• AndreaBD

    Ett liv fullt av sorg och förtryck. Hur ska jag orka? Varför? För vems skull? (obs ja jag tar på mig offerkoftan och beklagar mig)

    Anonym (-) skrev 2019-02-06 20:04:14 följande:
    Tack!

    Hur ska jag någonsin kunna bli "normal" och få vänner, schysst partner osv? Är väl lkört nu när jag är närmare 26 och inte har utvecklats på det planet sen jag var 12...
    Nej, det går. Gör klart studierna, det hjälper ganska mycket att ha ett jobb med status. Min man var också en nörd som grävde ner i sina intressen tills han var 24 eller 25. Börja med att bygga upp lite kontakt med kollegor och så när du börjar jobba. Försök helt enkelt vara lite mera öppen, träna med patienterna att vara lite extra trevlig, att le, att småprata, osv.

    Känner du att kanske ligger på autismspektrum, med tanke på att du har varit så tveksam inför sociala kontakter?  Prata gärna med någon psykolog (varför har du inte gjort det än?). Kanske skulle du även trivas med andra som har liknande svårigheter, t.ex. folk med Asperger - oavsett om du har samma svårigheter? Hitta folk som är på samma våglängd, eller i alla fall inte långt ifrån. Och om du avslutar studierna och jobbar som läkare, kommer du att ha ganska bra möljligheter att träffa människor, om du bara inte är allt för avvisande.
Svar på tråden Ett liv fullt av sorg och förtryck. Hur ska jag orka? Varför? För vems skull? (obs ja jag tar på mig offerkoftan och beklagar mig)