Inlägg från: Anonym (Åldersnoja) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Åldersnoja)

    Närmar mig 40 och märker av ett socialt ointresse från män

    Typiskt folk i detta land att vara så åldersfixerade. Är man snygg, är man ju det långt upp i åldern. Är man mindre attraktiv är man ju det vare sig man är 20,340el 50. Tråkigt men sant. Klä upp er lite, le och sluta noja. Då blir ni nog lite mer attraktiva. Eller förlåt, det vill ni ju inte så för all del känn er gamla vid 40 om ni vill????

  • Anonym (Åldersnoja)

    Men vad är det som kommer hända om tre år!? Jag ser likadan ut nu efter 3 barn som jag gjorde när jag var 20. Vad händer igentligen i 40års åldern? ????

  • Anonym (Åldersnoja)
    tankfull skrev 2019-02-13 11:10:09 följande:

    Det är ju inte så att det händer pang bom, men jag tycker nog att det är något som händer med kroppen efter 40. Jag har bra gener och ska inte klaga, men även jag började se slitnare ut efter att ha sovit dåligt, fick lite sämre ämnesomsättning, lite torrare hy och lite celluliter på låren - vilket jag aldrig haft innan. Man kommer inte undan med riktigt lika mycket som innan. Låter helt otroligt om dina bröst ser likadana ut efter tre barn som de gjorde när du var 20. Har du inte ammat alls? 


    Ammat tre barn. Vet inte varför, gener? Har inte funderat på det bara tänkt ok vad bra, men läser jag i den här tråden verkar ju min kropp lite ovanlig.
  • Anonym (Åldersnoja)
    tankfull skrev 2019-02-13 12:16:36 följande:

    Ja, det har du rätt i. Men ung hy vill man nog gärna ha ändå, såvida man inte hade väldiga problem med akne, då kan nog hyn också vara bättre när man blivit äldre. Jag tror nog att den personen som skrev att hon ser likadan ut efter tre barn menade detta som något positivt hursomhelst. Personligheten borde hursomhelst ändras och förhoppningsvis mogna på x antal år och det kan ju förbättra eller försämra utstrålningen och därigenom utseendet också. Antingen blir man sur och bitter med neddragna mungipor eller bara vis, trygg och erfaren.


    Jo en fördel är det nog. Jag har inte tid att träna med tre yngre barn så då har jag tur som inte behöver det för att se bra ut (nu sitter man ju inte på soffan hela dagen med barn och jobb) Att få barn förändrade min person mycket mer än åldern i sig. En vän som är i min ålder har inga barn och det är stor skillnad på vad hon och jag prioriterar och intresserar oss för. Att bli förälder förändrar en vare sig man är 20, 30 el 40. Man mognar och lägger sina känslor, intressen och energi på andra människor än sig själv.
  • Anonym (Åldersnoja)
    tankfull skrev 2019-02-13 17:54:27 följande:

    Ja, det må jag säga - har aldrig träffat någon som ammat tre barn utan att det syns det minsta på brösten. Du måste vara ett mirakel.


    Det är jag inte, är nog inte helt ovanligt. Så är det iallafall.
  • Anonym (Åldersnoja)
    Anonym (alls) skrev 2019-02-15 10:55:52 följande:

    Men alltså, du kan ju inte ha något särskilt representativt urval.

    Jag vet många kvinnor som ammat barn och där brösten återtagit sin form efteråt. Under graviditet/amning och direkt efter avslutad amning var mina bröst förändrade, men inom ett år efter så var de som innan barnen. Jag är 44 nu och och har lika snygga bröst som vid 20. 

    Samma med en del andra kroppsliga saker du skriver: jag har inte märkt nån markant skillnad just vid 40. Ser det kanske hos kvinnor vid 50 då många kommit i klimakteriet. Men vid 40 ser de flesta kvinnor i min omgivning alldeles strålande och fräscha ut. Och vid den tiden i livet har många lämnat småbarnsåren och kan börja tänka mer på sig själva igen med träning, bättre sömn, mindre stress. 

