Inlägg från: YaseminL |Visa alla inlägg
  • YaseminL

    Gravid eller spökar det bara?

    Hej tjejer! Grattis till er alla 3 till era pluss! Läst igenom er tråd Jag fick min son för 6,5 månad sen och har än inte fått tillbaka mensen. Har minskat rejält med amningen för att se om mensen kommer men hittills nada! Helammat min son till 6 månader. Fått utskrivet primolut-nor för att se om kroppen kommer igång nu igen efter dom då vi försöker med bebis nummer 2. Nu till mina frågor - har någon av er använt primolut? När fick ni tillbaka mensen? Har ni helammat? Ammade ni när ni fick tillbaka mensen och isåfall hur mycket? Är så besviken på min kropp som inte kommer igång.. Vi vill så gärna ha syskon och gärna tätt men det känns så långt borta nu när min son redan blir 7 månader denna månaden.. Kram på er! 

  • YaseminL
    lillainna skrev 2019-06-03 10:15:59 följande:

    Hej!

    Jag har har hela mat min son och han har 9 mån när jag slutade helt att amma men började trappa ner vid 7 månader. Det tog lite mer än en månad från att jag slutadr amma helt innan mensen kom igång igen.

    Jag har inte använt nånting utan kroppen kom igång av sig själv.

    Så för mig så behövdes det att jag skulle sluta amma helt för att allt skulle komma igång igen.

    Hoppas det löser sig för dig :)


    Tack för svar!

    Hur gjorde du om nätterna när du trappade ner? Vill undvika att ge ersättning då jag faktiskt kan amma.. har du gett ersättning? Jag helammade till 6 månader med friamning. Aldrig haft rutiner. Så om nätterna om han varit ledsen har jag erbjudit bröstet för att han ska somna igen. Hur gammal är din son nu? Kul med syskon! Min son kom till på första försöket så hoppas att det går lika smidigt nu med tanke på att mensen inte kommit igång än och vi vill ha barn tätt.

    Har varit och hämtat ut primolut-nor nu och ska ta första tabletten imorgonbitti. Har sån mensvärk från och till och obehagskänsla i fiffi ( typ som ett tryck som när jag ska ha mens men det kommer ingen mens )
  • YaseminL
    lillainna skrev 2019-06-03 18:51:21 följande:

    Sonen slutade äta på nätterna när han var runt 6 mån, jag gjorde precis som du gjort friammat och låtit honom amma nattetid om han vaknat av någon anledning men efter 6mån så var det inte nån amning nattetid utan vaknade han på natten så erbjöd jag bröstet och han smuttade i kanske 20 sek sen sov han så var bara en trygghetsgrej.

    När jag slutade så började vi med att gå med honom i famnen om han vaknade på natten, så han fick vara nära och känna sig trygg.

    Det som jag slutade sist med var första amningen på morgonen och den sista på kvällen när han skulle somna dom tog längst tid att bli av med. Men när sonen äntligen fattade tycke för välling så bytte vi bara bröstet mot välling flaskan.

    Min son är nu just över året, det ska bli jättekul med ett syskon!

    Jag hade mensvärk av och till och humöret svängde i över en månad innan mensen kom, men tror allt de var kroppen som ställde om sig till rätta efter graviditet, förlossning och amning. :)


    Ja när min son vaknar på natten och jag ger bröstet så somnar han direkt igen. Har varit smidigast då det gått fortast. Kanske ska testa ta upp honom och gå runt med honom istället då. Vi har bytt ut morgonamningen mot gröt. Men han ogillar mat men ÄLSKAR frukt.. haha. Välling har han inte heller fattat tycke för än.. :-/

    Mitt humör har svängt i över 2 månader nu men mensvärken kom först för typ 3 dagar sen. Men ingen mens. Men som sagt mensvärk och obehahskänsla i fiffi. Men ska börja med tabletterna imorgon och se om kroppen kommer igång
  • YaseminL

    Då var det min tur att få ägglossning igen efter förlossningen. Testade på primolut-nor för att sätta igång kroppen igen och visst funkade det. Fick pillermens för nån vecka sen och idag en blinkande smiley på clearblues digitala Advance ägglossningstest. 7 månader sedan förlossningen och bebisverkstan för bebis nummer 2 startade igår. Både igår och idag har vi myst och förhoppningsvis är det en fast smiley på ältestet imorgon och då äl inom 2 dygn så ska försöka mysa både imorgon och övermorgon med. Håll tummarna för oss! Så spännande allt. Med sonen plussade vi efter första försöket och önskar så att det går fort denna gången med. Håll tummarna för oss!    

