Inlägg från: Anonym (Lilly) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Lilly)

    Första gången familjehem åt spädbarn

    Du kommer få betalt för ditt lönebortfall, för arvode och omkostnad. Det är så det fungerar. Annars så skulle man ju inte få någon ersättning alls i praktiken för själva vården av barnet. /insatt

  • Anonym (Lilly)

    Kanske ett helt onödigt inlägg i den här tråden, men i alla fall... (eftersom familjehems ersättning alltid tycks ifrågasättas).

    Inkomstbortfall får man om uppdraget gör att man behöver stanna hemma från jobbet. Det är mycket vanligt oavsett ålder på barnet, fr a i början, och om det är ett barn med stora behov, vilket det ofta är. (Och såklart självklart när det är spädbarn).

    Omkostnad får man för att täcka kostnaderna för den placerade. (Mat, kläder, reskostnader mm)

    Arvode är den ersättning man får för att man tar på sig detta uppdrag. Vem skulle göra detta för en främmande person utan ersättning? Betänk att personer i alla åldrar kan placeras i familjehem. Det är skriande brist på familjehem idag. Hur många tror ni skulle kunna tänka sig att ta emot, säg, en strulig tonåring som man får ut och jaga på nätterna och som kallar en allt möjligt, eller en vuxen missbrukare efter en tid på behandlingshem, om man inte fick någon ersättning för det (arvode)? Och ännu värre om man även skulle tvingas försörja personen med sina egna pengar (omkostnadsersättning) Och även om någon skulle vara så totalt självuppoffrande (eller det kanske rör sig om ett barn man redan känner och ömmar för) så är det långt ifrån säkert att man har råd att försörja en extra person.

Svar på tråden Första gången familjehem åt spädbarn