    Celluliter har jag alltid haft så det är inte heller nån skillnad. Hyn är som tidigare, inte direkt torr och inte direkt rynkig. Rynkor har ju mycket med hur man solat att göra och jag har aldrig solat särskilt mycket. 


    Exakt! Det är inte ovanligt. Håller med dig också om varför folk skulle förändras så vid 40. Jag har då tre år till den stora förvandlingen haha, skulle inte tro det.
  • Anonym (Åldersnoja)
    tankfull skrev 2019-02-15 19:30:54 följande:

    Du känner alltså många kvinnor som har ammat TRE barn utan att det lämnat några som helst spår på brösten? Fantastiskt. Då har mina närmaste vänner och släktingar haft otur då, för flera har ammat just tre barn och bröstvårtorna har blivit större/längre samt att brösten har urlakats en del. Ingen katastrof, och jag för min del tycker att det är vackert att det syns att man har fått barn. För det syns på alla. Jag har själv ammat ETT barn och har ingen större skillnad nu förutom att bröstvårtorna blivit något större, men det är en jättestor skillnad på ett barn och tre barn! 

    Sen skriver jag ju väldigt tydligt att förändringen inte sker markant vid 40 års ålder pang bom utan att det är en gradvis skillnad EFTER 40. Jag har bra gener och ser yngre ut än min ålder, men jag skulle ljuga både för mig själv och andra om jag inbillade mig att jag ser PRECIS LIKADAN ut vid 44 som jag gjorde vid 24. Det är helt enkelt inte sant, oavsett hur strålande fräsch man ser ut och hur mycket man tar hand om sig. 


    Nu svararjag eftersom du pratar om mig som har ammat tre barn. Mina bröst ser likadana ut även om du inte vill ta till dig det. Jag tror inte heller att jag är ovanlig. Nu är inte jag 40 än men jag tycker inte att att man är så gammal då.
  • Anonym (Åldersnoja)
    tankfull skrev 2019-02-16 18:44:03 följande:

    Snarare du som verkar väldigt upprörd över att jag påstår att ingen ser likadan ut vid 22 som vid 42. Jag har redan skrivit att jag ser bra ut och yngre ut än min ålder och hela faderullan, men inte sjutton ser jag exakt likadan ut som jag gjorde för 20 år sedan eftersom absolut ingen gör det.

    Det är liksom ingen som ifrågasatt att man kan vara snygg efter 40, eller hur?

    Orkar inte diskutera era bröst mer, bra att ni är nöjda och ser exakt likadana ut efter tre graviditeter som innan. Grattis.


    Å nej, vi lever inte upp till myten att kroppen måste förändras av graviditeter och amning! Dessutom efter flera barn, oj oj! Ledsen men verkligen ser ut så att vi alla är olika och tur är det, huvudsaken är att man mår bra:) absolut vi avslutar nu diskutionen om våra välformade bröst:)
  • Anonym (Åldersnoja)

    Jag har svårt att tro att en kvinna som inte ens fyllt 40 är så oattraktiv från att ha varit vacker att inte män är intresserade sexuellt av henne. Däremot kan jag förstå ett socialt ointresse då en del kvinnor är så tråkiga att samtala med, de tänker lite för mycket på vad som är ok att prata om, samma som med hur man skall gå klädd.. Lite tillbaka till tonår och grupptryck:)

  • Anonym (Åldersnoja)
    jrockyracoon skrev 2019-02-17 19:12:48 följande:

    En man kan ju vara sexuellt intresserad av en kvinna på olika sätt.

    Det kan vara t.ex.

    "Åh, sexy, sexy, sexy"...

    Eller

    "Hon verkar ju fin"

    till

    "Jag kan sätta på henne om det inte är något att se på teve ikväll..."

    Visst kan kvinnan fortfarande vara attraktiv, men ev. inte lika attraktiv som för 20 år sen. Och den skillnaden kan säkert spela in i den sociala kontakten.

