Inlägg från: Ellendellen |Visa alla inlägg
  • Ellendellen

    Vi som har ett eller flera MF/MA i bagaget och kämpar för ny graviditet

    UndrandeSökare skrev 2019-04-03 00:06:22 följande:
    Vilka mediciner fick du inför detta försök? Var det Trombyl och Lutinus? Eller något annat?
    Ja precis, dom två du nämnde. 
  • Ellendellen
    UndrandeSökare skrev 2019-04-03 10:58:30 följande:
    Började du med Trombyl och Lutinus före du blev gravid eller direkt efter plus?
    Började direkt efter plus med båda :) 
  • Ellendellen
    Jsv17 skrev 2019-04-04 23:05:09 följande:
    Stort stort grattis! Försök slappna av lite nu, även om det är svårt <3
    tack! 

    Ja det är svårare än jag trodde. Nu tre dagar efter kommer oron tillbaka, usch dom här första 12 veckorna är hemska för oss med tidigare missfall. 
  • Ellendellen
    Dalia94 skrev 2019-04-05 11:45:17 följande:
    Kommer ni få göra några fler ultraljud? Jag gjorde också ett i vecka 8 där vi såg ett hjärta slå, är nu i vecka 11 och oron gnager upp mig... är helt säker på att bebisen dött i magen fast jag egentligen inte har nå symtom på det, och nästa ultraljud vi får är inte först RUL :( usch dumma dumma tankar
    Jag kommer göra nästa ultraljud i vecka 12-13 nångång. Jag bor i Eskilstuna och här blir alla erbjudna ultraljud i samband med inskrivningen vilket är superbra. Tycker det är galet att du ska vänta till RUL?? 
  • Ellendellen
    Phie84 skrev 2019-04-06 17:09:13 följande:

    Läste att du oxå fått trombyl för å minska missfallsrisken.

    Hur många MF har du i bagaget?

    Har just plussat å fått trombyl utskrivet då ja fick MF i november å februari.

    Har även ätit Letrozol för å gå äggen å växa.


    Ja precis, äter trombyl sen 4 veckor tillbaka och är nu i vecka 8+2.

    Jag har tre missfall i bagaget, alla tre MA som skedde runt vecka 6 men upptäcktes senare på ultraljud. Nu har jag iaf fått höra ett hjärta slå förra veckan vilket är längre än jag kommit förut :) 

    Fick du bara trombyl utskrivet? Jag fick lutinus också
  • Ellendellen
    Dalia94 skrev 2019-04-07 21:04:56 följande:
    Ja tyvärr är det så i vår kommun, vi blir bara erbjudna RUL under hela graviditeten.

    Mitt tidiga i vecka 8 fick jag enbart pågrund av smärta över höger äggstock
    Du kan ju alltid prova ringa och förklara sin situation så kanske du kan få ett tidigare. Eller om det finns nå privata alternativ?

    Mitt första missfall upptäcktes på ultraljudet i vecka 12 fast graviditeten hade avstannat i vecka 6. Varje graviditet efter det har jag försökt få ett tidigt VUL men alltid blivit nekad. Har till slut sagt att jag fått blödningar pga jag inte stod ut med att vänta så länge på att få ett eventuellt missfall konstaterat. Speciellt eftersom jag har haft gravidsymtom varje gång trots att fostret är dött. Jag tycker det är helt sjukt att RUL är det enda ultraljud man blir erbjuden, speciellt för oss med tidigare MA. 

    Nu min fjärde graviditet blev jag som tur var lovad ett VUL 3 veckor efter plus av läkaren som gjorde en missfallsutredning på mig. 
  • Ellendellen
    Annapanna87 skrev 2019-04-09 20:34:10 följande:

    Hej. Ny här i tråden.

    Fick ett MA konstaterat i Dec 2018, fick cytotec men de hjälpte inte så vart skrapning.

    Och nu i Feb så plussad jag igen :) är nu gravid i 8+3 och har haft blödningar till och från så är rädd för att det är missfall =/ började för 2 veckor sedan efter att vi hade sex, blödde mkt den dagen men sen vart det bara bruna flytningar. Och nu för 5 dagar sedan börja jag bllda mkt igen och gjorde de i 2 dagar, men är det bara bruna flytningar igen. Inge ont i magen eller klumpar i blodet. Ringt gyn men får inte komma förrän vecka 12 då dom vill avvakta.

