Inlägg från: Mia86a |Visa alla inlägg
  • Mia86a

    BF oktober 2019!

    ballerinakakaoreo skrev 2019-05-04 12:50:12 följande:

    Är det bara jag som inte har gått upp något i vikt ännu? Är det farligt? Jag vägde mig vid inskrivningen och väger exakt likadant nu (- ett par hundra gram) och går in i v. 20 nästa vecka, och då väger ju livmodern och bebisen + moderkaka och fostervatten lite också. Börjar bli orolig att något är fel eller att barnet inte får i sig tillräckligt med näring, jag äter ju regelbundet och varierat + följer mina cravings när de kommer..


    Jag har ju legat på minus pga illamående tidigare men tror mig nu vara på samma vikt som vid inskrivningen, ska väga mig i nästa vecka. Barnet tar ju vad den behöver oavsett så jag är inte orolig, kommer gå upp mina kilo tids nog. Tycker det är skönt att graviditeten än så länge inte syns för kollegor osv. Har endast berättat om den för min mamma och personalchefen på jobbet så övriga får vänta några veckor till.
  • Mia86a

    Imorgon är det dags att lämna blodprover igen för femte (?) gången denna graviditet. Börjar kännas ganska påfrestande då man inte riktigt har den tiden mellan dagislämningar och jobb. Det är ju läkaren som bestämt det i min vårdplan pga historia av anemi vid tidigare graviditeter, men ändå måste jag själv ringa och be dem skicka in remiss kontinuerligt. Tycker det kunde skötas smidigare om man får lov att klaga lite. Det finns heller ingen provtagningsenhet i min kommun så jag måste åka till grannkommunen för att lämna proverna. Känns lite egendomligt det med, speciellt när man bor i Stockholms län.

    I övrigt har jag börjat må ganska bra, men blir fortfarande illamående vid stress och vissa lukter. Har RUL nästa vecka.

  • Mia86a
    cleoeme skrev 2019-05-15 08:48:44 följande:

    Jag har vart på RUL och vi väntar en frisk flicka! Total lycka :) fick fastställt bf 4 oktober. Men min första dotter kom 9 dagar tidigt så vi får se hur det blir nu.

    Förlossningen kommer ske i Helsingborg! Hur har det gått för er andra?


    Vad härligt, grattis! Och spännande, då kanske ni rent av får en septemberbebis om denna också vill komma tidigt. Flyttade de ert beräknade datum vid RUL eller hade ni räknat ut 4 oktober även innan?
  • Mia86a
    Scintilla skrev 2019-05-19 11:23:45 följande:

    I vilken vecka fick ni tid för RUL? Vi ska dit 5 juni och då kommer jag att vara i vecka 19+3 vilket känns sent. Om de upptäcker några allvarliga avvikelser så har man ju knappt någon tid att fundera innan abortgränsen?


    Vi fick tid v. 18+3. Har inte för mig att jag fått så tidigt någon gång förut men det är väl lite olika.
  • Mia86a

    Jag går in i v 22 imorgon så ligger lite efter många andra i tråden, fick bf den 21 oktober vid rul. Nu har magen kommit med besked! Tyckte det inte syntes någonting för två veckig sedan men nu kommer jag behöva berätta för familjen då det blivit lite väl uppenbart att någonting växer där inne. Vi får i alla fall en liten lillebror till familjen <3 Det som är lite trist med magen är att jag inte får igen mina ridbyxor längre, och mjukisbyxor etc är ju inte direkt aktuellt. Men men inte mycket att göra åt! I övrigt kämpar jag på med mina järntabletter, b-vitamin och folsyra. Jag har fått folsyra på recept pga dåliga värden, fler som äter det såhär sent i graviditeten?

  • Mia86a
    Myprincess19 skrev 2019-06-09 23:26:06 följande:

    Vi ligger väldigt lika! Är i v21+0 idag, bf 19/10 :) Precis som för dig så hade jag ingen mage för två veckor sedan och nu helt plötsligt så syns det att jag är gravid och inga kläder passar! Jag beställde faktiskt ridbyxor från trainingforpregnants. Grymt sköna! Jag äter bara järntabletter, ingen Folsyra :)


    Åh tack för tipset om ridbyxor, måste jag kolla upp! Jag snubblar lite på dagarna och går in i v 22 imorgon. Haha ja det är helt sjukt hur fort magen poppade fram helt plötsligt, kul att vi är fler som upplever samma sak :)
  • Mia86a
    Scintilla skrev 2019-06-10 19:46:34 följande:

    Jag ligger efter dig ;) Vecka 20+1 i dag med BF 26 oktober. Min mage har varit rejält stor i flera veckor och har har helt gett upp att försöka smyga med den på jobbet. Flera kollegor frågade rakt ut redan för typ tre veckor sedan.