    Om jag upplever en kvinna enormt sexig blir kanske varje samtal en form av gåva till mig. Om jag upplever kvinnan attraktiv, men inte så att jag tappar andan, kanske jag inte tycker det är särskilt givande att ha henne som vän, eller prata med henne även om jag skulle kunna tänka mig att inleda en sexuell relation med henne. Jag nöjer mig kanske inte med att bara vara i hennes närhet, som jag kanske gör med den där enormt sexiga kvinnan.


    Herregud kvinnan har inte ens fyllt 40! Hur enorm skillnad kan det vara liksom?! Nej det där tror jag inte på. Ser framför mig en person som ev har gått upp i vikt (behöver inte vara fel) eller något i den stilen. Skulle förstå mer om hon skrev att hon närmar sig 50 eller 60. Hon beskriver sig dessutom som vacker när hon var yngre (inte alla är det) då lär man knappast vara oattraktiv när man är 30plus.
  • Anonym (Åldersnoja)
    Anonym (Emma) skrev 2019-02-17 19:09:36 följande:

    Jag blir lite full i skratt när TS beskriver sig som nära medelålders, själv är jag 37, har minst 15 år kvar till någon form av medelålder enligt mig själv och har absolut inte märkt av någon oönskad minskning av socialt intresse från män. Den del jag numera oftast slipper är ju snuskgubbarna som letar osäkra unga flickor som inte vågar säga ifrån.


    Exakt så. Kanske hon skrev 40 istället för 50:)
  • Anonym (Åldersnoja)
    jrockyracoon skrev 2019-02-18 07:41:20 följande:

    Jag kan tänka mig att man som kvinna gärna vill skjuta upp den tidpunkten när man förlorar lite attraktion.

    Är man 37 vill man kanske tänka att det är 15 år kvar, är man 45 kanske man också tänker likadant, etc.

    Men TS verkar ärligt nyfiken på hur det verkligen förhåller sig. Och hon märker de facto en skillnad. Om du tvivlar på att det beror på minskad attraktionskraft kan du kanske föreslå en alternativ hypotes som är mer sannolik.

    Man ska också ha i minnet att olika kvinnor förlorar i attraktion olika snabbt. Vissa ser ut som tanter redan vid 25, andra ser ut som 18 när de är 67. Men generellt kan man nog lugnt påstå att kvinnor förlorar i attraktion i takt med stigande ålder. För kvinnor som har varit extremt attraktiva som unga, blir det en markant skillnad - inte så att de inte kan få ligg, men de märker det i det vardagliga sociala samspelet.


    Jag kan bara gå efter mig själv. Är 37 har alltid varit väldigt attraktiv och omtyckt av män och är det fortfarande:) ser ung ut men det i sig är ju inte konstigt när man fortarande är ung.
  • Anonym (Åldersnoja)
    Anonym (Positiv) skrev 2019-02-18 12:17:53 följande:

    Själv har jag varit mer populär hos kvinnorna än en infektion i underlivet.


    Det får vi hoppas och att det håller i sig. Trevlig prick:)
  • Anonym (Åldersnoja)
    jrockyracoon skrev 2019-02-18 07:41:20 följande:

    Jag kan tänka mig att man som kvinna gärna vill skjuta upp den tidpunkten när man förlorar lite attraktion.

    Är man 37 vill man kanske tänka att det är 15 år kvar, är man 45 kanske man också tänker likadant, etc.

    Men TS verkar ärligt nyfiken på hur det verkligen förhåller sig. Och hon märker de facto en skillnad. Om du tvivlar på att det beror på minskad attraktionskraft kan du kanske föreslå en alternativ hypotes som är mer sannolik.

    Man ska också ha i minnet att olika kvinnor förlorar i attraktion olika snabbt. Vissa ser ut som tanter redan vid 25, andra ser ut som 18 när de är 67. Men generellt kan man nog lugnt påstå att kvinnor förlorar i attraktion i takt med stigande ålder. För kvinnor som har varit extremt attraktiva som unga, blir det en markant skillnad - inte så att de inte kan få ligg, men de märker det i det vardagliga sociala samspelet.


