• Pope Joan II

    Rätt ha åsikt om byte av helger som bonusförälder?

    Anonym (Jess) skrev 2019-02-09 08:25:22 följande:

    Jag skulle aldrig ens tänka tanken att FRÅGA min man om mina barn får komma hem. De är alltid välkomna, de är ju mina barn alla veckor, även då de bor hos sin pappa. Jag talar om för honom om de kommer när de egentligen skulle varit hos pappan men frågar honom om jag får ta emot dem gör jag inte. Sedan ställer jag ju inte in en resa eller så för att byta dagar men i de flesta fall hade jag nog valt extra dagar med barnen framför andra aktiviteter som man kan skjuta på.

    Absolut kan du prata med din kille om detta men några krav tycker jag inte att du kan ställa kring hur han tar emot sina barn. Han är ju pappa alla dagar liksom, även de dagar han tänkt umgås med dig. Hur skulle du själv känna om du var tvungen att fråga din partner om du fick ta emot dina barn?


    Så tycker jag också. 

    Det den nya partnern har att ta ställning till är om han (i det här fallet hon) accepterar den ordningen eller inte. Om inte så bör man inte flytta ihop eller kanske inte heller ha en relation. 

    Men här verkar det ju handla om alla fel samtidigt. En man som tänker sig flytta långt från sina barn och en kvinna som vill börja lägga sig, men först efter att de flytta ihop. 
Svar på tråden Rätt ha åsikt om byte av helger som bonusförälder?