• Anonym (mor)

    Förskolans nya regler

    Har man pälsdjur hemma så tänker jag att man är i princip "impregnerad" i djurhår/allergener och det hjälper inte om man duschar hejvilt och tvättar kläderna varje dag. Man kan ju självklart undvika att gosa med sitt husdjur just innan man går hemifrån ..........men liksom....hjälper det en allergiker med rejäl allergi?

  • Anonym (mor)

    Finns det inte dagmammor nu för tiden? Skulle jag ha ett SVÅRT pälsdjursallergiskt barn så skulle jag inte vilja ha hen på förskola ÖHT! Finns inget bidrag föräldrar till dessa barn kan få så barnen kan få vara hemma i skyddad miljö?

  • Anonym (mor)
    Anonym (Aja bajja) skrev 2019-02-13 21:20:34 följande:

    Tycker dagens samhälle har spårat ur totalt! Och föräldrar med samhället. Alla dessa allergier hit och dit. Vi ses påstår till och med att deras spädbarn födde med laktosintolerans (hahah). Den ena ungen efter den andra tål inte gluten, tål inte mjölk snart tål barn väl inte luften på just den gatan hens kompis bor på så lilla Lisa kan inte komma på kalaset utan då måste alla bidra så att hon kan rulla in i sin luftbubbla! Herree Guuud alltså!


    TYVÄRR så verkar det vara så idag att varenda litet utslag ett barn kan ha fått på hakan tolkas som allergi!?.......OCH det gör ju inte saken bättre för de föräldrar som har barn med livshotande allergier(!?) för i allt "tjat och brus" så tröttnar folk? Det blir för mkt helt enkelt(?)
    Har man T EX en pälsdjurs-allergi som gör att det kliar lite i ögonen när man kelar med en katt så .........ja prata inte om den jämt! (jag har stött på många sådana genom livet)
  • Anonym (mor)

    LYCKLIGTVIS så är det i det närmaste tabu att röka i Sverige idag. Vi har lyckats fantastiskt med antirök-kampanjer! BORDE vara en självklarhet att inte anställa rökare på förskolor/skolor/vårdinrättningar etc etc. De rökare man redan har i personalgruppen ska självklart respekteras MEN få all hjälp och stöd att sluta. (jag slutade röka för 30 år sedan så jag vet hur starkt beroendet är och hur svårt det är att sluta)

  • Anonym (mor)
    Anonym (för) skrev 2019-02-14 13:29:11 följande:
    Ja, det är verkligen skönt! Rökning är bara dåligt, för alla!
    VERKLIGEN. OT Men i samma mening. Det jag tyvärr tycker mig notera är att det bland "nysvenskar" röks på ett sätt som vi inte sett sedan 70-talet...............men jag kan ha fel.
  • Anonym (mor)
    Alessia skrev 2019-02-14 15:17:33 följande:
    Om du med nysvenskar avser personer (män) med egentlig hemvist i Afghanistan, Iran, Pakistan, Syrien, Libanon, Somalia, Eritrea och diverse västafrikanska stater så har du helt rätt. De röker kopiöst! 30-40 cigaretter per dag är tydligen inget ovanligt enligt granne som ett tag arbetade som sfi-lärare.Väldigt mycket smuggelcigaretter i svang  tydligen (en omfattande smuggelförsäljning har nyss nystats upp på min ort). Och så slänger de brinnande fimpar varhelst de går och står samt naturligtvis alla cigarettförpackningar på marken också. Det blir mycket lungemfysem,  KOL och lungcancer för sjukvården att ta hand om framöver.
    OT OT Vet inte var de kommer ifrån MEN helt klart så kommer det att krävas nya krafter i vårt anti-rök-kampanjande. Ursvensken skäms redan som en hund när hen röker...
Svar på tråden Förskolans nya regler