• Sharper

    Förskolans nya regler

    Anonym (för) skrev 2019-02-12 11:51:02 följande:

    Att gå iväg och röka och sen komma tillbaka till barngruppen i rökstinkande kläder är vidrigt och helt olämpligt när man arbetar i barnomsorg. Vet att det förekommer och att man troligen inte kan lagstifta bort det, men det borde inte få vara tillåtet.

    Inte heller inom sjukvården där det tyvärr också bolmas fritt på rasterna och sen går man i och förlöser bebisar eller hjälper KOL-sjuka. 


    Lite off topic men när jag och mina kompisar skulle ut på praktik 2012 så var det en tjej som skulle vara på en avdelning på Länssjukhuset Ryhov, minns inte vad avdelningen hette men det innebär patienter med tex lungcancer. Läraren frågade specifikt om tjejen rökte för de hade restriktioner där personalen inte fick röka varken till jobbet eller under raster. Pga patienternas tillstånd. Hur vidare man får göra så rent lagligt vet jag inte men jag tyckte ändå det lät som en bra grej.
  • Sharper

    Ser inte hur de menar att det ska lösas. Vi har allergener i hela huset, katt, hund inne och sen har vi får och höns. Alla kläder hänger i hallen även jackor mm som används i ladugården. Vi har dessutom ingen annan plats att hänga dom på för tillfället. Att inte gosa med djuren innan lämning går såklart att lösa. Men övrigt?

Svar på tråden Förskolans nya regler