Inlägg från: Anonym (Elsa) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Elsa)

    Mina damer, vilket föredrar ni: en "alfahanne" eller en feministkille?

    Jag kan inte rösta. Vadå "alfahane/feministhane"? Jag vill ha och har en man med sunda värderingar, som ser vårt liv och vår familj som ett gemensamt projekt.

  • Anonym (Elsa)
    Anonym (Tom) skrev 2019-02-03 14:45:53 följande:
    Jag skrev feministkille därför att det är den i Sverige vanligast förekommande typen av den eftergivliga manstypen. Man kan naturligtvis vara eftergivlig utan att vara feminist, även om det är ovanligt i vårt land.

    Eftergivlig? Så ser inte jag på en tänkbar partner. Det handlar om att driva företaget familjen. Då krävs respekt, jämlikhet och en ömsesidig närhet.
  • Anonym (Elsa)
    Anonym (Vad f*n är alfa!) skrev 2019-02-03 16:12:45 följande:
    Tror detta är en av dom vanligaste orsakerna till stagnerat sexliv och skilsmässa. Kvinnan väljer en alfakille för att leka och ha kul med men när det gäller äktenskap och barn så är det en "vanlig" kille som gäller tills kvinnan en bit in i äktenskapet tröttnar på den vanliga killen och vill ha spänningen med alfakillar igen.

    Jag håller inte med dig. Att sexlivet går upp och ner i ett förhållande är inte konstigt utan helt normalt. Jag tror tvärtom att förmågan att prata med varandra och ta ungefär lika mycket ansvar för hem och familj ligger till grund för ett bra förhållande och ett bra sexliv. Jag har varit gift i 23 år med min man. Vi lyssnar på och respekterar varandra och gnisslar något så sätter vi oss och pratar ut. Flera barn och år senare kan jag konstatera att vi har ett starkt förhållande och ett mycket bra sexliv. Min man är feminist, så klart, med tanke på våra döttrars framtid men han är långt ifrån "eftergivlig" och mesig.
  • Anonym (Elsa)
    Anonym (Vad f*n är alfa!) skrev 2019-02-03 16:33:52 följande:
    Detta är som sagt en teori jag har efter att ha sett vad som hänt med många vänners äktenskap samt hur många kvinnor beter sig en bit in i sitt förhållande eller äktenskap. Teorin förstärks också av mycket av det man läser här på FL.

    Ändå så säger det väldigt lite om verkligheten. Är man nöjd med sitt liv, förhållande och sexliv så behöver man aldrig starta en tråd då det är ett icke-problem i tillvaron, eller hur?
  • Anonym (Elsa)
    Anonym (kvinna, ej feminist) skrev 2019-02-03 16:38:33 följande:
    För det första måste man definiera vad en alfahanne är. Vissa menar att det är en kontrollerande kriminell pojkvasker med tatueringar. Det menar inte jag. För mig är en alfahanne en trygg och stabil MAN(ser ut som en man, låter som en man, rör sig som en man, beter sig som en man) som är en bra ledare och kan skydda sin familj. Han har kontroll över sig själv. Han är handlingskraftig. Han är en god försörjare och tar hand om sin familj. Han har hög arbetsmoral och pliktkänsla. Han står stark genom svårigheter. Han ärar sin fru, men försöker inte ta hennes plats.  Jag föredrar min alfahanne alla dagar i veckan över patetiska sojapojkar. 

    Du beskriver min man med tillägget att han även ser sig som feminist.
  • Anonym (Elsa)
    Anonym (kvinna, ej feminist) skrev 2019-02-03 17:21:11 följande:
    I min  värld är det helt oförenligt med min beskrivning att också vara/se sig som feminist.

    Vilken tur att de flesta har en annan syn på världen då.
  • Anonym (Elsa)
    Anonym (kvinna, ej feminist) skrev 2019-02-03 17:32:10 följande:
    För du tror att "den svenska modellen av idag" är den enda rätta och vanligaste? Tänk efter. I nästan alla värderingsmätningar hamnar Sverige ute i ena hörnet, vi är jätteextrema. Se historiskt och globalt och du upptäcker att "vi" är en liten extrem grupp som funnits i två sekunder.  Även i Sverige idag är många, många, många konservativa. Men det är inte okej att vara det och därför talas det inte om.

