Inlägg från: Anonym (alls) |Visa alla inlägg
  • Anonym (alls)

    Närmar mig 40 och märker av ett socialt ointresse från män

    Anonym (Fru fröjd) skrev 2019-02-10 10:12:21 följande:

    Hej,

    Jag nosar medelåldern i nacken och har märkt något jag aldrig varit med om tidigare. Män (olika åldrar) är inte lika sociala med mig längre.. jobbmässigt, när man träffar bekantata eller grannar etc.

    Jag är så van vid att män alltid lyssnat på mig även om jag ibland sagt lite knäppa grejer.. jag märker nu ett växande ointresse att lyssna på mig (obs jag är inte korkad eller oallmänbildad, tvärt om).

    Först tänkte jag att det måste vara jag som blivit långrandig och tråkig att prata med. Men kan inte se att jag förändrats så mycket. Så då kommer den hemska insikten att de kanske enbart lyssnade tidigare för att jag var ung och vacker?

    Kan jag testa att kommuniscera på annat sätt för att få män att lyssna på mig? Jag är ganska skrattig av mig men jag kanske behöver bli mer rak? Vad får män att lyssna på en medelålderskvinna som de inte längre vill ligga med? Hur får man manliga vänner?


    Jag känner inte alls igen mig i det du beskriver. Jag är hetare och mer eftertraktad av män nu än nånsin tidigare. Fyller snart 44 år. Jag tror att det bottnar i att jag är trygg och mogen i mig själv, inte är så fixerad vid min yta och att jag vet vem jag är.

    På jobbet är det likadant, numera är jag en mycket erfaren medarbetare som stöttar och handleder andra, till skillnad från när jag var yngre och mindre erfaren. Både män och kvinnor lyssnar på mig för att jag har något att säga, något att bidra med. Om de vill ligga med mig eller inte är oväsentligt, för jag vill inte ligga med dem.

    Nu letar jag inte efter en man att ligga med eller påbörja en relation med, men från tidigare i livet så har jag märkt att det brukar skina igenom om man är desperat på uppmärksamhet och det upplevs väldigt avtändande. Man är mer eftertraktad och upplevs som mer attraktivt om man är lite obrydd och inte suktar bekräftelse hela tiden. 
  • Anonym (alls)
    Anonym (heh) skrev 2019-02-12 14:29:24 följande:

    Du kan försöka lura dig själv detta. Eller så kan det vara så att i din åldersgrupp är du attraktivare för män idag än du var när du var ung.


    Men om man skulle jämföra vad män attraheras av och ta ditt 20åriga jag jämfört med ditt dagliga jag, så skulle män triggas och gå igång mer av 20åringen.


    Detta är biologi och evolution och ingenting man kan rå över.


    Eller så beror det på att jag inte lägger mitt värde i vad män eventuellt tycker om mig eller huruvida de vill ligga med mig. Inte kunde jag bry mig mindre om ifall de män jag möter nu hellre skulle velat ligga med mig när jag var 20 år. Inte heller är jag intresserad av att ses som ett slaggs knullhål för enkelspåriga män.

    Som tur är så verkar jag omgiven av vettiga, mogna män som kan se fler sidor av en kvinna än bara ytan. 
  • Anonym (alls)
    Anonym (heh) skrev 2019-02-12 14:36:38 följande:

    Någonting som man måste lära sig, vare sig man är man eller kvinna, är att, när du är säg, 30 år gammal, vältränad, muskulös, viril, charmig, tar för dig, signalerar styrka, så kommer du anses vara mer attraktiv än när du är en gammal gubbe på 85 som går med böjd rygg med rullatorn på stan. Kvinnor kommer inte längre se dig som någon hunk. 


    Med åldern blir vi alla mindre attraktiva. Jag fattar inte riktigt att folk bryr sig då. När man blir äldre ska man ha funnit någon redan som man vill dela livet med trots att man blir äldre. Man har redan varit ung och varit eftertraktad på marknaden, fått barn.


    Sen går man över till ett nytt stadie i livet, där man inte längre bryr sig om man uppfattas som attraktiv för det motsatta könet. Man har kanske någon som man bryr sig väldigt mycket om och som är ens närmsta och bästa vän. Någon som man blir gammal ihop med.

    Hela denna tråden är som en enda stor förnekelse.


     


    Något man också kan lära sig med åldern är också att skriva med rimliga stycken, korrekta kommateringar och fullständig meningsbyggnad,så att det man skriver blir läsbart. Jag gav lite hjälp på traven. Lycka till!
  • Anonym (alls)
    Anonym (heh) skrev 2019-02-12 15:28:30 följande:


    Kärleken är blind brukar man ju säga.Vad som är mest attraktivt är ändock detsamma. Det vet du också någonstans.


    Attraktion sitter i betraktarens öga och upplevelse och skiljer sig från person till person. Det vet du också någonstans. 
  • Anonym (alls)
    tankfull skrev 2019-02-13 11:10:09 följande:
    Det är ju inte så att det händer pang bom, men jag tycker nog att det är något som händer med kroppen efter 40. Jag har bra gener och ska inte klaga, men även jag började se slitnare ut efter att ha sovit dåligt, fick lite sämre ämnesomsättning, lite torrare hy och lite celluliter på låren - vilket jag aldrig haft innan. Man kommer inte undan med riktigt lika mycket som innan. Låter helt otroligt om dina bröst ser likadana ut efter tre barn som de gjorde när du var 20. Har du inte ammat alls? 
    Men alltså, du kan ju inte ha något särskilt representativt urval.

