• tankfull

    Närmar mig 40 och märker av ett socialt ointresse från män

    Anonym (Fru fröjd) skrev 2019-02-10 11:21:43 följande:

    Visst kan det vara jag, som småbarnsförälder mitt i ekorrhjulet kanske man inte är så spännande längre.. men vet inte hur jag ska kommunicera längre med män än på det sättet jag alltid gjort. Kanske det krävs mer av mig nu? Att jag kanske ses mer som jämlik nu och då räcker det inte med att vara söt? Det är ju isåfall något väldigt positivt. Men känner mig vilsen just nu.. kvinnor har jag inga problem att bli vän med. Men männen visar inte så mycket intresse att hålla upp konversationen..


    Pratar du mycket om dina barn eller har du många olika samtalsämnen? De som inte är småbarnsföräldrar kan ha lite svårt för att intressera sig för det samtalsämnet, särskilt män kanske.
    Sen upplever jag att en del män i 40-årsåldern blir lite liknöjda. Kvinnorna har fler väninnor, intresserar sig för många saker medan en hel del män är rätt nöjda med att sitta framför TV:n och om du inte är ett potentiellt ragg så ödslar de inte tid på dig. Det finns flera kvinnohatartrådar här och i en av dem menar mannen som skriver att han inte vill ödsla flera timmars konversation på en kvinna för att därefter stå utan sex(!)
    Jag vill inte tro att alla män tänker så, och jag vet att det finns bra män, så ge inte upp försöken att konversera! Testa andra samtalsämnen. Brottslighet och Leif GW Persson brukar intressera de flesta har jag märkt :)
  • tankfull
    jrockyracoon skrev 2019-02-11 01:14:24 följande:
    Menar du att det nödvändigtvis skulle vara fel att en man inte vill ödsla tid med konversation utan potentiell utdelning i form av en relation/sex? Det är väl upp till var och en vem de väljer att konversera med och på vilka grunder? Menar du att detta uttalande ensamt gör tråden till en "kvinnohatartråd"?

    Jag har precis tänkt så (och sagt det rakt ut)  när jag var ung och ute efter en relation. Jag menar, varför slösa sin tid på något som inte ger en något i utbyte. Egentligen hade jag nog vunnit på att chilla lite mer, och prata med folk och sedan se vart det ledde, men det var ändå så jag tänkte på den tiden.

    Är jag inte en bra man?
    Att lära känna en person nog för att vilja ha sex med den personen kan väl få lov att ta lite tid? Och att se det som slöseri med tid om man har pratat med en person och sedan inte har sex - ja det tycker jag är rätt sjukt faktiskt! Kvinnor är människor, inte ett hål att tömma sig i för män. Vad är det för fel med att PRATA med folk!? 
  • tankfull

    Jag vet ärligt talat inte vad jag tycker för jag har inte dejtat på så länge. Jag får fortfarande blickar från män i alla åldrar, så det är väl bra, men om det är någon skillnad i intresse vet jag faktiskt inte. Jag tror att det kan vara så att både kvinnor och män i 40-årsåldern vet vad de vill ha och är rätt så bestämda, därför krockar de nog ibland med varandra viljemässigt. Därför söker de ibland en partner som är yngre, särskilt männen. Jag har varit så kallad bonusmamma i många år och vet att jag inte vill vara det igen, så mitt eget intresse för män som främst är ute efter en ny mamma till barnen är definitivt svalt. Ska jag träffa en man med barn så ska han vara inställd på att ta ansvar för dem själv.

  • tankfull
    Anonym (Åldersnoja) skrev 2019-02-12 12:57:46 följande:

    Typiskt folk i detta land att vara så åldersfixerade. Är man snygg, är man ju det långt upp i åldern. Är man mindre attraktiv är man ju det vare sig man är 20,340el 50. Tråkigt men sant. Klä upp er lite, le och sluta noja. Då blir ni nog lite mer attraktiva. Eller förlåt, det vill ni ju inte så för all del känn er gamla vid 40 om ni vill????


    Vem vänder du dig till? Är ju hyfsat olika hur kvinnor upplever 40-årsåldern, men du kanske inte har förstått det? 
  • tankfull
    Anonym (47) skrev 2019-02-12 14:06:09 följande:
    Det här är verkligen sant. Det finns en manlig ensamhet som många kvinnor inte alls förstår. Nästan alla kvinnor får ligga om de vill men det gäller definitivt inte alla män. Sedan kanske kvinnor inte alltid får de män de vill ha men många män får ingen kvinna alls.

