• Jsv17

    Vi som har ett eller flera MF/MA i bagaget och kämpar för ny graviditet

    Nube skrev 2019-03-07 22:16:40 följande:

    Tack så mycket! Beklagar också dina två missfall, så tungt att behöva gå igenom allt detta :/ Hur känner du inför ny graviditet? Känns det väldigt nervöst eller ändå okej?

    Vi kommer att försöka själva under våren och sommaren, händer inget så blir det IVF till hösten. Vi behöver ju göra det privat nu eftersom vi redan har ett barn och landstinget "bekostar" bara första barnet (om man lyckas inom 3 försök). Privatklinikerna kräver ju inte att man ska ha försökt själva, bara man betalar. Sen kan vissa kliniker inte vilja ha mig som patient då jag har låg amh men eftersom jag nu har varit gravid tre gånger så tror jag att vi blir godkända. Men jag hoppas så klart att vi inte behöver gå igenom IVF igen utan att vi lyckas själva. Kanske kroppen har nu fattat hur den ska göra? :)


    Jag är ok med ny graviditet, jag väljer helt enkelt att gå på att två i rad kan vara en slump men att tre i rad förmodligen inte är det så jag hoppas på en slump helt enkelt och annars så får jag ju ta tag i nån form av utredning och det tänker jag inte helt gräva ner mig i förrän jag är där Självklart kommer min oron inte veta några gränser under första trimestern men jag får hitta strategier att hantera den helt enkelt. Hur känner du?
    Pojke 9-12-17
  • Jsv17
    sussovich skrev 2019-03-08 18:26:45 följande:

    Fick MA i juli 2018 (v.9) och igår startade mitt MF (v.6)... Detta är så jädra tråkigt... försökt så länge och så slutar det så här igen... undra när det kommer ta sig nu? Och jag kommer ju knappast kunna känna någon gnutta glädje nästa gång, bara oro över ett ännu till MF/MA.. Är så trött och ledsen på detta :/ ...


    Åhh... beklagar dina MF/MA

    Har ju själv haft två på rak nu, samma veckor men omvänd ordning. Glädje kommer man nog känna ihop med en rejäl dos rädsla, man får hitta sätt att hantera den på helt enkelt, även om det är tufft <3
    Pojke 9-12-17
  • Jsv17
    Ellendellen skrev 2019-03-11 06:36:30 följande:

    Exakt samma för mig. Förra söndagen kom det lite blod jag blev sjukt besviken, gick och köpte ägglossningstest och ladda om för nästa månad. Men sen kom aldrig mensen igång och ordentligt och jag blev GALEN. Visste inte från vilken dag jag skulle börja testa för ägglossning. Imorse tog jag ett graviditetstest som visade positivt :D 


    Åhh Grattis!!!!
    Pojke 9-12-17
  • Jsv17
    Dalia94 skrev 2019-03-11 19:14:33 följande:

    Idag fick jag äntligen efter många veckors grubblande och oro se en liten böna med ett tickande hjärta. Nu vågar man verkligen börja hoppas på att det inte kommer bli missfall igen, är så tacksam och ger lite pepp till er andra här inne med :)


    Vilken lycka!!! STORT grattis, bästa känslan, håller alla tummar och tår att det fortsätter att gå bra. Men har du sett hjärtslag på ett foster i rätt storlek så minska risken till ungefär samma som efter v.12 <3 Så härligt med massor av positiva besked i den här gruppen det gör mig sååå lycklig!
    Pojke 9-12-17
  • Jsv17

    Uppdatering från mig

    Jag är nu på äl+12 vilket normalt sett är min lutealfas (var innan grav) efter mensen kom igång efter förlossningen så var den lite hipp som happ första gångerna, sedan var cykeln stabil i höstas men nu efter MA så vet jag inte riktigt hur kroppen reagerar, kan ju haft lh-ökning utan äl tex, eller nåt annat knas, så satte ändå bim som 13:e Mars (äl+14) men ingen mens idag. Jag har dock haft alla veckan-före-mensen-tecken jag brukar ha så är rätt säker på att den dyker upp senast Onsdag, så har inte så höga förhoppningar på något annat men om den mot förmodan inte skulle komma så testar jag som planerat på Lördag, trots att det kliat i fingrarna idag så har jag låtit bli och städat ist


    Pojke 9-12-17
  • Jsv17
    Nathaliejj skrev 2019-03-12 13:01:19 följande:

    Liten uppdatering. Plussade 24/2 och fick ett andra missfall nu i söndags. Blir inget denna gång men känner mig pepp att försöka direkt efter blödningen. 


    Beklagar <3

    Hoppas äl kommer igång snabbt så du kan försöka igen
    Pojke 9-12-17
  • Jsv17

    Det blev mens för mig, men då fick ju kroppen en välbehövlig paus så nu laddar jag om för ny äl


    Pojke 9-12-17
  • Jsv17
    Tirin skrev 2019-03-14 16:50:05 följande:

    Idag kom mensen:( hade börjat få upp hoppet men kanske lite för bra för att vara sant att det skulle ta sig på första försöket.


    Åh surt... jag kände också att de nog ändå var för bra för att vara sant, nu är det bara ladda om <3
    Pojke 9-12-17
  • Jsv17
    J111M skrev 2019-03-13 22:36:12 följande:

    Hej, tänkte jag skriver här då jag inte vet vem jag ska vända mig till.

    Min mens var 10 dagar sen - tog ett graviditetstest som var positivt. Tog ett till som också var starkt plus (på fredagen) men lördagen började de kännas som om mensen skulle komma. Det kom massa blod. På söndagen kom en jätte stor klump ut med blod.

    Nu blöder jag bara lite grann, mest brunt. Tog ett till test idag som visade positivt.

    Jag har inte mått illa eller haft speciellt ont. Haft lite ont i nedre ryggen men ingenting som jag läser att alla andra har haft, massor av smärta. Jag har mått bra.

    Vad tror ni? Fick jag ett missfall eller kan jag fortfarande vara gravid?

    Tacksam för er alla!


    Mitt tidiga missfall var nästan precis som en mens lite rikligare bara och en del klumpar. Hade inte särskilt ont alls, det har jag faktiskt inte haft vid något MF/MA men har blödit mer vid de som varit längre gångna. Det kan ta upp till en månad för hcg att gå ut kroppen så att gravtestet är positivt säger tyvärr inte så mycket just nu, det du kan göra är att köpa fler test av samma märke och testa varannan var tredje dag och se om testet blir svagare eller starkare det är inte 100% metod men du borde kunna se om hcg sjunker eller inte. Håller tummarna att det bara var en vanlig blödning för dig och att du fortfarande är gravid <3
    Pojke 9-12-17
  • Jsv17
    Dalarna1984 skrev 2019-03-19 19:54:14 följande:

    Ny i tråden!

    Fick MA i Januari och nu försöker vi stenhårt igen.

    Väntar ÄL.. Haft blinkande gubbe 3 dagar med ÄL test med dubbel hormonindikator. Längtar så efter ett syskon till vår son.


    Välkommen, även om jag önskar ingen behövde hamna i en sådan här tråd... Beklagar ditt MA<3

    Vi försöker också med syskon till vår son, jag har precis haft mens efter första försöket efter MA i Februari, så nu siktar vi på nästa äl Håller tummarna för er!
    Pojke 9-12-17
Svar på tråden Vi som har ett eller flera MF/MA i bagaget och kämpar för ny graviditet