    Tycker du att det är extremt av en man att tycka att hans döttrar ska ha samma möjligheter som hans söner och vice versa? För i så fall har du nog rätt i ditt antagande att majoriteten av världens länder inte ser ut så. Skönt att vi i Sverige trots allt har kommit längre.
  • Anonym (Elsa)
    Anonym (anonym) skrev 2019-02-04 18:53:31 följande:
    De som talar om alfa och- feministkillar har inte begripit att kvinnor med få undantag är intresserade av helt vanliga fungerande män 

    +1 på den!
  • Anonym (Elsa)
    Anonym (Tom) skrev 2019-02-12 17:46:33 följande:
    För det första har svenska män tagit sig mer i kragen än några andra män vad gäller jämställdhet och liknande. Problemet är bara att de tagit det hela lite för bokstavligt då de inte alltid varit medvetna om - de ofta mycket stora - skillnaderna mellan vad kvinnor säger sig vilja ha och vad de verkligen vill ha. Resultatet har du framför dina ögon: en stor förvirring där män och kvinnor inte längre vet vad de ska förvänta sig av varandra och få verkar vara riktigt nöjda. Du säger "jämställd relation" så måste du samtidigt fråga dig hur en sådan ska kunna uppstå. Både män och kvinnor har sin typ av härskarteknik, men i vårt samhälle av idag är toleransen med den kvinnliga varianten betydligt större.

    Vad har du för erfarenheter när det gäller förhållanden. Läser man dina inlägg så får man intrycket att det handlar om regelrätta maktkamper mellan partners. Alltså det verkar väldigt jobbigt. I mitt förhållande så är vi partners, jämlikar i ett team som drar åt samma håll så att familjelivet och förhållandet utvecklas och mår bra.
  • Anonym (Elsa)
    Anonym (anonym) skrev 2019-02-12 18:26:00 följande:
    Testosteronnivån reduceras inte för att män inte gör karriär den sänks för män tillåter sig att bli feta och överviktiga. Att du umgås med en massa hunsade män är inte för att män i allmänhet är hunsade utan bara din umgngeskrets

    +1 på den!
  • Anonym (Elsa)

    Feminismen är här för att stanna. Det är bara att tugga i sig.

  • Anonym (Elsa)
    Anonym (Könskrig) skrev 2019-02-13 12:19:37 följande:
    Och med den könskriget där vita, medelålders män är bakbundna måltavlor.

    Könskrig? Om det existerar så är det nog kvinnorna som fått slagits för varenda rättighet. Inte vita medelålders män.
  • Anonym (Elsa)
    Anonym (lycka till) skrev 2019-02-13 14:29:35 följande:
    Japp så har det varit FÖRR, men frågan är hur det ser ut NU och hur det kommer se ut i framtiden om feministerna får som de vill?

    Hur det ser ut nu? Vi är på väg men det finns fortfarande områden där kvinnor fortfarande missgynnas. Och ett är säkert det är inte synd om vita, medelålders män. Det är just vita medelålders män som drar fram offerkoftan och bäbismentaliteten så fort en kvinna öppnar munnen, nekar sex eller inte faller för deras "charm". Inte alla men många av dem som diskuterar här i forumet. Livrädda för kvinnfolk...
  • Anonym (Elsa)
    Anonym (lycka till) skrev 2019-02-13 15:36:49 följande:
    Ja, men det finns också delar där kvinnor eller flickor gynnas. Och då blir ju frågan om dessa orättvisor är faktiska eller inbillade. bara för att någon känner sig missgynnad så behöver det inte betyda att personen faktiskt är det. Och det är väl kanske där feminismen blir svajig, för inom feminismen verkar man inte vara helt överens om vad som är orättvist och hur man ska råda bot på det. Radikalfeministerna tex tror benhårt på partriarkat och ser "mönster" och strukturella orättvisor som andra inte håller med dem om.  Jag tycker ditt hånfulla beskrivning av vita män speglar exakt samma hånfulla inställning som feminismen kritiseras för. Med samma argument som du använder skulle man kunna beskriva kvinnors upplevda orättvisor och påstå att de genast drar på sig offerkoftan och gnäller så fort de inte får som de vill. Så varför skulle dina fördomar vara mer värda än mäns fördomar? Varför skulle din hånfulla inställning till deras upplevda problem vara viktigare än deras inställning? Om du inte kan ta dem på allvar varför ska de ta kvinnor på allvar? Om du avfärdar all slags kritik och ifrågasättande som offerkofta och rädsla för kvinnor varför skulle inte de kunna avfärda alla dina argument som offerkofta och manshat? Det är det här som är så lustigt med feminister. man anser sig ha rätt att håna och förringa mäns upplevelser och argument, men fan om någon man uttrycker sig likadant om kvinnor, ja du är det ju kränkande.