    Kul med RUL! Längtar så efter all spänning med en graviditet med rul och allt vad det innebär. Vart dock heltidssjukskriven från v 17 då jag inte kunde gå själv, sätta mig själv eller lägga mig själv efter den veckan samt graviditetsdiabetes, karpaltttunelsyndom m.m.. men trots allt det längtar vi efter ett syskon! 

  • YaseminL
    Maria och Chris skrev 2019-06-30 13:24:13 följande:

    Ja lycka till! Själv va jag sjukskriven hela graviditeten förra gången. Får hoppas att man inte behöver det denna gången med men som det ser ut just nu så ser det ut som att man blir hemma denna gången med. Tråkigt men vad ska man göra.


    Tack tjejer! Tyvärr verkar det inte som att äl skett/ kommer att ske trots blinkande smiley. Idag inne på 4 dagen med blinkande smiley.. så hopplöst detta! Börjar bli besviken på min kropp nu som inte kommer igång. Vill så gärna ha syskon NU.. testar med ältest som aldrig förr. Typ tre om dagen varav två cb digitalt.. alltid haft 1-2 dagar blinkande sen fast smiley. Men detta är också första cykeln med älsmärta, älflytning samt blinkande smiley på 1,5 år, dvs innan graviditeten med sonen.

    Ja det var hemskt! Men kan tänk mig att det inte blir bättre med foglossningen av en liten hemma heller som man måste bära runt på.. går du till samma mvc denna gången som förra då?
  • YaseminL

    Hej tjejer! Hoppar in här igen det är okej. Hoppas att allt är bra med er! Så kul med ultraljud!! Och ännu mer apännande med RUL. Jag fick ägglossning och plussade idag, första försöket! Trodde jag aldrig!! Plussade på första med sonen med. Nu börjar väntandet på kub. Är i v 4+4 nu.

  • YaseminL

    Hej! Är fortfarande här inne och läser. Kul med RUL! Typiskt att bebisarna inte velat sammarbeta dock.. jag är bara i v 12 hittills men gjorde NIPT test här om dagen så får veta könet om några dagar valde att betala för det för att veta så att allt är bra. Är egentligen inte orolig då jag är relativt ung ( 24 år ) och allt var bra med sonen men tyckte att det kunde vara roligt att få veta könet med. Dock ett saftigt pris för NIPT.. här får man det gratis om det visar på hög sannolikhet för tex DS på KUB men vi fick betala närmre 6000. Men som sagt - vi ville göra NIPT så tidigt som möjligt.

    Håller tummarna att bebisen din är en tös Maria och Christ. Kan tänka mig att det hade varit roligt efter så många pojkar. Är detta ert sista barn? kram

  • YaseminL
    Maria och Chris skrev 2019-09-06 08:45:06 följande:

    Oj de va inte lite pengar hehe. Du får berätta va det är för en liten krabat sen när du vet :) det blir sista ser det ut som men man ska inte säga det heller. Själv är jag bara 29 så jag har några år på mig till ifall man skulle vilja skaffa ytligare ett litet knodd ;)


    Nä det är galet hur mycket det kostar. Men vi tyckte att det var värt att nästan få 100% att bebis mår bra än att få sannolikheten. Sen ett plus att få veta könet! ;)

    Ja såklart! Skriver så fort vi vet. Har en känsla av att det är en till pojke medan alla andra tror flicka haha!