    Jag vet många kvinnor som ammat barn och där brösten återtagit sin form efteråt. Under graviditet/amning och direkt efter avslutad amning var mina bröst förändrade, men inom ett år efter så var de som innan barnen. Jag är 44 nu och och har lika snygga bröst som vid 20. 

    Samma med en del andra kroppsliga saker du skriver: jag har inte märkt nån markant skillnad just vid 40. Ser det kanske hos kvinnor vid 50 då många kommit i klimakteriet. Men vid 40 ser de flesta kvinnor i min omgivning alldeles strålande och fräscha ut. Och vid den tiden i livet har många lämnat småbarnsåren och kan börja tänka mer på sig själva igen med träning, bättre sömn, mindre stress. 

    Celluliter har jag alltid haft så det är inte heller nån skillnad. Hyn är som tidigare, inte direkt torr och inte direkt rynkig. Rynkor har ju mycket med hur man solat att göra och jag har aldrig solat särskilt mycket. 
  • Anonym (alls)
    Anonym (inget fel alls) skrev 2019-02-15 11:51:33 följande:
    Sen får man inte glömma att det finns en hel del män som faktiskt tycker hängiga bröst är riktigt snyggt och sexigt! Det är lätt att tro att alla män föredrar fasta bröst, bara för att det råkar vara normen...
    Många har också hängiga bröst innan amning eller utan att någonsin ha ammat.Bröst kommer ju i en hel massa olika former. Men de behöver inte ändras permanent av just amning. 
  • Anonym (alls)
    tankfull skrev 2019-02-15 19:30:54 följande:

    Du känner alltså många kvinnor som har ammat TRE barn utan att det lämnat några som helst spår på brösten? Fantastiskt. Då har mina närmaste vänner och släktingar haft otur då, för flera har ammat just tre barn och bröstvårtorna har blivit större/längre samt att brösten har urlakats en del. Ingen katastrof, och jag för min del tycker att det är vackert att det syns att man har fått barn. För det syns på alla. Jag har själv ammat ETT barn och har ingen större skillnad nu förutom att bröstvårtorna blivit något större, men det är en jättestor skillnad på ett barn och tre barn! 

    Sen skriver jag ju väldigt tydligt att förändringen inte sker markant vid 40 års ålder pang bom utan att det är en gradvis skillnad EFTER 40. Jag har bra gener och ser yngre ut än min ålder, men jag skulle ljuga både för mig själv och andra om jag inbillade mig att jag ser PRECIS LIKADAN ut vid 44 som jag gjorde vid 24. Det är helt enkelt inte sant, oavsett hur strålande fräsch man ser ut och hur mycket man tar hand om sig. 


    Men lugna ner dig lite. Ja, det finns massor av kvinnor som ammat flera barn och där brösten återtagit tidigare form. Jag har ammat tre barn i ett år vardera. Det blev ingen större skilnad på brösten mellan första och tredje heller faktiskt.

    Jag ser inte exakt likadan ut som vid 24, men knappast sämre. Jag är fräsch och snygg och vältränad. Och det finns många kvinnor i min ålder som är lika fräscha, snygga och vältränade.

    Hur det är med dig vet jag ju inte, men jag ver hur det är med mig och många jag kommer i kontakt med.
  • Anonym (alls)
    tankfull skrev 2019-02-16 18:44:03 följande:

    Snarare du som verkar väldigt upprörd över att jag påstår att ingen ser likadan ut vid 22 som vid 42. Jag har redan skrivit att jag ser bra ut och yngre ut än min ålder och hela faderullan, men inte sjutton ser jag exakt likadan ut som jag gjorde för 20 år sedan eftersom absolut ingen gör det.

    Det är liksom ingen som ifrågasatt att man kan vara snygg efter 40, eller hur?

    Orkar inte diskutera era bröst mer, bra att ni är nöjda och ser exakt likadana ut efter tre graviditeter som innan. Grattis.


    Tack!

    Nej jag är inte det minsta upprörd. Trist att du tar illa upp av att mina erfarenheter skiljer sig från dina.

    Absolut många har en bra och fräsch kropp och hy efter 40.
  • Anonym (alls)
    tankfull skrev 2019-02-16 21:28:57 följande:

    Var har du fått att jag tar illa upp? Du lägger för mycket vikt vid detta. Förstår verkligen inte varför men detta verkar vara en öm tå jag trampat på. Ber så mycket om ursäkt. Ja, jag är en av dem som fortfarande är fräsch efter 40 men inte känner att jag behöver så mycket bekräftelse av andra eller försäkran om att jag fortfarande är fräsch. Jag är nöjd med mig själv och ser ålderstecken som en naturlig del av livet. Alla får dem. Eller nästan alla 


    Undrar vem det är som lägger mycket vikt...? Den som skriver i versaler kanske?

    Jag vet att alla får ålderstecken, förr eller senare. Men vid 40 kan man vara riktigt fräsch om man tar hand om sig. Och bröst kan se likadana ut efter amning som innan. Och jag har inte särskilt mycket behov av bekräftelse för mitt utseende. Det attraktiva sitter inuti, i självkänslan, i erfarenheten och i att man vet vem man är. Och jag ser så många fräscha attraktiva kvinnor i 40-årsåldern. Synd att du inte verkar se dem.

    Och skulle du inte sluta svara mig förresten :)
Svar på tråden Närmar mig 40 och märker av ett socialt ointresse från män