    Visst får du avfärda mina argument som manshat men du kunde inte ha mera fel än så. Det är en klick män som glider runt på nätet och brölar och klagar över kvinnor. Rätt tröttsamt i längden och det är i de flesta fall just vita medelålders män som gnekar. Att det finns områden där pojkar har det svårt innebär ju inte att deras problem inte åsynliggörs bara för att kvinnor har mage att påstå att de är förfördelade inom vissa områden. Det är väl självklart att alla barn oavsett kön ska ha rätt till en utbildning som passar dem och att varje enskilt barn ska få den hjälp och det stöd den behöver för att lyckas. Nu funkar det inte så i många skoldistrikt och det är djupt beklagligt MEN att det är på det viset beror inte på feminismen.
  • Anonym (Elsa)
    Anonym (lycka till) skrev 2019-02-13 16:49:53 följande:
    Jag har inte avfärdat dina argument som manshat, jag har sagt att samma asrgument som du använder mot vita män skulle kunna användas mot dina argument.... hur var nu det där med offerkofta?

    Var det det enda du fick ut av det jag skrev? Offerkoftan? Tja kanske det men tro mig det är så tröttsamt med den lilla klick av vita medelålders män som har som sin mission att såga kvinnor vid fotknölarna. Vi kvinnor är vana att möta dessa kränkta män i diverse forum och det är lika tjatigt varje gång. De är inte intresserade av dialoger utan deras fokus ligger på att lätta på ångan och få ur sig en dos "men vi då? Vita medelålders män?" Och alltid sitter de bakom en skärm och skriver så tangenterna glöder. Det måste vara jobbigt.
  • Anonym (Elsa)
    Anonym (lycka till) skrev 2019-02-13 17:08:14 följande:
    Och vita män kanske är precis lika trötta på gnällande tanter? Men jag antar att din trötthet på vita män är så mycket mer rättfärdigat än deras? Om båda nu då sitter och tycker den andra är så jävla tröttsam och löjlig, hur tror du då man ska komma fram till konstruktiva lösningar?

    Man börjar med konstruktiva diskussioner men då måste man också vara beredd på att tänka vidare än i mans och kvinnofrågor och framförallt sluta skylla allt som går emot ens åsikter på feminism. Det ena utesluter inte det andra men det kräver mer tankeverksamhet och verkstad än att bara kasta mög på kvinnor respektive män. Jag förstår att du är trött på kvinnor som du upplever som gnälliga på nätet och det får du gärna vara. Men jag vågar drista mig med att påstå att den generellt männen inte möts av samma hat, hot och olämpligheter som många av oss kvinnor tvingas göra. Och det är ett reellt problem som berör på att en del mindre begåvade män anser sig ha rätten att kränka andra och framförallt kvinnor på nätet.
  • Anonym (Elsa)
    Anonym (lycka till) skrev 2019-02-18 18:43:31 följande:
    Trump är ingen alfahanne han är en idiot.

    Trump är en narcisstisk psykopat/sociopat. På riktigt.
Svar på tråden Mina damer, vilket föredrar ni: en "alfahanne" eller en feministkille?