    Det är ju ingen rättighet att få ligga för varken kvinnor eller män men man kan ändå vara medveten om skillnaden. Det är inte många kvinnor som alltid ratas på krogen eller som inte får ett enda svar på en nätdejtingsajt. Själv har jag aldrig raggat på en man och skrivit ytterst få första meddelanden på en nätdejtingsajt eftersom jag inte har behövt.

    Det faktum att kvinnor lägger märke till den avtagande uppmärksamheten medan vissa män alltid har haft det så säger en hel del.
    Jag tror att många män har en helt felaktig bild av hur kvinnor får uppmärksamhet. Männen uttrycker att kvinnor "får" sex om de vill, men vad innebär det egentligen? Att kvinnor vill vara ett hål för alla de män som bara vill ha lite sex? Kvinnor vill också bara ha lite sex ibland, men för det mesta vill de att sexet ska komma tillsammans med närhet och omtanke också, och detta är inte alls så enkelt som vissa män tycks tro. Eller vill ni män verkligen ligga med precis vem som helst? Det tror inte jag att de flesta män vill faktiskt.
  • tankfull
    Anonym (47) skrev 2019-02-12 14:59:23 följande:
    Självklart fast det var inte det jag skrev. Jag tror att många kvinnor har svårt att föreställa sig hur det är när ingen är intresserad varken på jobbet, nätet eller krogen. Det betyder ju att man inte heller har någon chans att få till relationer och kärlek.

    Det finns en stor skillnad där. Sedan vet jag att långt ifrån alla kvinnor får vad de önskar sig i relationsväg men de har fortfarande en något större chans än många män. Tänk dig själv att du lägger upp en profil på en nätdejtingsajt och ingen skriver eller svarar. Jag har aldrig träffat en kvinna som har varit med om det.
    Det är möjligt att vissa män aldrig får någon uppmärksamhet och att det är fler män än kvinnor som har det på det sättet. Jag vet inte. Jag förstår hursomhelst att det måste vara väldigt sorgligt för den som aldrig blir uppmärksammad. Alla vill bli sedda.
  • tankfull
    Anonym (Åldersnoja) skrev 2019-02-13 10:34:49 följande:

    Men vad är det som kommer hända om tre år!? Jag ser likadan ut nu efter 3 barn som jag gjorde när jag var 20. Vad händer igentligen i 40års åldern? ????


    Det är ju inte så att det händer pang bom, men jag tycker nog att det är något som händer med kroppen efter 40. Jag har bra gener och ska inte klaga, men även jag började se slitnare ut efter att ha sovit dåligt, fick lite sämre ämnesomsättning, lite torrare hy och lite celluliter på låren - vilket jag aldrig haft innan. Man kommer inte undan med riktigt lika mycket som innan. Låter helt otroligt om dina bröst ser likadana ut efter tre barn som de gjorde när du var 20. Har du inte ammat alls? 
  • tankfull
    Anonym ("Socialt" intresserad) skrev 2019-02-13 11:33:27 följande:
    Det är ju inte säkert att det är något positivt att se lika ut nu som när man var 20? För att kunna ha en uppfattning måste man ju först och främst veta hur någon då såg ut vid 20 års ålder, alla är ju inte direkt attraktiva heller i den åldern.
    Jag menar att det säkerligen finns de som ser bättre ut vid 40 än vad de gjorde vid 20.
    Ja, det har du rätt i. Men ung hy vill man nog gärna ha ändå, såvida man inte hade väldiga problem med akne, då kan nog hyn också vara bättre när man blivit äldre. Jag tror nog att den personen som skrev att hon ser likadan ut efter tre barn menade detta som något positivt hursomhelst. Personligheten borde hursomhelst ändras och förhoppningsvis mogna på x antal år och det kan ju förbättra eller försämra utstrålningen och därigenom utseendet också. Antingen blir man sur och bitter med neddragna mungipor eller bara vis, trygg och erfaren.
  • tankfull
    Anonym (Ointresse) skrev 2019-02-13 12:55:42 följande:

    Jag är man 40+ och har alltid känt ett socialt ointresse för kvinnor eftersom jag inte är intresserad av socialt chitchat. Jag är ointresserad av deras familj, barn, släktingar etc. Jag ogillar när kvinnor skall kartlägga mig och min familj, vänner och bekanta. Den sociala bondingen många kvinnor ägnar sig åt är inget som intresserar mig. På jobbet är vi kollegor. Jag är helt ointresserad av deras familjer och fritidsintressen.


