• Anonym (Meh)

    Då blev visst beslutet taget då. Jag vill ha ett till barn men inte min make

    Anonym (TS) skrev 2019-02-04 22:21:50 följande:

    Sorglig kväll det blev. Vi har ett barn och min stora dröm är att få ett barn till. Tyvärr delar inte min make den drömmen. Han säger att han inte vill skiljas men att han hellre skiljer sig än att få ett till barn med mig. Hur smärtsamt den än är så kan jag inte stanna med en man som hellre väljer bort mig och vår familj än att utökar familjen med ett barn till. När vi börjad dejta varandra så pratade vi om att försöka få fler barn tillsammans så min önskan om ett till barn är inget nytt för honom.

    Det är så smärtsamt detta att jag vet knappt vart jag ska ta vägen.


    Kanske smärtsamt för honom också att du hellre väljer bort honom och eran familj än att acceptera eran familj med ett barn. Spelar ingen roll vad ni pratat om förut. Man kan ändra sig. Och om han nu inte vill att du lämnar honom och "går med på" att skaffa ett till barn; vill du verkligen ha ett till barn som han motvilligt just bara "gått med på" för att få behålla dig?
  • Anonym (Meh)
    Anonym (Anonymm) skrev 2019-02-05 06:58:17 följande:

    Fast från början hade han ju sagt att han ville ha fler barn med henne förstod jag det som. Tycker med det är taskigt då. Man undrar ju iallafall varför han ändrat sig nu då. Men visst klart man har rätt att ändra sig ändå. Vet inte riktigt vad jag ska tycka. Svårt läge.

    Tycker synd om dig. Kan ni inte försöka prata om det? Fast det antar jag ni redan gjort.


    Fast så funkar det väl ändå inte riktigt. Att man säger hur många barn man vill ha när man är "ung" och så måste man hålla det till varje pris vad som än händer? Tror du att det funkar så? Att man lovar hur många barn man vill och så måste man stå för det? Även om man ändrar sig senare och absolut inte vill ha fler så nej, sagt e sagt liksom så nu måste vi.
  • Anonym (Meh)
    Anonym (TS) skrev 2019-02-05 02:24:39 följande:

    Jag väljer bort en man som inte älskar mig tillräckligt. Som säger till mig att HAN hellre lämnar mig än behåller vår familj och utökar den med ett till barn. Han skulle älska ett barn till om han väl fick ett till, det vet jag.


    Och du säger att du hellre lämnar honom än att behålla er familj och acceptera att det inte blir ett till barn.
  • Anonym (Meh)
    Anonym (TS) skrev 2019-02-05 00:57:28 följande:

    Då gör väl min man samma val eller? Det är ju han som ändrade sig om barn, inte jag.


    Så har man en gång spekulerat i hur många barn man vill ha så måste man för alltid hålla det? Man får inte ändra sig?
  • Anonym (Meh)
    Anonym (TS) skrev 2019-02-05 02:56:24 följande:

    Jag fattar inte vad ditt problem är?! Hur kan man vara så enkelspårig som du är och enbart se det ur ett perspektiv? Förstår du att du skriver till en människa i extrem kris och sorg?! Som känner sig oälskad och utbytbar. Om du tror att detta är så jävla lätt så har du fel. Men du fattar tydligen fortfarande inte att den största sorgen är att HAN hellre dumpar mig och vår familj än skapar ett till barn, ett levande syskon till vårt barn. Men visst, jag är ju helt jävla dum i huvudet, bara en självisk kossa är jag.


    Tror många som läser uppfattar det tvärtom. Att det är du som ser det från ett perspektiv, från ditt och inte din mans. Och även du är ju beredd att byta ut honom.
  • Anonym (Meh)
    Anonym (TS) skrev 2019-02-05 09:33:18 följande:

    Men det är helt ok att han ändrar sig fram och tillbaka? Att vi börjar försöka och att han avslutar försöken efter några gånger, det är helt ok?


    Men hur menar du? Känslor styr man inte inte över. Självklart kan man ändra sig med saker och ting. Ena dagen kan man tycka nåt och andra dagen inte.
  • Anonym (Meh)
    Anonym (TS) skrev 2019-02-05 09:25:18 följande:

    Folk skiljer sig av alla möjliga anledningar. Om vi (jag) nu tar beslutet att skiljas, varför är min anledning sämre än andras? Det handlar ju om mer än ?bara? antalet barn, det handlar om brusten tillit och känslan av svek osv.


    Din anledning är nog inte sämre än andras. Folk stör sig nog på att du ser det som ett svek att din man vill lämna dig om du vill ha fler barn men inte fattar att det i så fall är lika konstigt av dig att lämna honom för att du vill ha fler barn. Ni vill ju lämna av samma anledning fast tvärtom om man säger så. Men ändå är han boven enligt dig.
  • Anonym (Meh)
    Anonym (TS) skrev 2019-02-05 18:27:01 följande:

    Alla ni som tycker min man tar så rätt och bra beslut, hur tycker ni jag ska göra? Om jag stannar hos honom och inte splittrar vår familj, hur ska jag komma över min känsla av att blivit sviken av den jag litade mest på? Berätta gärna för mig hur jag ska hantera detta på ett bra sätt?! För jag vet verkligen inte


    Men vad har det här med svek att göra? Han har ändrat sig med all rätt. Herregud om någon skulle hållit emot mig angående saker jag tyckte och tänkte om förr. Har ändrat mig om massa saker under livets gång. Det är inget svek att han inte känner som han gjorde förut och att han inte känner som du. Ni tycker olika bara helt enkelt. Ska han låtsas att han vill ha mer barn för att du ska må bra? Ska ni skaffa fler barn fast han inte vill bara för att du ska må bra? Om han kom nu till dig och sa ok vi skaffar ett till barn bara du inte lämnar mig; vill du då ha ett till barn som du vet att han egentligen inte vill ha?
Svar på tråden Då blev visst beslutet taget då. Jag vill ha ett till barn men inte min make