• Anonym (K)

    Upplevde pappan att han gick miste om något vid planerat snitt?

    Anonym (Hm) skrev 2019-01-25 12:58:15 följande:

    Du ska föda fram ert barn, det är en uppgift som bara du kan göra i er relation. Det i kombination att du har förlossningsrädsla lämnar inget utrymme för hur din man skulle föredra att ert barn kommer till världen.

    Men, jag kan förstå lite hur du tänker. Jag fick mitt första barn med akutsnitt 2016. Vi fick avbryta den vaginala förlossningen för snittet. Allt gick bra där och då men jag har ofta funderat på om jag missade ngt genom att det blev snitt. Vi är gravida igen nu och har precis fått beviljat snitt pga att första förlossningen var så traumatisk. Jag frågade också min man hur han kände och för hans del såg han bara det praktiska i att ha ett bestämt datum, tillvägagångssätt etc. men framför allt var min och barnets hälsa prio ett.

    Att föda ett barn mot sina egna önskemål blir inte bra. Min man fick en fin upplevelse efter första snittet då han fick bonda med barnet medans jag fortfarande opererades.


    Att föda ett barn mot sina egna önskemål blir oftast hur bra som helst. Det blir nämligen sällan så som man tänkt sig. Om din och barnets hälsa var prio 1 så skulle han ju föredragit en vaginal förlossning?
Svar på tråden Upplevde pappan att han gick miste om något vid planerat snitt?