    Någon som vart med om samma men ändå klarat er från missfall? Är så orolig och 4 veckor kvar till UL...


    Hej! Då ligger vi ungefär lika, jag är i 8+6. 
    Hoppas det inte är någon fara, men konstigt att du inte får komma upp och kolla :( 
  • Ellendellen

    Usch dom här veckorna är inte lätta alltså när man haft tidigare missfall. Önskar att man kunde vara lika optimistisk som man va första graviditeten. Trodde inte ens då att jag hade fått missfall fast jag började blöda. 

    Den här veckan har jag tyckt att mina symtom avtagit en del. Har varit så orolig över det. Efter jag hade kissat ikväll upptäckte jag blod på pappret. Blev så otroligt ledsen, bara sjönk ihop. Sambon bortrest dessutom. Ingen annan vet att jag är gravid så ringde en taxi och åkte upp på akuten, fick komma in typ direkt. På ultraljudet såg läkaren ett en liten på 2.2 cm med tickande hjärta. Jag blev så förvånad var helt övertygad att det var missfall nr 4 för min del. 

    Så om ni har blödningar behöver inte verkligen inte vara kört, kom ihåg det!

  • Ellendellen
    Tirin skrev 2019-04-13 07:19:49 följande:

    Hej på er,

    Vi har försökt två ägglossningar efter MAt, i torsdags plussade jag igen (svagt) men i går kom mensen:( Känns oändligt mycket lättare än att ha gått och varit gravid i en längre tid och sen få missfall så som i januari men ändå lite sorgligt för det verkar ju ha blivit fel i utvecklingen igen. Vi får kämpa på helt enkelt.

    Stor styrkekram till er alla!


    Beklagar, så tråkigt :( Håller tummarna att det går bättre nästa gång istället! 
  • Ellendellen
    Phie84 skrev 2019-04-15 13:58:29 följande:

    Ja har gått längre än mina tidigare missfall å känner mig som ett riktigt Preggo ;D

    Humöret e på topp för å sedan dala å tröttheten ska vi inte ens prata om...

    23/4 får ja reda på hur många hjärtan som tickar där inne :D

    Äter även trombyl för att minska risken för missfall.

    E nu i v 6 (5+3)


    Så härligt! Jag har också kommit längre än tidigare på trombyl, så någon nytta lär den göra :D 
  • Ellendellen
    Phie84 skrev 2019-04-23 09:56:49 följande:

    Fick se ett litet hjärta idag :D


    Åh vad härligt, vilken vecka är du i nu? 
  • Ellendellen
    Jsv17 skrev 2019-04-27 19:26:30 följande:

    Hej tjejer,

    Ska uppdatera lite om hur det går för mig, det har varit lite omtumlande senaste tiden.

    Jag trodde ju att jag fick mens, och den var i princip som vanligt. Så i Måndags så skulle jag ta ett äl-test då jag borde haft äl typ nu i dagarna och jag brukar börja några dagar innan, ältestet blev till min förvåning megapositivt, det blev positivt medan kag höll fet i handen... och jag förstod direkt då jag känt mig lite konstig typ som att jag var gravid, mycket riktigt gravtestet jag då doppade ner direkt efter var också tydligt positivt, men förstod också direkt att något inte var rätt, jag tänkte direkt att jag fått ett utomkveds. Besökte gyn i Tisdags, där kunde man med vul inte se någon gravidtet i livmoder (vilket jag förstod få jag också börjat blöda igen) men heller inget på äggledare eller nån vätska i buken, jag andades ut lite hcg i blodet var 120, jag borde varit i typ v.7... Så jag tänkte ytterligare ett missfall, fick telefontid för att diskutera uppstart av utredning nu efter 3:e missfallet på rad, då ringer de upp igen på fredagen efter mitt uppföljnings-hcg, det ÖKAR, till 190... så inte nog för en frisk graviditet (vilket jag redan visste) men nu kvarstår risken för X, eller jag ska vara ärlig, allt pekar på den fast de inte kunde hitta det i Tisdags. Har jag tur så löser kroppen det själv, men nytt blodprov och vul på Måndag, ska åka in akut om jag får ont, men då jag inte har ont och inte blöder kraftigt så valde läkaren att avvakta och se om kroppen kanske löser det själv, så håll gärna tummarna för det <3