    Ja då är du också ung! Mysigt! Älskar att vara ung mamma
  • YaseminL

    Skrev här för ett tag sen när vi planerade syskon till sonen. Tror t.o.m. att jag skrev att vi plussade. Är nu i v 33 med bf 22 mars och följt er tråd ett tag nu men aldrig hunnit skriva riktigt. Känner väl kanske inte riktigt att jag platsar in här haha då ni följt varandra sen plus MEN Grattis till bebis lillainna. Trodde du att det skulle bli en pojke?

    Och maria och chris, lycka till idag! Jag blev igångsatt med sonen som nu är 14 månader.

  • YaseminL
    lillainna skrev 2020-01-29 15:25:55 följande:

    Klart du platsar, bara att skriva på :)

    Tack! Jag hade faktiskt ingen aning, alla runt mig trodde det var en tjej till och med min bm på förlossningen, jag sa pojke bara för att gå emot alla :) hoppades lite på en tjej dock för det skulle varit kul med en av varje men jag är lika glad för Linus ändå, får se om maken går med på en tredje om några år så kanske det blir en tjej som alla andra väntat på igenom båda mina graviditeter, då alla förutom min man under första graviditeten också trodde det var en tjej.

    Lycka till med de sista veckorna av graviditeten och förlossningen :)


    Haha känner igen mig! Alla tror och trodde tjej på vår lilla bebis också. Vi har inte gått ut med kön denna gången och det är fortfarande så roligt när folk ska ge sig på att gissa utifrån magen osv. Vi väntar en liten lillebror vi med. Kommer skilja 16 månader exakt mellan dom och vi har alltid velat ha 3 barn och alla 3 tätt helst. Får se om det blir en lillasyster då eller ännu en lillebror. Svärföräldrarna har 3 pojkar själv och nu väntar dom på sitt 3e barnbarn vilket som sagt, är en pojke.

    Tack snälla! Längtar så!
  • YaseminL
    lillainna skrev 2020-01-29 15:25:55 följande:

    Klart du platsar, bara att skriva på :)

    Tack! Jag hade faktiskt ingen aning, alla runt mig trodde det var en tjej till och med min bm på förlossningen, jag sa pojke bara för att gå emot alla :) hoppades lite på en tjej dock för det skulle varit kul med en av varje men jag är lika glad för Linus ändå, får se om maken går med på en tredje om några år så kanske det blir en tjej som alla andra väntat på igenom båda mina graviditeter, då alla förutom min man under första graviditeten också trodde det var en tjej.

    Lycka till med de sista veckorna av graviditeten och förlossningen :)


    Haha känner igen mig! Alla tror och trodde tjej på vår lilla bebis också. Vi har inte gått ut med kön denna gången och det är fortfarande så roligt när folk ska ge sig på att gissa utifrån magen osv. Vi väntar en liten lillebror vi med. Kommer skilja 16 månader exakt mellan dom och vi har alltid velat ha 3 barn och alla 3 tätt helst. Får se om det blir en lillasyster då eller ännu en lillebror. Svärföräldrarna har 3 pojkar själv och nu väntar dom på sitt 3e barnbarn vilket som sagt, är en pojke.

    Tack snälla! Längtar så!
  • YaseminL
    Maria och Chris skrev 2020-01-30 09:56:23 följande:

    Åh det är inte långt kvar tills din lilla pojk kommer! Du är så välkommen här och berätta gärna om hur det går :)

    Många runt mig sa hela tiden att det skulle väl vara kul om det va en flicka denna gången eller du vill väl ha en flicka nu osv. Jag sa att jag tror det är en pojk och visst blev det de. Fjärde pojken :)

    Barnmorskorna på förlossningen frågade om vi visste va det va och vi sa nej så fråga dom va vi trodde. Jag sa pojk och min man sa det med och det blev det. :) barnmorskan som förlöste mig har själv fyra pojkar och hon sa det är det bästa som har hänt henne.

