• Ess

    Förskolans nya regler

    Anonym (Arg) skrev 2019-02-12 06:40:35 följande:

    På förskolans föräldramöte sa de att de barn som har pälsdjur hemma måste vara noggranna så de inte för med sig allergener till förskolan på grund av ett barn som ska börja efter sportlovet.

    Får de kräva sånt ansvar av föräldrarna? Är det inte det allergiska barnet som får gå på en specialförskola om hen är så allergisk?


    Är det verkligen nya regler?
    Vi brukar få mail från skolan i början av terminen där de ber att barnen inte ska gosa med sina husdjur precis innan de går till skolan.
    Jag tycker inte det är en orimlig begäran.
  • Ess
    Anonym (Arg) skrev 2019-02-12 19:05:46 följande:

    Kläderna får inte ha kommit i kontakt med pälsdjur och barnen ombeds duscha innan de kommer om de haft väldigt nära kontakt med pälsdjur. Det jag tycker är sjukt är att ansvaret ställs på oss när barnet är så känsligt, om hen blir sjuk, kommer vi med djur få skulden då?


    Att duscha ungarna på morgonen hade inte funkat hos oss, så det hade vi inte gjort. Men att ta på dem rena kläder på morgonen och hålla dem från husdjuren då, det hade inte varit några problem.
    Kräver de dusch på morgonen så får de göra det på förskolan i så fall. Annars får de öppna en ny liten avdelning med bara allergiska barn som alla duschar på morgonen.
  • Ess
    Anonym (Matte) skrev 2019-02-14 19:50:48 följande:
    Jag tycker faktiskt det är en orimlig begäran att skolan begränsar hur mycket man får gosa med sitt husdjur.

    Sen verkar det vara rätt svårt att administrera också. De flesta hundar och katter är väl närvarande i hemmet på morgonen? Vad gör man när katten stryker sig mot benen eller hunden lägger sitt huvud i knäet? Traumatiserar både barn och husdjur?
    Vi har katter som gärna ligger på de kläder vi lagt fram.
    Men man kan undvika det genom att lägga kläderna på annan plats och inte krama sitt husdjur när man tagit på sig skolkläderna.
    Men jag håller med dig om att det är omöjligt att hålla kläderna helt borta från allergener. Är barnet så hyperallergiskt så får skolan lösa det på annat sätt.
Svar på tråden Förskolans nya regler