• Anonym (45)

    Närmar mig 40 och märker av ett socialt ointresse från män

    Anonym (Fru fröjd) skrev 2019-02-10 10:12:21 följande:

    Hej,

    Jag nosar medelåldern i nacken och har märkt något jag aldrig varit med om tidigare. Män (olika åldrar) är inte lika sociala med mig längre.. jobbmässigt, när man träffar bekantata eller grannar etc.

    Jag är så van vid att män alltid lyssnat på mig även om jag ibland sagt lite knäppa grejer.. jag märker nu ett växande ointresse att lyssna på mig (obs jag är inte korkad eller oallmänbildad, tvärt om).

    Först tänkte jag att det måste vara jag som blivit långrandig och tråkig att prata med. Men kan inte se att jag förändrats så mycket. Så då kommer den hemska insikten att de kanske enbart lyssnade tidigare för att jag var ung och vacker?

    Kan jag testa att kommuniscera på annat sätt för att få män att lyssna på mig? Jag är ganska skrattig av mig men jag kanske behöver bli mer rak? Vad får män att lyssna på en medelålderskvinna som de inte längre vill ligga med? Hur får man manliga vänner?


    För mig så tycker jag att det är tvärtom faktiskt. Är lite intressant hur mycket uppmärksamhet jag kan få om jag vill, tror att det beror på att jag är såpass hemma i mig själv numera och inte behöver fokus på mig alls. Jag säger definitivt lite småknäppa saker när jag vill, bryr mig så himla lite om vad andra tycker, man kan ändå aldrig göra alla nöjda. 

    Utseendemässigt så var jag förstås mycket fräschare förut som ung men är fortfarande trimmad och fit kroppsligt, det lär ju hjälpa till om man ser till ytan. 

    Ja, hur kommunicerar man med män? På samma sätt som med alla andra tror jag. På ett sätt kan jag slappna av mer med män, rak och personlig kanske? Att man säger vad man ärligt tycker, det brukar funka bra.

    Om jag ser på dom i min omgivning så får de kvinnor som sminkar sig mycket, flirtar på "fel" sätt och förlitar sig på sitt utseende mindre respekt från männen som jag upplever det. Dom kvinnor som är mer självsäkra, har egna åsikter och skämtar friskt verkar gå hem bättre hos killar. Hos alla för den delen. 
Svar på tråden Närmar mig 40 och märker av ett socialt ointresse från män