    Men som säljare får man spela teater när man kommer till kunderna och då skall allt utom det man träffades för att diskutera tas upp. Det är barn, barnbarn, segelbåtar och andra hobbys. Eftersom jag inte är intresserad brukar jag föra anteckningar. Säljare används ju som sociala slaskhinkar eftersom vi är bakbundna eftersom kunden alltid har rätt. Särskilt kvinnliga och äldre manliga kunder är en pina gällande social bonding.

    Jag har haft två kvinnor 40+ som kund respektive chef. Den ena försökte använda sin kundroll och den andra sin chefsroll för att försöka umgås privat vilket jag försökte manövrera mig ur utan att trampa dem på tårna.


    Båda beklagade sig över minskat intresse från män sedan de passerat 40-strecket. Jag tyckte att båda hade blivit tanter under de +10 år jag känt dem.     


    Jag kan förstå att du tycker det är tråkigt med socialt chitchat och män kan vara precis lika tråkiga som kvinnor där, bara det att man tråkas ut av olika saker kanske. Du kanske skulle ta upp något ämne själv som är mer intressant? Kan ju bli lite stelt i en försäljarsituation annars, om man inte småpratar lite? Eller så kanske du borde byta jobb. Många tar upp familjepratet och hobbyn först för att sedan komma in på djupare saker. Måste vara sjukt tråkigt att stanna på den nivån av prat hela tiden, och det är väl där du hamnar som säljare.
  • tankfull
    Anonym (Ointresse) skrev 2019-02-13 13:17:09 följande:

    Jag kan "spelet" annars hade jag ju inte jobbat som säljare i 20+ år. Jag kan även spelet privat och är inne på mitt andra långa äktenskap.

    Jag anpassar mig som en kameleont men nu skrev jag vad jag egentligen tycker och tänker.


    De flesta, främst äldre, kvinnor jag träffat är ointresserade av annat än relationer, känslor, familj etc. 


    Jag är helt övertygad om att du kan spela spelet ypperligt, frågan är väl snarast om du vill fortsätta göra det när du blir så uttråkad av det? Ja, relationer är väl nummer ett som intresseområde för de flesta kvinnor, inklusive mig själv, och det gäller nog för yngre tjejer också. Men själv tycker jag att det finns många andra spännande områden också, som vetenskap, rymdforskning och kriminalvetenskap samt djur och natur m.m. Politik och samhälle också, men det kan bli mer hetsiga diskussioner. Finns mycket att diskutera men självklart kommer man inte in på de ämnena lika lätt när man ses första gången, och det är ju klart att vissa kvinnor kanske helst bara pratar om barn och barnbarn ändå. Det blir jag också uttråkad av. Vad skulle du önska att kvinnor pratade om med dig då? Kan du inte ta upp de ämnena själv, eller faller de platt?
  • tankfull
    Anonym (Åldersnoja) skrev 2019-02-13 13:31:18 följande:
    Ammat tre barn. Vet inte varför, gener? Har inte funderat på det bara tänkt ok vad bra, men läser jag i den här tråden verkar ju min kropp lite ovanlig.
    Ja, det må jag säga - har aldrig träffat någon som ammat tre barn utan att det syns det minsta på brösten. Du måste vara ett mirakel.
  • tankfull
    Anonym (alls) skrev 2019-02-15 10:55:52 följande:
    Men alltså, du kan ju inte ha något särskilt representativt urval.

    Jag vet många kvinnor som ammat barn och där brösten återtagit sin form efteråt. Under graviditet/amning och direkt efter avslutad amning var mina bröst förändrade, men inom ett år efter så var de som innan barnen. Jag är 44 nu och och har lika snygga bröst som vid 20. 

    Samma med en del andra kroppsliga saker du skriver: jag har inte märkt nån markant skillnad just vid 40. Ser det kanske hos kvinnor vid 50 då många kommit i klimakteriet. Men vid 40 ser de flesta kvinnor i min omgivning alldeles strålande och fräscha ut. Och vid den tiden i livet har många lämnat småbarnsåren och kan börja tänka mer på sig själva igen med träning, bättre sömn, mindre stress. 