    Så mycket ska man behöva gå igenom på den här resan, men konstigt nog känner jag mig bara ännu mer bestämd att fortsätta framåt, jag SKA lyckas till slut


    Beklagar :( hoppas allt går så smidigt som möjligt <3
  • Ellendellen
    Dalia94 skrev 2019-05-04 10:08:15 följande:

    Beklagar missfall och hejar på er som kämpar. Här ramlade kallelsen till RUL ner i brevlådan igår och jag har typ panik.. tänk om det inte finns något därinne? Dessa hjärnspöken efter missfall är hemska, föreställer mig bara de värsta :(


    Samma här, har UL på fredag, dock inte RUL, kommer vara i vecka 13+0 då. Man är ju så nojig. Tänker bara massa negativa tankar.. :( 
  • Ellendellen
    Dalia94 skrev 2019-05-05 12:31:58 följande:
    Har ju inte sett något sen vecka 7+0 och känner inga rörelser än heller :/ är så rädd
    Förstår att du är orolig, vilken vecka är du i nu? 
  • Ellendellen
    Jsv17 skrev 2019-05-08 11:50:56 följande:

    Alltså ibland är vården ett skämt... de nya moderna graviditetstesten är väldigt bra och har det visat gravid så var du det, och nåt tidigt missfall kommer inte ut med nån flytning?! Vad var det för utspel...?!

    Jag var inne med mitt tidiga missfall (de misstänkte utomkveds då också men då var det inte det) sde kan se om du har en förtjockad slemhinna och de kan ta hcg i blodet för att se hur det ser ut, det finns saker de kan göra men just missfallsåtgärder och problematik är ju inte nåt område som är prioriterat direkt, så man ska ju alltid bara vänta, ta ett test senare, avvakta på både det ena och det andra... jag blir så arg!!! Jag tjatade till mig min undersökning nu på gynakuten då jag bara VISSTE att det var ett utomkveds, första sköterskan sa typ ?men du är gravid, var glad? men jag stod på mig, vilket förmodligen räddat min äggledare då det nu upptäckts så tidigt att det räcker med cellgifter, jag har nämligen inte ont och blöder inte så hade jag inte själv varit påläst och litat på testen (som var för svaga för hur långt gången jag borde vara) och känslan i kroppen som sa att nåt var fel hade det nog blivit akutoperation om ett pat veckor då hcg ökar långsamt men stadigt...

    Förlåt för långt svar men jag känner med dig och jag blir så arg på kvinnovården i det här landet, jag vill GÖRA nånting åt det men jag vet inte vart jag ska börja... <3


    Håller med dig om vården kring missfallproblematik. Man får alltid tjata till sig undersökningar. Jag upplever också att barnmorskor aldrig tar ens oro på allvar, de rycker på axlarna och tycker att man ska njuta av att vara gravid. Det är ju lätt att säga till nån som haft tre missfall tidigare... 
  • Ellendellen

    Idag gjorde jag ultraljud på magen för första gången nånsin. Fick se lilla bebisen och allt såg bra ut. Är nu i vecka 13+0 så kan äntligen pusta ut och berätta för familj och vänner. Man kommer nog alltid vara extra orolig när man har gått igenom många missfall, men nu hoppas jag verkligen att det är vår tur. 

  • Ellendellen
    Nube skrev 2019-05-29 07:46:46 följande:


    Efter missfallet i mars verkar vi har lyckats igen! Helt otroligt! Dock är jag bara på BIM -2 så det är tidigt, men ändå. Hoppas hoppas att allt går bra nu!!

    Lycka till alla som är redan gravida och som försöker!
    Grattis och lycka till!!
  • Ellendellen

    Hej alla!

    För mig verkar trombyl och progrestron ha hjälpt. Fick se en frisk liten flicka vid RUL och är nu halvvägs i graviditeten.

    Håller tummarna för er och ha bra sommar!

Svar på tråden Vi som har ett eller flera MF/MA i bagaget och kämpar för ny graviditet