Inlägg från: Ellendellen |Visa alla inlägg
  • Ellendellen

    Vi som har ett eller flera MF/MA i bagaget och kämpar för ny graviditet

    Hej är det ok att hoppa in här?

    Jag har haft tre MA i rad, inga barn, gjorde en missfallsutredning i januari som inte visade någonting. Nu ska vi försöka igen och när jag blir gravid så ska läkaren skriva ut trombyl och progesteron som ska hjälpa för att få behålla. 

    Jag känner igen mig så mycket i det ni skriver om tålamodet, allt tar sån lång tid BLIR GALEN. 

    Kram på er

  • Ellendellen
    Jsv17 skrev 2019-02-24 10:51:25 följande:

    ]Äl-testen är inte starkare ännu, men nu går det att se teststrecket iaf (jag tillhör kategorin som knappt har ett streck alls förrän några dagar innan äl) och igår började jag få rikligt med äl-flytningar så nu händer det ÄNTLIGEN nåt haha Jag får tidigast äl-flytningar 4-5 dagar innan äl så då är det ju iaf på G...

    Min man är så himla go, när jag sa till honom att nu får vi nog dra igång det här varannan dag liggandet (bebisverkstaden är ju sååå romantiskt haha) så blev han jättepepp och när jag kom ner efter att jag lagt sonen hade han ordnat med kex, ost, alkholfritt bubbel och tänt ljus... Han sa att han tyckte vi skulle iaf försöka göra det mysigt och romantiskt, och DET är verkligen stort för honom, är inte den där romantiska typen i vanliga fall. Så nu är försökandet igång på riktigt igen... känns skönt att iaf göra nånting. Nu håller jag alla tummar och tår att det både tar sig direkt OCH går hela vägen, och tänker fortsätta hoppas på det tills jag får mens


    Va bra att kunna göra något mysigt av det. Inte alltid man är så sugen när man ska göra det på "beställning". Håller själv på just nu men tror att ägglossningen är förbi så nu är bara att vänta å se om mensen kommer eller inte. 
  • Ellendellen

    Blir så otålig och vill testa nuom jag är gravid. Men som många av er skrivit innan så känns det onödigt. Dels kommer det säkert inte visa något plus att ett supertidigt missfall vill jag helst inte veta om. Väntar till BIM som är på onsdag. Hur länge väntar ni innan ni tar gravtest?

  • Ellendellen
    Lita89 skrev 2019-03-03 09:58:16 följande:
    En dag efter bim tänkte jag, det blir nästa lördag. Tror dock inte det tagit sig för mig, jag är inte ens säker på att jag hade ägglossning den här månaden. Fick aldrig äl-sekret och har inte fått ont i brösten som jag brukar vid äl. Men hoppet är ju det sista som lämnar..!
    Nej är inte heller säker på om jag haft ägglossning. Går och känner efter gravidsymtom hela tiden, hoppas så mycket på att det tagit sig. 
  • Ellendellen
    Jsv17 skrev 2019-03-03 13:05:43 följande:
    Jag brukar i normala fall vänta till bim, har testat tidigt också men generellt har jag det som regel, nu vill jag lägga lite extra på då jag dels inte vet hur kroppen reagerar nu efter MA så mensen kan ju bli lite sen ändå, men också för att jag inte vill veta om något supertidigt MF i det här läget så jag kör på bim+3, äl+17, den här gången. Jag tillhör kategorin som blir mindre besviken av mens än ett negativt test så väntat gärna in lite innan jag börjar testa. Gör det som känns rätt för dig, finns inget generellt rätt och fel, jag anser att man kan börja testa så tidigt som man vill om man mår bra av det och vill veta vid tidigast möjliga tidpunkt, och vänta in mens, sen mens, om man blir stressad av det där är vi nog alla olika.
    Nej tänker likadant med supertidiga missfall. Borde dock testa tidigt nu då jag ska ringa gynekologen när jag plussat för att få mediciner utskrivet. Men jag har ingen lust att lägga pengar på massa gravtest som är negativa. Vill hellre ta ett lite senare som visar positivt eller vänta på mens.  
  • Ellendellen
    Lita89 skrev 2019-03-09 19:53:45 följande:

    Alltså jag blir inte klok på detta. Har blod när jag torkar mig, men inget i bindan? Var ganska mkt under em men bara lite nu. Brösten har gjort asont idag. Hur har er mens sett ut efter ma/mf? KAN DET BARA TA O KOMMA IGÅNG ELLER.


    Exakt samma för mig. Förra söndagen kom det lite blod jag blev sjukt besviken, gick och köpte ägglossningstest och ladda om för nästa månad. Men sen kom aldrig mensen igång och ordentligt och jag blev GALEN. Visste inte från vilken dag jag skulle börja testa för ägglossning. Imorse tog jag ett graviditetstest som visade positivt :D 
  • Ellendellen
    Nube skrev 2019-03-11 12:23:50 följande:
    Stort grattis! Så kul att ni lyckades igen så snabbt! Kommer du nu få mediciner för att behålla graviditeten? Önskar dig all lycka till!
    Tack! 
    Ja har precis varit och hämtat ut trombyl och progrestron. Har läst många trådar där dessa mediciner verkar hjälp så nu känner jag mig faktiskt glad åt graviditeten. 
  • Ellendellen
    Dalia94 skrev 2019-03-11 19:14:33 följande:

    Idag fick jag äntligen efter många veckors grubblande och oro se en liten böna med ett tickande hjärta. Nu vågar man verkligen börja hoppas på att det inte kommer bli missfall igen, är så tacksam och ger lite pepp till er andra här inne med :)


    Åh vad härligt! vilken vecka är du i? :) 
  • Ellendellen
    Litenfialotta skrev 2019-03-19 09:54:57 följande:
    Grattis till graviditeten, hoppas du mår bra! Får jag fråga i vilken dos du äter trombyl?
    Tack :D
    Jag tar en tablett, 75 mg om dagen. 
Svar på tråden Vi som har ett eller flera MF/MA i bagaget och kämpar för ny graviditet