    Celluliter har jag alltid haft så det är inte heller nån skillnad. Hyn är som tidigare, inte direkt torr och inte direkt rynkig. Rynkor har ju mycket med hur man solat att göra och jag har aldrig solat särskilt mycket. 
    Du känner alltså många kvinnor som har ammat TRE barn utan att det lämnat några som helst spår på brösten? Fantastiskt. Då har mina närmaste vänner och släktingar haft otur då, för flera har ammat just tre barn och bröstvårtorna har blivit större/längre samt att brösten har urlakats en del. Ingen katastrof, och jag för min del tycker att det är vackert att det syns att man har fått barn. För det syns på alla. Jag har själv ammat ETT barn och har ingen större skillnad nu förutom att bröstvårtorna blivit något större, men det är en jättestor skillnad på ett barn och tre barn! 
    Sen skriver jag ju väldigt tydligt att förändringen inte sker markant vid 40 års ålder pang bom utan att det är en gradvis skillnad EFTER 40. Jag har bra gener och ser yngre ut än min ålder, men jag skulle ljuga både för mig själv och andra om jag inbillade mig att jag ser PRECIS LIKADAN ut vid 44 som jag gjorde vid 24. Det är helt enkelt inte sant, oavsett hur strålande fräsch man ser ut och hur mycket man tar hand om sig. 
  • tankfull
    Anonym (alls) skrev 2019-02-16 17:52:48 följande:
    Men lugna ner dig lite. Ja, det finns massor av kvinnor som ammat flera barn och där brösten återtagit tidigare form. Jag har ammat tre barn i ett år vardera. Det blev ingen större skilnad på brösten mellan första och tredje heller faktiskt.

    Jag ser inte exakt likadan ut som vid 24, men knappast sämre. Jag är fräsch och snygg och vältränad. Och det finns många kvinnor i min ålder som är lika fräscha, snygga och vältränade.

    Hur det är med dig vet jag ju inte, men jag ver hur det är med mig och många jag kommer i kontakt med.
    Snarare du som verkar väldigt upprörd över att jag påstår att ingen ser likadan ut vid 22 som vid 42. Jag har redan skrivit att jag ser bra ut och yngre ut än min ålder och hela faderullan, men inte sjutton ser jag exakt likadan ut som jag gjorde för 20 år sedan eftersom absolut ingen gör det.
    Det är liksom ingen som ifrågasatt att man kan vara snygg efter 40, eller hur?
    Orkar inte diskutera era bröst mer, bra att ni är nöjda och ser exakt likadana ut efter tre graviditeter som innan. Grattis.
  • tankfull
    Anonym (alls) skrev 2019-02-16 19:35:00 följande:
    Tack!

    Nej jag är inte det minsta upprörd. Trist att du tar illa upp av att mina erfarenheter skiljer sig från dina.

    Absolut många har en bra och fräsch kropp och hy efter 40.
    Var har du fått att jag tar illa upp? Du lägger för mycket vikt vid detta. Förstår verkligen inte varför men detta verkar vara en öm tå jag trampat på. Ber så mycket om ursäkt. Ja, jag är en av dem som fortfarande är fräsch efter 40 men inte känner att jag behöver så mycket bekräftelse av andra eller försäkran om att jag fortfarande är fräsch. Jag är nöjd med mig själv och ser ålderstecken som en naturlig del av livet. Alla får dem. Eller nästan alla Flört
  • tankfull
    Anonym (alls) skrev 2019-02-16 22:45:58 följande:
    Undrar vem det är som lägger mycket vikt...? Den som skriver i versaler kanske?

    Jag vet att alla får ålderstecken, förr eller senare. Men vid 40 kan man vara riktigt fräsch om man tar hand om sig. Och bröst kan se likadana ut efter amning som innan. Och jag har inte särskilt mycket behov av bekräftelse för mitt utseende. Det attraktiva sitter inuti, i självkänslan, i erfarenheten och i att man vet vem man är. Och jag ser så många fräscha attraktiva kvinnor i 40-årsåldern. Synd att du inte verkar se dem.

    Och skulle du inte sluta svara mig förresten :)
    Synd att du inte kan läsa. Jag har skrivit gång på gång att det finns massor av snygga kvinnor i 40-årsåldern men du envisas med att uppfatta saker som det passar dig. Jag skriver ofta både med versaler eller kursivt eller fetstilt, det är mitt sätt att skriva på vilket du kanske hade lagt märke till i andra trådar också där jag skrivit. Jag skriver precis när jag vill och slutar skriva när jag vill. NU vill jag inte lägga mer tid på dig :D
Svar på tråden Närmar mig 40 och märker av ett socialt ointresse från män