Forum Upprepade missfall - Svårt att få barn
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Hur ska jag våga bli gravid igen efter 4 missfall?

  Tor 14 feb 10:51 Läst 0 gånger Totalt 24 svar
  Visar endast inlägg av Lunne - Visa alla inlägg
 • Tor 14 feb 10:51 #9
  UndrandeSökare skrev 2019-02-08 23:10:22 följande:
  Jag beklagar dina missfall, jag har haft 6 missfall så jag kan förstå hur det känns. Tyvärr finns det dåligt med hjälp i Sverige om man just lider av upprepade missfall.

  Men det du kan göra själv är försöka hitta en gyn som vill skriva ut Trombyl, Fragmin och prednisolon åt dig. Dessa mediciner kan öka chansen att det går bra nästa gång. Annars om du inte får tag på recept, så köp receptfria Albyl Minor 250mg på Apotea.se och dela varje tablett i 3 delar och ta en tredjedelstablett per dag. Det motsvarar Trombyl 75mg. Man kan också köpa receptfri Progesteronkräm (Progesterall) på nätet.

  Jag kan tipsa dig om tråden "9 missfall sen fick jag veta varför" här på Familjeliv. Efter mitt 4e missfall hittade jag den tråden och läste och gick sen vidare och läste i Atentråden " Vi som snart är gravida efter utredning i Aten".

  Sen reste vi till Life clinic i Aten och fick en bättre utredning där (mycket bättre än den svenska missfallsutredningen). Den visade att jag har en koagulationssjukdom och överaktivt immunförsvar som orsakar våra missfall. Behandlingen består av intralipiddropp, Fragmin, trombyl och kortisontabletter.

  Du är varmt välkommen till Atentråden om du vill, där är vi många i samma situation som stöttar varandra.

  Många har också lyckats få barn tack vare utredning och sen behandling på distans via Dr D på Life clinic.
  Hur mycket predisolon brukar man få ordinerat att äta? Och finns det några läkara i Sverige som har kunskap om detta? Jag äter predisolon normalt när jag inte är gravid vid behov i perioder, då mitt immunförsvar lätt orsakar inflamamtioner. På ordination från läkare då. Allt jag fått höra om graviditet är dock att jag absolut inte ska ta dem när jag är gravid. Så jag följde det i höstas, kände de typiska inflamamtionssignalerna komma igång, och sen blev det MA trots att allt såg bra ut bara 4 dagar tidigare (ja, jag förstår såklart att det kan ah varit ren slump att det sammanföll). Läkarna jag träffat menar att det inte kan ha något med saken att göra och att inflammationshämmande bara är negativt under graviditet och därför  bara kan komma på kan komma på tal om jag skulle bli så dålig att jag typ hamnar på sjukhus (vilket har hänt tidigare innan jag fick bra kontroll på immunförsvaret genom att ta kortison när det behövs). Nu har jag väl kanske inte tänkt börja självmedicinera än då jag "bara" haft ett missfall, men tycker det är så konstigt att man här typ låtsas som att immunförsvaret inte riskerar att påverka graviditet då den kunskapen verkar vara väl spridd i andra länder =/
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll