• Anonym (???)

    Har vi 25% invandrare?

    nihka skrev 2019-02-10 22:19:31 följande:
    USA. Ett fördöme när det gäller assimilering???

    Över 37,6 miljoner människor i USA pratar spanska i hemmet (2013):

    http://spraktidningen.se/blogg/var-tionde-amerikan-talar-spanska-i-hemmet
    Ja, detta är ett undantag. Som numera är ett problem i de södra delstaterna. Många av dessa har dessutom kommit illegalt eller är ättlingar till människor som kommit illegalt. I Florida finns stora områden där man endast pratar spanska. Kanske blir det så i Sverige också. Landskap där man i stort sett enbart talar arabiska exempelvis.
  • Anonym (???)
    nihka skrev 2019-02-11 23:15:44 följande:
    Jag tror att man vill leva tillsammans med sin familj. Det är därför det heter "anhöriginvandring". Det är genom anhöriginvandringen - som SD vill strypa helt och hållet som så många kvinnor och barn - som SD säger sig måna om så mycket - tar sig hit.
    Sant. Vi har färre asylsökande nu, men antalet invandrare kommer ändå öka enormt de kommande åren just pga anhöriginvandring. Jag anser att man måste garantera att den anhörige har jobb innan man kan ta hit dem. Hur ska de annars få sitt uppehälle?
  • Anonym (???)

    En del hävdar att vi måste fortsätta ta emot väldigt många invandrare, trots att vi tydligen redan har 20-30%, för att det skriks efter personal inom vården bland annat. Med tanke på den höga invandringen och att arbetslösheten bland utrikesfödda är långt högre än bland svenskar borde ju denna fråga vara löst för länge sedan eller hur?

  • Anonym (???)
    Pilsner skrev 2019-02-13 08:32:05 följande:
    Det underliga är att flyktingar i snitt behöver 10 år för att få ett jobb, medan arbetskraftsinvandrare kör igång första veckan i landet. Helt obegripligt.
    Jepp... och som sagt de som hävdar att vi behöver en fortsatt hög asylinvandring verkar tro att alla dessa direkt kan börja jobba som sjuksköterskor/undersköterskor/läkare/tandläkare/lärare (i ett flertal ämnen) osv - vilket de givetvis inte kan. Argumentet att vi ska ha hög asylinvandring för att klara bemanningen i bristyrken faller därmed platt. Om det hade varit lösningen hade vi inte haft några bemanningsproblem över huvud taget, och arbetslösheten bland invandrare hade varit väldigt mycket lägre än den är idag.
  • Anonym (???)
    nihka skrev 2019-02-12 23:32:11 följande:
    En bussförare behöver utbildning och förarbevis, god svenska och innan hen påbörjar utbildningen såpass god svenska att hen kan tillgodogöra sig utbildningen.

    Efter avslutad godkänd utbildning ska hen givetvis föra sig på ett trafiksäkert sätt, och inte äta på 20 timmar låter extremt. Hade detta verkligen med Ramadan att göra då fastan bara gäller dygnets ljusa timmar? Oavsett orsak låter detta helt galet.
    Du vet att det är ljust i 20 timmar på sommaren i norra Sverige eller? De som strikt följer regeln som att fasta dygnets ljusa timmar är inte mycket att ha på jobbet med andra ord. Nu tror jag i och för sig att de muslimer som bor i Sverige, och särskilt de som bor längre norrut, fastar de timmar när det är ljust i exempelvis Mekka. Annars skulle Ramadan ha noll effekt de gånger den infaller i december: fasta i 4 timmar och äta resten av dygnet liksom.
  • Anonym (???)
    Anonym (Micke) skrev 2019-02-13 15:51:18 följande:

    Kriget är ju slut i Syrien och dom 100.000 Syrier som fått uppheållstillstånd
    senaste 3-4 åren borde ju rimligen vara på väg hem.

    En bråkdel av dom har ju fått jobb och kan försörja sig själva.
    Dom som etablerat sig och är självförsörjande får gärna stanna för min del.

    Även Syrierna själva tycker att det är dags att dom åker hem.
    Byggbranchen har arbetskraftsbrist i Syrien !

    sverigesradio.se/sida/artikel.aspx&artikel=7118966


    Ja, i Syrien är man väl angelägna om att få hem folk som kan hjälpa till att bygga upp landet igen.
  • Anonym (???)
    nihka skrev 2019-02-14 00:00:06 följande:
    Nej, det kan vara ljust i 24 timmar på sommaren i norra Sverige.
    Längst upp i Sverige ja, men det bor nog fler muslimer i Umeå och i Sundsvall än i Jokkmokk och Kiruna. Av någon konstig anledning kunde inte den allvetande och allsmäktiga Allah förutse att hen skulle få följare i den delen av världen så dessa brukar räkna efter när det är ljust/mörkt i Mekka.
  • Anonym (???)
    Anonym (Slarvigt uttryckt) skrev 2019-02-13 16:40:20 följande:
    Jag håller med.
    Men till att börja med tycker jag det är mycket viktigare att omgående verkställa de utvisningar som på juridiskt korrekt sätt redan är beslutade.
    Hur kan det komma sig att vi accepterar att många sådana fortfarande lever kvar i Sverige, flera ägnar sig åt kriminalitet, och fortsatt lyfter bidrag trots att de redan skulle ha varit förpassade utanför Sveriges gräns?
    Varför är det ingen debatt om hur få utvisningar som verkställs?
    Tyvärr beror en del av detta på att det inte finns något land som vill ta emot dem. I andra fall kan det vara så att man anser att det är för farligt att skicka tillbaka den dömde (kunde han ju tänkt på innan han begick brott iofs).
  • Anonym (???)
    nihka skrev 2019-02-13 23:51:28 följande:
    Många börjar praktisera och jobba under sin etablering - alltså under de två första åren.

    "Dom kommer hit och tar våra jobb" rimmar ju lite dåligt med att ingen skulle jobba.
    "Många"
  • Anonym (???)
    tvillingmammaVastmanland skrev 2019-02-14 12:16:08 följande:
    Regeringen har just beslutat att ta bort försörjningskravet för gruppen alternativtskyddsbehövande som Syrierna oftast tillhör.
    Skrämmande!
Svar på tråden Har vi 25% invandrare?