• Ninjara

    Förskolans nya regler

    Tips är att ha rent ombyte så nära dörren som möjligt och byta om till det innan man går. Omständligt vist men om det är nödvändigt så är det. Har hållit på med ridning sen 97. Både min mor och min make är häst allergiker. Har rutinen att byta om på ridskola (gjorde detta även vinter tid i ouppvärmt förråd) sen dom kläder jag haft till och från har åkt raka vägen in i tvätt maskin när jag kommit hem och jag rakt in i duschen. Detta upp till 7 dagar i veckan mer eller mindre året om sedan jag började. Var 12 år när jag startade denna rutin. Har även ett överdrag i bilen för sätet. Bara man får in rutinen så är det ganska enkelt att genomföra.

    Allergier är allvarliga saker och inget att underskatta. Både jag och min man har i unga dagar varit med om allergi reaktioner som varit nära att vara våra sista.

  • Ninjara

    En fråga till.

    Vad är mest traumatiskt för barnet?

    1. Få veta att man måste byta kläder innan man går till skolan och få reda på varför.

    eller

    2. För barnet att se sin dagis kamrat åka till med ambulans för att denna har fått allergireaktion.

    Låter mer som om vissa tycker det blir extra jobb mer för dom och gnäller över det en att hjälpa ett allergiskt litet barn som jag själv inte tycker är så stor uppoffring.

    Kommer i håg en incident från min egen dagis period där jag önskat dom vuxna kunde förklarat saker bättre och det är när en dagis kamrat fick epileptiskt anfall och kommer ännu i håg hur han låg på golvet och skakade. Tycker fortfarande att det minnet är mycket obehagligt.

  • Ninjara

    Risker kommer alltid att finnas men kan man minimera dom riskerna så är det värt det värt det extra arbete man läger ner varje dag och att bara byta till så rena kläder som möjligt innan man går bör inte vara så stor uppoffring.

Svar på tråden Förskolans nya regler