag är också orolig för kub, blir 36 i år och har fastnat i det här att man erbjuds gratis kub efter 35 pga att risken ökar då. Känns också som det kan väcka en del onödig oro eftersom det bara är en sannolikhet och även om man får 1:100 är det ju bara en procents risk att barnet skulle ha en sådan avvikelse. Men vad jag förstått får man göra nipt om man skulle hamna i hög-risk?


    Precis, hamnar man inom spannet för högre risk vid kub får man gå vidare med fler tester
  • Mia86a
    3mmaHavsg1itter skrev 2019-03-11 08:55:58 följande:

    Vaknade igen mitt i natten o visste bara att någonting var fel. Gick o kissade o räknade med blod, men icke. Dock när jag torkade mig för andra gången blev det liiite rött, kollade igen o jo, nu var det blodigt.

    Tredje gången ja blöder den här graviditeten :( o alltid mitt i natten så skumt.

    Har inte ont och det var bara typ mindre spottings kvar på morgonen men ändå, blir sååååå rätt att få missfall nu i vecka 11 efter att ha sett bebben 9+5...

    Ska ha ett ul om en vecka. Inte kul alltså...


    Vad jobbigt med blödningar. Men jag håller tummarna stenhårt att det är lugnt med bebben även denna gång! Är det första barnet? Tänkte om du varit gravid tidigare och hade blödningar även under den graviditeten?
  • Mia86a
    3mmaHavsg1itter skrev 2019-03-11 09:28:03 följande:

    Tack!

    Det ska bli andra barnet. Har haft flera stycken missfall då jag blödde lite gran fast utan att ha ont. Blev alltid MA som behövdes skrapas eller hjälp av tabletter.

    Med dottern blödde jag inte en enda droppe hela graviditeten därför oron ...

    Sen är det nog kanske ett bra tecken att jag har sett ett levande foster en vecka sen efter två blödningar, så man KAN ju faktiskt blöda utan att det är missfall direkt :)

    Helt slut av all oro.


    Precis, men jag förstår verkligen din oro med det bagaget! Men oavsett kan man ju inte styra utfallet så man får försöka hålla positiviteten och hoppet uppe, det finns ju de som blöder sig igenom en hel graviditet och sedan får ett fullt friskt barn efter 9 mån. Skönt att du har ett till ul relativt snart i alla fall. Får du extra ul pga blödningarna/tidigare missfall eller bekostar du det själv privat?
  • Mia86a
    Etta skrev 2019-03-15 17:27:05 följande:

    Fick hem brev från barnmorskan idag att jag bör börja med järntabletter direkt, konstigt för när jag var där och lämnade proverna sa hon att järnvärdet såg bra ut?? Jag har sååå dåliga erfarenheter av järntabletter, fick jätteont i magen och blev helt förstoppad förra gången jag tog dem, då försökte jag ändå äta massa katrinplommon samtidigt. Nån som har tips på nåt mer man kan göra för att slippa förstoppning? Jag äter ju så få grejer också pga illamående...


    Jag äter järntabletter sedan v 8 pga att de vet att mina järndepåer inte kommer räcka hela graviditeten. Du kanske bara hade ok värden men inte tokhöga och därför måste börja redan nu på samma sätt som jag?

    Jag hade kontaktat bm om jag vore du och berättat om hur järntabletterna påverkar dig. Det finns ju olika sorter så du kanske bara behöver en annan sort som funkar på dig?
  • Mia86a
    Etta skrev 2019-03-15 18:03:13 följande:

    Så kan det kanske vara ja! Sist fick jag börja i v 20, så tänkte det måste innebära det är katastrofdåliga nu, men så behöver det kanske inte vara. Bra idé, avvaktar till måndag och ringer.


    Ja ok, då förstår jag att du undrar när du tidigare börjat så pass sent. Har du samma bm? Annars kanske de helt enkelt har lite olika tänk och olika rutiner.
  • Mia86a

    Är i vecka 10 nu, femte veckan med konstant illamående. Ibland mår jag så fruktansvärt dåligt att jag inte vet var jag ska ta vägen.

    Jag hade i alla fall läkartid igår hos graviditetsläkaren och nästa träff med henne blir i v. 25. Fick veta att jag kommer behöva gå på minst två TUL, ett kring v 32 och det andra i v 37. Jag kommer också behöva lämna blodstatus, dvs flera rör, var fjärde vecka hela graviditeten för att de inte ska missa när mina värden dyker. Och sen den där glukosbelastningen, har bara hört hur äckligt det är så mår lite extra illa redan nu när jag tänker på att jag också måste igenom den denna gång, haha. Någon som har positiva erfarenheter av glukosbelastning?

    Sen fick jag också info om att de kommer skriva in i min journal till förlossningen att dropp, antibiotika, blod etc ska finnas förberett på mitt rum innan ankomst, haha. Jag kan bara skratta åt det men jag är på riktigt livrädd när jag tänker på det ibland, och att då ha typ 30 veckor kvar att gå känns ju väldigt segt...

  • Mia86a
    Blåsippan84 skrev 2019-03-27 22:34:56 följande:

    Spännande att det är så olika med rutiner i olika landsting. Jag ska också göra glukosbelastning men det skulle vi ej boka in förrän v 25, så mitt i sommaren. Jag ska göra det då min pappa har typ 2 diabetes.


    Ja det är samma för mig, kommer också få göra glukosbelastningen sent. Har för mig att de nämnde något om v 24-25 här (men får göra den pga att jag fått stora barn vid tidigare förlossningar).
  • Mia86a

    Jag ska på kub 10 april och planerar att lämna blodproverna inför det nu i veckan. Det kanske är olika i olika landsting hur lång tid innan man måste lämna blodprovet för att kunna få besked om kromosomavvikelser vid ultraljudet? Någon som har koll? Jag tänker på att jag i princip inte kunnat äta alls på 4-5 dagar och det borde ju inte vara så positivit för blodproverna. Jag hoppas att min aptit och illamående vänder nu men det vore ju bra att skjuta på proverna så långt som möjligt tänker jag. Jag kanske helt enkelt borde ringa bm och fråga men det är så rackarns svårt att hinna med det under deras telefontider. Någon som lämnat endast två dagar innan och fått besked vid ultraljudet?

  • Mia86a
    Pruttungen skrev 2019-04-02 19:31:47 följande:

    Jag lämnade prover tisdag morgon och gjorde UL fredag morgon. Fick alla svar vid UL.


    Tack för svar! Då skulle det ju kännas bra för mig att lämna nu på fredag i stället för att chansa på att proverna hinner fram om jag tar dem först på måndag. Haha man är ju så nojig.
  • Mia86a
    Jinthry skrev 2019-04-02 19:52:02 följande:

    Jag lämnade alla prover på dag 10+0 här, vilket verkar vara rutin vid KUB i Finland. Ska på ultraljud och få svar 12+0.


    Jo från 10+0 och framåt ska proverna lämnas även här. Men det framgår inte riktigt när de senast måste lämnas för att hinna fram till ultraljudet. Jag hade tyvärr ingen möjlighet att lämna proverna mellan 10+0 och 11+1 pga resa och sedan magsjuka...
Svar på tråden BF oktober 2019!