    Hur fick du reda på att du behövde äta järn- och folsyratillskott? Jag har inte träffat min barnmorska sedan mitten av april och har inget besök inbokat förrän i mitten av juli. Svårt att veta om alla värden är som de ska :/


    Jag har haft dåliga blodvärden vid mina bägge tidigare graviditeter och har lidit av anemi båda gångerna (just som gravid alltså, inte annars). Därför håller de extra koll på mig denna gång och jag lämnar blodprover kontinuerligt. Har tappat räkningen men tror jag lämnat ca 7 ggr hittills denna graviditet för att de ska se att värdera inte sjunker okontrollerat. Hade jag varit du hade jag varit lugn så länge du inte ofta känner dig yr och ostadig, för det är tecken på järnbrist som jag märkt av. :)
  • Mia86a
    Scintilla skrev 2019-06-10 19:54:04 följande:

    Fick ni välja att kolla kön på RUL allihop? Vi har gjort NIPT så vi fick veta redan i vecka 11 men trodde vi skulle få det bekräftat och se det med egna ögon på RUL. Men icke! Barnmorskan vägrade blankt att ens titta efter. Tydligen har personalen på förlossningen klagat på att folk får felaktiga besked på RUL som de sedan måste hantera vid förlossningen. Men sist vi gjorde RUL för fyra år sedan var det inga problem, hon kollade så noga hon kunde även om hon inte kunde ge säkert besked pga hur sonen låg.


    På vårt RUL frågade vi om vi kunde få veta kön och det var inga problem. Han visade sig väldigt tydligt så BM blev full i skratt och sa att vi nog ser själva vad vi väntar för sort. Det gick liksom inte att undgå att se när hon var på de nedre regionerna. Jag hade känt mig väldigt dåligt bemött om BM inte ens velat försöka sig på att se.
  • Mia86a
    Jinthry skrev 2019-06-15 19:55:13 följande:

    Jag önskar verkligen att vår ekonomi kunde tillåta ett privat ultraljud, men här (Finland) kostar det från 1600 kronor - som vi helt enkelt inte kan lägga undan nu. Betalade precis en vet.kostnad på 4000 kronor och vi ska flytta och finansiera det nu i juli..

    Vi får se.. De har bokat in ett till ultraljud i v.30 men då antar vi att det inte går att se något pga storleken på bebisen istället.. Tur att vi får moderspaket i Finland så jag inte egentligen behöver köpa något förrän efter vi vet säkert.


    När jag väntade mitt första barn gick det inte att se könet på rul pga barnets position. Men jag fick, av andra anledningar, ett tillväxtultraljud i v 34 där det klart och tydligt syntes att vi väntade en flicka.

    Även vid andra barnet fick vi ett sent ultraljud, 8 dagar efter bf om jag minns rätt, där de bekräftade vad som sagt på rul, dvs att vi väntade en pojke. Så jag håller tummarna att ni får ett bättre bemötande i v 30, för könet kan man se även vid den veckan
  • Mia86a
    Anonym (Emelie) skrev 2019-08-09 17:35:05 följande:

    Jag är vecka 33! Känner precis som du.. tung och osmidig. Foglossning som har satt sig mest i min vänstra höft. Ont i revbenen på kvällarna. Kissar minst en gång per natt haha.. just ja, min blodvärde ligger på 105 och vägrar stiga trots att jag äter DUBBEL dos av niferex.

    Delar av slemproppen har lossnat också, hade blod i trosorna. Jag har vart i kontakt med förlossningen och fick göra ultraljud och barnet har lagt sig med huvudet neråt. Tappen är 3 cm! Mitt första barn kom 9 dagar innan BF så vi får se när denna känner sig redo :)


    Jag äter också två Niferex om dagen samt kompletterar det med receptbelagd b-vitamin och folsyra dagligen då jag drabbas av anemi vid alla graviditeter, märkligt! Får lämna blodprover var fjärde vecka på lab och hade just 105 i hb sist. Är ganska nöjd med det värdet, och Niferex hjälper till så det inte störtdyker även om det heller inte ökar.

    I övrigt har jag gjort glukosbelastningen för någon månad sedan som gick bra och jag känner mig relativt pigg i övrigt. Har gått upp 8 kg sedan inskrivningen och har två TUL inbokade (ett i slutet av augusti och ett i slutet av sep) samt en samtalstid hos förlossningen i början av september. Ska bli spännande!
Svar på tråden BF oktober 2019!