• Anonym (...)

    Upplevde pappan att han gick miste om något vid planerat snitt?

    Två barn med snitt, upplever att det varit väldigt positivt för mannen. Han sitter vid huvudändan och vi är lika maktlösa båda två och kan dela den upplevelsen. Kvinnan är inte i outhärdlig smärta. Efteråt får han klippa navelsträng och sitta med sitt nyfödda barn medan mamman rullas iväg till uppvaket (även vid vanligt snitt, när bedövningen släpper). Så för oss har pappan fått mer närvaro och tid med bebis än vad mamman fått och det har han varit väldigt glad för.

  • Anonym (...)
    sextiotalist skrev 2019-01-25 15:38:34 följande:

    Nytt med att rullas iväg?

    Jag fick sonen vid bröstet under tiden de sydde mig och sedan var det jag, sambon och vår son tillsammans på uppvaket


    Ingen aning. Har gått till så vid båda mina snitt. Fick barn 2007 och 2012.
  • Anonym (...)

    [quote=79393263][quote-nick]Anonym (nyfiken) skrev 2019-01-25 16:04:19 följande:[/quote-nick]Ni som fick rullas iväg ensamma till uppvaket, hur kändes det för er? Var det jobbigt att inte få vara med ert nyfödda barn direkt?[/

    Första barnet fick jag hälsa på, hon fick ligga vid bröstet en stund innan jag rullades till uppvaket. Andra barnet fick jag inte ens se, de bara sprang iväg med henne (men hon gallskrek så jag visste att hon levde). Klart att man räknar minuter och sekunder och längtar efter bebisen, men samtidigt har det varit så värdefullt att pappan har fått vara själv med barnet den stunden. Sedan är det ju bara mamma och bröstet som gäller för bebisen under lång tid framöver, så det är välbehövligt och bra för pappan att han får den där stunden tycker jag.

Svar på tråden Upplevde pappan att han gick miste om något vid planerat snitt?