• legomum

    Förskolans nya regler

    Det handlar väl mer om att vissa barn har faktiskt kommit till förskolan med kläderna fulla i katt-/hundhår. Lite jobbigt tex för mig som får allvarliga andningsproblem om jag tar upp det barnet i knät. Eller bara den att jag får ett av de hårstråna på min hud så känns det som getingstick.
    Något jobbigt faktiskt.

    Så det kanske är så de menar att ni kanske kan kontrollera att kläderna ni tar på barnet inte  är fulla i hårstrån från djuret.
    De kan ju inte mena något annat.

  • legomum
    Anonym (Arg) skrev 2019-02-12 19:05:46 följande:

    Kläderna får inte ha kommit i kontakt med pälsdjur och barnen ombeds duscha innan de kommer om de haft väldigt nära kontakt med pälsdjur. Det jag tycker är sjukt är att ansvaret ställs på oss när barnet är så känsligt, om hen blir sjuk, kommer vi med djur få skulden då?


    Fast oavsett om ni duschar det sista ni gör innan ni går ut och sätter på er nytvättade kläder så får ni ju med er allergener till förskolan.
    Vad händer om en av barnen vill ge hunden en hejdåkram på morgonen...
    Nej det här får ni ta upp med rektorn fungerar inte det så gå högre upp.

    Ni ska inte behöva slå knut på er själva för andras barn, inte på detta sätt iaf.

    Förskolan kan inte kräva av er att ni ska duscha på morgonen och alltid nytvättade direkt från tvättlinan kläder. Jag tänker att hoppas ni inte bor i norra Sverige.... för man duschar inte barn innan utgång i -20c

    Om detta barn är så pass känslig så bör kommunen ordna en avdelning eller en förskola med speciella regler.

    Det finns en sådan här i närheten och en utegård som är en kommunal lekpark. Men där är det skyltat att inga måltider får ätas där i parken pga livshotande allergier och att det är en "allergiförskola"
    Alla som går/börjar där är införstådda med krav även hemifrån.

  • legomum
    Anonym (mor till allergiskt barn) skrev 2019-02-12 23:28:25 följande:

    Min son är allergisk mot ägg. JÄTTEALLERGISK. Han kan inte vistas i en lokal där man steker eller kokar ägg, vilket har inneburit att det är totalt äggförbud på hans förskola och att barn som har ätit ägg till frukost hemma tvättar händer och mun, samt har möjlighet att borsta tänderna direkt när de kommer till förskolan, Det finns allergiförskola i min kommun och vi ansökte om plats där, men för att få gå på den förskolan måste man vara multiallergisk och det räknas inte vår son vara, även om han kan dö om han får i sig ägg. 

    Vi har i alla fall en bra dialog med förskolan för att denna inte ska drabbas mer än nödvändigt. Vid jul, midsommar och påsk ser vi till att vår son är ledig från förskolan så att barnen ska kunna äta ägg eller pyssla med äggkartonger i alla fall och sedan får de städa ordentligt efter sig. Vi meddelar också i god tid när vår son inte är där till frukost så att de ska kunna välja att servera ägg då. Vår son kan vistas i samma rum som en tub majonnäs eller remouladsås om man bara ser till att alla tvättar händerna och munnen efteråt och han får sitta vid ett eget bord, så det händer att förskolan tar till den lösningen, även om det blir merjobb för personalen. 

    Kan man lösa vårt svåra fall så här och inte en enda förälder har gnällt över det, så tycker jag heller inte att det är mycket begärt att man försöker minska på allergener när man har pälsdjur (vi har katt och ser alltid till att vårt barn byter strumpor och att katten inte ligger i klädlådan hemma - om det skulle vara så att det finns något allergiskt barn på förskolan - det vet vi inte) Jordnötter får man aldrig ta in på några förskolor jag känner till, så vi låter heller inte vårt barn äta jordnötter innan han går till förskolan. Man vet aldrig om någon är allergisk.

    Vad gäller rökning så arbetar jag själv på förskola. På min arbetsplats finns ingen som röker, men på min förra arbetsplats fanns det rökare. Då stod kommunen för "rökjacka" samt att den personal som rökte var tvungen att tvätta och sprita händerna samt borta tänderna innan de gick in i barngruppen om de hade rökt på sin rast. Rökjackorna hängde i ett separat förråd ute på gården.


    Det går ju aldrig att jämföra ett husdjur med ägg även om båda är allergener.
  • legomum
    Anonym (mor) skrev 2019-02-13 05:22:33 följande:

    Har man pälsdjur hemma så tänker jag att man är i princip "impregnerad" i djurhår/allergener och det hjälper inte om man duschar hejvilt och tvättar kläderna varje dag. Man kan ju självklart undvika att gosa med sitt husdjur just innan man går hemifrån ..........men liksom....hjälper det en allergiker med rejäl allergi?


    Du har helt rätt. Det hjälper inte helt och så fort den allergiske har nedsatt immunförsvar så sänks tröskeln för att reagera allergiskt.

    Visst vore det fantastiskt OM det fungerar. Men det borde en riktig allergiläkare kunna förklara bättre.

    Inte vårdcentralens läkare som ofta ger felaktiga råd.

    Ts

    Är det bara allergi? Det låter som att det finns astma också, eller?
  • legomum
    Anonym (för) skrev 2019-02-13 08:41:30 följande:

    Och du, även allergiska barn kan behöva förskola för att få leka med andra barn, skaffa vänner, lära sig saker. Och sen börjar de i skolan...


    Fast har man barnen hemma så sitter man inte i soffan hela dagarna. Hemmabarn träffar och leker med andra barn, få vänner och jag lovar dig att de lär sig saker. Men en sak har du rätt i, de börjar också i skolan.
  • legomum
    Anonym (Vega) skrev 2019-02-14 11:29:32 följande:

    Jag lovar att ingen får KOL efter att ha vistats i lokaler där rökare befinner sig. Lukten av cigarettrök startar inte astmaanfall. Personens rök måste vara närmare än att man bara känner en lukt av det.


    Fast nu har du inte fakta.

    Ett astmaamfall kommer pga hur den med astma mår. Lukt av cigg är rök så jo tyvärr så kan lukten starta ett anfall. Det måste inte vara en tjock rökdimma.

    Hur och när någon reagerar är individuellt sedan tillkommer fler faktorer för anfallen.

    Tråkigt att du som inte kan detta ska sitta och "lova" felaktigheter.
Svar på tråden Förskolans nya regler