• Anonym (Om)

    Förskolans nya regler

    Anonym (Arg) skrev 2019-02-12 06:40:35 följande:

    På förskolans föräldramöte sa de att de barn som har pälsdjur hemma måste vara noggranna så de inte för med sig allergener till förskolan på grund av ett barn som ska börja efter sportlovet.

    Får de kräva sånt ansvar av föräldrarna? Är det inte det allergiska barnet som får gå på en specialförskola om hen är så allergisk?


    Om ett barn är superallergiskt så får det så klart lov att gå på en allergiförskola. Om en sån ens finns i kommunen eller närliggande. 

    Beroende på vad de menar att ni ska göra så är det ok eller inte. Ska ni se till att djuren aldrig kommer i kontakt med de kläder barnen har på förskolan? Inte ok anser jag då det är nästan omöjligt. Bad de er att inte barnen ska gosa med husdjuren på morgonen, efter att de tagit på sig sina kläder? Mer rimligt. 

    Jag har varit med om att en förskola bett om att barnen helst inte ska ha randiga kläder i grälla färger eller kläder med mycket mönster på sig, för en personal får ont i huvudet av det. Kan säga att DET skapade en storm utan dess like bland föräldrarna och de krävde då att förskolan isf stod för enfärgade tröjor som barnen kunde använda på förskolan. Förskolan backade på sina krav och personen omplacerades. 
Svar på tråden Förskolans nya regler