• Anonym (Abc)

    Trött på familjeliv / ska det vara så här

    Det tar tid att "ha kul" igen efter men fått barn, framförallt om man inte redan har gemensamma intressen som passar bra att ta med barnen på (som tex skogsutflykter, pimpla på sjön och liknande). Runt 2 år tycker jag det tagit att hitta tillbaka till varandra och när yngsta barnet blivit runt 6 år gammal har vi plötsligt fått en helt annan frihet att hitta på saker tillsammans som en hel familj.

    En stor del av glädjen vi känner nu tillsammans i familjen kommer nog också från att vi varit tidiga med att barnen ska lära sig simma, åka skidor, åka skridskor mm så att vi kan åka på strandsemester och vakta barnen från strandbaren när de badar, de kan åka skidor i alla backar, de kan åka långfärdsskridskor och liknande. Så vi kan ha roligt som familj.

  • Anonym (Abc)
    Anonym (Mamma) skrev 2019-01-29 11:42:15 följande:

    Det är det som jag menade när jag startade tråden kunde bara inte uttrycka mig själv rätt. Hur gör man för att "ha kul" som familj? vi ville ha många barn, nu har vi det men vi har det tråkigt och vi har tröttnat mentalt på vardagar och vi började tröttna på varandra. Jag längtar inte efter egentid. Jag längtar inte efter vuxen tid.

    Jag vill hitta sättet att vi ska ha det kul som familj


    Ni kanske kan börja med att åka pulka i det härliga vintervädret? Ta med hela familjen och fika varm choklad, mackor och kakor.

    Till sommaren kan ni skaffa cykelvagn och åka på cykelutflykt istället.

    Åk till närbeläget fjäll en weekend. Gärna med fler familjer. Och sätt barnen i skidskola så de lär sig åka. Alla som är minst 3 år gamla kan åka. Gärna skidskola olika tider så att man är en vuxen per barn under skidskoletiden.

    Boka en ålandsfärja ned övernattning i finland och besök i mumindalen.

    En utflykt till skansen.

    Kolmården med övernattning i sommar.
  • Anonym (Abc)
    Anonym (133) skrev 2019-01-30 12:03:54 följande:

    Hoppas Ts bor i Sthlm med omnejd...


    Bortsett från skansen så är väl ibte det där Stockholmsrelaterat? Och det finns väl 4h-gårdar och liknande överallt som alternativ.
Svar på tråden Trött på familjeliv / ska det vara så här