• HLK

    Uppstart IVF våren 2019

    Fgt89 skrev 2019-03-01 10:18:26 följande:

    Nu har jag tagit sprutor i 9 dagar, idag blir den tionde och sista vanliga sprutan (gonal F + Fyremadel). På lördag tar vi ägglossningssprutan för på Måndag är det dags för äggplock! Jag är så himla nervös för resultatet. Hoppas så innerligt att det går bra!

    Hur går det för er andra?

    Hur har ni mått av sprutorna? Jag är så sjukt uppsvälld. Det spänner och har sig i äggstockarna. Från och till har jag haft så ont att jag vaknat på nätterna. Ska bli skönt att plocka ut dom.


    Vi är precis samma med dagarna! Tar också ägglossningsspruta på lördag för äggplock på måndag. Får oss så blir det totalfrys pga överstimulering (25 blåsor). Andra ivf-försöket, sist blev jag också överstimulerad med en cystoblast till frysen.

    Får du sätta tillbaka i nästa vecka? :)
  • HLK
    Fgt89 skrev 2019-03-01 23:10:44 följande:

    Vad kul med någon som är i samma fas. Men vad många blåsor! Fantastiskt men tråkigt med överstimulering och att behöva vänta. Men då har ni ju stor chans på några i frysen?

    Då har du gjort äggplock förut? Hur känns det? Gick det bra? Det är vårt första ivf-försök. Är lite nervös. Jag hade bara 11 äggblåsor senaste VUL så om allt går bra får vi sätta tillbaka nästa vecka. Hoppas så ????


    Hoppas det men är SÅÅ nervös eftersom vi ?bara? fick en cystoblast till frys förra gången.

    Jag var väldigt nervös inför äggplocket men det gick väldigt bra. Gjorde inte ont alls och jag fick lite lugnande på plats så det var faktiskt rätt härligt! Har hört att det är omkring 11 blåsor man eftersträvar att få så det låter ju perfek :)
  • HLK
    Fgt89 skrev 2019-03-05 09:07:25 följande:

    Förstår det. Vet dom vad det beror på när ni ändå fick så många ägg?

    Hur gick äggplocket för dig igår? :)

    Äggplocket gick superbra för oss. Fick dock "bara" 6 ägg. Väntar på att de ska ringa och berätta hur många som befruktats. Nu är det en nervös väntan. Hoppas så!


    Hej! Det gick bra igår, tog dagen hemma även idag för att hinna landa i alla känslor! Det gjorde lite ondare denna gången men såklart värt mödan! 22 st plockades ut och 16 befruktades. Hoppas att detta kan ge oss några till frysen, är så nervös så jag går under!

    Underbart att höra att det gick bra för er igår! Såg att du skrev att 5 blev befruktade, det är ju fantastiskt! Håller tummarna för er!!
  • HLK
    Fgt89 skrev 2019-03-06 10:46:05 följande:

    Ja det är ju verkligen värt mödan, allt man får gå igenom. Sån himla nervös väntan bara, det är nästan jobbigare än alla sprutor och undersökningar.

    Oj vilket bra resultat! Grattis! Hoppas det går vägen nu och att ni får några till frysen. Håller tummarna för er också! 

    När har ni insättning? Eller blev du överstimulerad och måste avvakta? :)


    Håller verkligen med! Väntan är det värsta, är lättare när man kan påverka processen själv genom att ta sprutor osv!

    Skulle tippa på att insättning blir i slutet på april/början på maj om det går vägen.. det är såååå länge dit!

    När får ni sätta tillbaka? Eller har ni redan fått tillbaka? :D tips under ruvartiden är att lyssna på ruvarpodden, den har hjälpt mig mycket!
  • HLK
    Solitaire123 skrev 2019-03-08 18:38:05 följande:

    Tjejer, har ni tips på hur man kan hantera denna väntan? Känner att jag börjar bli deppig och knäpp av denna karusell och vet inte vad jag kan göra för det ska bli bättre :/


    Hej Solitaire! Mitt sätt har varit att tillåta mig! Att tillåta mig att tänka på barnlösheten alla vakna timmar i de perioder när jag gör det. Då lyssnar jag på ivf-podden och ruvarpodden både på vägen till jobbet och på vägen hem. Det gör att jag inte känner mig ensam, att jag inte får skuld för det jag känner. Det ÄR tufft!

    Sen kommer det perioder när jag tänker på det väldigt lite, det är nog för att jag har fått det utlopp som jag har behövt.

    Jag tror också att en viktig del är att försöka att underhålla relationen till partnern så mycket man orkar och kan. Vårat sätt har dels varit att tillåta oss att vara olika i det vi känner. Min partner vill helst inte tänka för mycket på det och inte heller prata för mycket om det. Ibland så hjälper jag honom genom att inte prata om det, ibland hjälper han mig genom att prata. Gå in för att älska varandra och ge varandra det som ni mår bra av! Små vardagliga saker som knyter er samman, det har hjälpt mig! Hoppas att detta kan hjälpa dig lite att hitta en väg fram på denna stigen. Och glöm inte! Vi är MÅNGA som kämpar! <3
  • HLK
    Fgt89 skrev 2019-03-07 10:50:04 följande:

    Ja, det blir en jobbig och lång väntan till dess, men ni har ju bra odds med många befruktade :) Hoppas! Hur mår du nu? Lutinus är så där lagomt trevligt förresten..

    De valde att odla ända tilll på Lördag, så på Lördag är det instättning. Så himla spännande! Jag är på helspänn hela tiden, så nervös för att jag ska få ett samtal om att de inte delat sig som de ska.

    Ruvarpodden är min favorit! Så bra! Har lyssnat på alla avsnitt :D


    Hur har det gått för er? :D

    Vi fick precis veta att det blev tre till frysen, lättade!!! Ikväll ska vi fira med bubbel (eftersom det inte blev insättning denna perioden hihi)!
Svar på tråden Uppstart IVF våren 2019