    När jag tänker efter har du rätt, vid 16 var de ju (män) galna efter en medan vid 25 lugnade det sig lite kanske.. Gick attraktionskraften ner eller tjolen ner över benen:) Hmm kan bero på att tjolen var lite kortare vid 16. Du pratar om att vara ung, vid vilken ålder går din gräns för att vara gammal/ung och ha minskad attraktionskraft? Ps du låter som en person som tror mycket på dina egna åsikter. Det är ju bra det men det är också bra att lyssna på andra och sedan fundera en gång till. Det här ämnet är såklart väldigt oviktigt, men en bra övning. Vi kvinnor har mer erfarenhet av hur vi blir bemötta av män än vad du och andra män har. Det är därför många av oss ifrågasätter ts upplevelser även om det möjligen är hennes verklighet.. Svårt då att ge ts ett konkret råd annat än att bli en intressantare person..
  • Anonym (Åldersnoja)
    jrockyracoon skrev 2019-02-18 13:29:55 följande:

    Nu vill jag inte vara elak, och det är ju jättebra att du har en så positiv självbild på din skönhet.

    Och visst kanske det är sant att du är en riktig dunderbrud, men många kvinnor har en överdriven bild på sin egen skönhet. De har fått alldeles för många bedrägliga komplimanger av sextörstande män för att tro något annat.

    Om vi nu rent hypotetiskt skulle påstå att du tillhör den kategorin skulle det förklara varför du fortfarande anser dig vara sedd som attraktiv av män.

    Eller också så har du en charm som går utöver utseende som gör dig populär. Det finns många alternativa hypoteser.

    Jag är tämligen säker på att om man gjorde en generell studie om mäns attraktion av kvinnor, skulle de sätta högre betyg på en kvinna runt 20 - 25 än samma kvinna vid åldern 35 - 45. Sen behöver det inte betyda att kvinnan själv märker det - personliga egenskaper tar ju ofta över när man känner en person närmare, så den typen av attraktion fungerar ju inte på samma sätt.


    Och genom att läsa det svaret förstår jag att du är en av de männen som har fått arbeta hårt för att få napp. Du har träffat på många självgoda uppblåsta kvinnor som har visat sin avsmak trots att de borde veta bättre. Oroa dig inte, jag kommer inte att avslöja mer om mig själv eller min förträfflighet:) Ha en fin dag!
  • Anonym (Åldersnoja)
    Anonym (Tom) skrev 2019-02-18 14:44:18 följande:

    Feminismen har skapat en överdriven tilltro till attraktionskraft bland åldrande kvinnor. För att ha samma faktiska attraktionskraft som en 25 åring måste en 37 åring släppa till lättare.


    Prata för dig själv, du skulle inte veta hur gammal jag är om du träffade mig.
  • Anonym (Åldersnoja)
    jrockyracoon skrev 2019-02-18 22:52:18 följande:

    Jag ser inte ner på de kvinnor som valt bort mig, ifall det är det du undrar. Så du träffade lite fel där. 

    Nästan alla kvinnor är övertygade om att de har vackra ögon. Detta är för att män har så dålig fantasi så de kör den klassiska: "vad fina ögon du har". Kvinnornas övertygelse baserar sig därför på lögner från män. 

    Det är inte långsökt att det är likadant med attraktion, även om du blir sur för att jag säger det.


    Det kan inte finnas en kvinna som på riktigt tror att hon har vackra ögon pga komplimanger. Orkar inte riktigt diskutera mer med dig då du har väldigt bestämda åsikter. Du skriver dock bra, kanske bör du använda den gåvan i ett viktigare sammanhang. Det sista jag säger till dig är att tro mig, skönhet har ingen ålder. Har den det då är man ju bara attraktiv pga att man är ung..den förgås.. Ha det bra!
Svar på tråden Närmar mig 40 och märker av ett socialt ointresse från män