Inlägg från: Anonym (Stina) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Stina)

    Rätt ha åsikt om byte av helger som bonusförälder?

    Anonym (Semlan) skrev 2019-02-09 06:48:01 följande:

    När vi blivit sambos så kommer inte jag ha ansvaret för att passa hans barn när han är på jobbresor. Så är det sagt. Är inte möjligt att låsa mig så eftersom jag jobbar fritt och kan behöva rycka in med kort varsel, vardagar som helger.

    Det har han lovat att lösa. Vet inte riktigt hur eftersom han planerar flytta 20 mil bort från exet...Men han verkar inte ha något behov av att diskutera det. Ha ser det inte som att det är ett problem. Kanske räknar med att jag "tar mitt ansvar" och prioriterar hans barn framför mitt jobb trots allt, vet faktiskt inte...


    Han flyttar 20 min från barnen? Tja, då lär han ju vara tvungen att planera för barnen. Du måste pressa honom runt hur han tänker! Ska han köra 40 mil varje fredag och 40 mil varje söndag för att hämta och lämna barnen hos mamman?
  • Anonym (Stina)

    Det låter ärligt talat som en ganska oengagerad och okunnig pappa. Var är barnens perspektiv i det hela? Vill de åka 40 mil varannan helg? Är de ok med att sätta sig i en bil och köra i 2-3 timmar fredag eftermiddag? Kommer verkligen pappan kunna synka hämtningarna så de funkar med stängningstider på fritids, för att inte tala om när barnen inte går på fritids? Är tanken att de ska gå hem till mamma efter skolans slut, hänga där några timmar, sedan packa ihop och åka bil ett antal timmar, däcka i säng, ha en lördag med pappa och sen packa ihop för att göra samma resa tillbaka på söndag? Detta är såna frågor som alla separerade föräldrar måste ta i hela tiden - det låter helt osannolikt att han bara säger att det löser sig. Det löser sig inte, det han erbjuder är skitjobbiga helger med barn som kommer vara helt slut på måndagen. Och vad gör han om ett barn är sjuk söndag kväll? Kör hem den ena, kör tillbaka, vabbar några dagar, kör hem barnet 20 mil när det är friskt, kör hem till sig igen?

    Och det här med att de kanske vill bo hos honom på heltid framöver. Är de tillfrågade? Kommer de vilja byta skola, aktiviteter, vänner? Är de och mamman ok med att bo så långt ifrån varandra?

    Det här handlar dels om att du kommer att få ta ett stort ansvar för barnen men också om att pappan inte verkar ha någon som helst plan för sina egna barns boende utan gör kortsiktiga planer där barnen och deras liv egentligen inte är medräknade.

Svar på tråden Rätt ha åsikt om byte av helger som bonusförälder?