    Själv så tycker jag att så länge den lille knatten är frisk så brydde jag mig inte riktigt 100% på vad det blev. Även om omgivningen tjatade om just en flicka. Sen kan jag inte heller neka till att det kanske hade varit roligt med en flicka också. Vem vet det kanske blir en femte om ett par år det då blir en liten tjej ;)


    STORT grattis till er lille pojk. Då blir det pojkar för oss alla 3! Och tack! Ska försöka uppdatera er emellanåt. Var på TUL här om dagen då dom på 3D beräknade lillebror till +13% men nu var han bara +2%, vi får väl se. SF-måttet är mindre denna gången än med sonen men varken SF-mått eller ultraljud är riktigt tillförlitligt när det kommer till att beräkna bebis vikt egentligen :p

    Kul att ni bägge gissade rätt! Jag visste direkt från plus både med sonen och bebis i magen att det var pojkar och det såg man också på KUB, redan då visade dom stolt upp sina könsorgan haha.

    Kan tänka mig att det är underbart med 4 pojkar. Pojkar är helt underbara! Min son är så mammig och vild. Dom vi känner som har flickor i samma ålder som sonen är mer pappiga och sitter fint i knäet medan sonen springer maraton varje dag typ.

    Njut av bebisbubblan! Jag räknar ner dagarna tills vår gosse kommer, 51 dagar kvar! Går så långsamt nu... såklart.
  • YaseminL
    Maria och Chris skrev 2020-02-26 11:51:31 följande:

    Nu är det inte så jätte långt kvar för dig. Hur mår du?


    Hej! Nä! V 37 nu, äntligen. Mår inte jättebra. Har börjat få anfall där jag från ingenstans blir döv på vänster öra, så yr att jag svimmar om jag inte lägger mig ner, spyr som en gris och svettas genom kläderna ( svettas aldrig annars!) Kan inte ens blunda under anfallen utan måste stirra på någonting för minsta lilla rörelse med ögonen så svimmar jag. Anfallen håller i sig i 2 timmar och efteråt är jag helt matt i kroppen, får dom cirka varannan dag. Ska på bedömning av igångsättning den 11/3 så hoppas att dom sätter igång mig senast på BF.. Mår så dåligt psykiskt av dessa anfallen då jag inte får köra bil ensam eller ens vågar ta mig ut ensam. Är ju dessutom mammaledig med sonen på 15 månader så just nu hittar vi inte på så mycket om dagarna.. känns som att jag blir berövad på sista tiden med honom som ensambarn..

    Även fått sån hemsk foglossning nu att jag inte kan gå mer än några meter utan att jag får så ont att jag inte kan röra mig överhuvudtaget.

    Blä.. bara att försöka stå ut sista tiden nu då. Känns som en evighet tills bebis trots att det är så nära.

    Hur mår NI?! Går allt bra med bebis? Kram!
  • YaseminL
    lillainna skrev 2020-02-27 10:05:16 följande:

    Det lät inge bra alls, har du tagit upp dessa anfall med din bm?

    Jag håller tummarna att du får en igångsättning så att du slipper må så dåligt.

    Här mår vi bra, Linus växer massor och vi myser på, storebror är så fin med Linus, mycket kramar och pussar. Värmer i hjärtat att se :)


    Hej!! Inte varit inne här, varit rätt mycket på sistone. Har tagit upp anfallen och därav remiss till specialistmödravården. Var där idag 11/3 för bedömning av induktion och det gick igenom! Blir igångsatt på fredag klockan 10 i vecka 38+1! Så himla skönt. Är så taggad på att få föda igen och att få träffa bebis.

    Ja, dom växer rent för fort i början... fy

    Mysigt att storebror är på det sättet. Inte alls avundsjuk på lillebror då? Hur stor är åldersskillnaden? Min son är 15 månader och när jag frågar vart bebisen är börjar han klappa på min mage och säga: ? där / där mamma!? Han förstår säkert ingenting men det värmer så mycket när han gör så! Han är väldigt mammig men hoppas på att han inte kommer bli allt för avundsjuk. Hans kusin är 3 månader och han är så himla fin mot honom. Klappar fint på honom och kramar och pussar på honom hela tiden.

    Kram <3
Svar på tråden Gravid eller spökar det bara?