• Alessia

    Förskolans nya regler

    Det är rätt orimligt att kräva klädbyten inför förskolan, särskilda morgonrutiner etc. Viss hänsyn, ja, men går det till överdrift med att kräva alltför mycket av andra barn, andra familjer kan det lätt slå tillbaka. Däremot kan man undersöka vilken förskola i området som inte har några pälsdjur i barnens familjer och placera den allergiske där. Det blir ju förstås värre att lösa problemet om det endast finns en förskola på orten...
    Barnallergikers familjer har en stark tendens att på ett rätt militant sätt  vilja styra hur det går till i andra familjer. Så klart att man inte vill se sitt barn lida, men ibland överdrivs farhågorna. Allergibarn ska även tidigt lära sig att ständigt ha med sig (på sig)adrenalinpenna om de är så allergiska att de kan råka ut för en allergiskt chock. det är något barnets föräldrar bör informera kamrater, deras föräldrar och andra berörda om.

  • Alessia
    Anonym (mor) skrev 2019-02-14 13:31:58 följande:
    VERKLIGEN. OT Men i samma mening. Det jag tyvärr tycker mig notera är att det bland "nysvenskar" röks på ett sätt som vi inte sett sedan 70-talet...............men jag kan ha fel.
    Om du med nysvenskar avser personer (män) med egentlig hemvist i Afghanistan, Iran, Pakistan, Syrien, Libanon, Somalia, Eritrea och diverse västafrikanska stater så har du helt rätt. De röker kopiöst! 30-40 cigaretter per dag är tydligen inget ovanligt enligt granne som ett tag arbetade som sfi-lärare.Väldigt mycket smuggelcigaretter i svang  tydligen (en omfattande smuggelförsäljning har nyss nystats upp på min ort). Och så slänger de brinnande fimpar varhelst de går och står samt naturligtvis alla cigarettförpackningar på marken också. Det blir mycket lungemfysem,  KOL och lungcancer för sjukvården att ta hand om framöver.
Svar på tråden Förskolans nya regler