• patriciaaah

    Uppstart IVF våren 2019

    Hej! Jag hoppar också in i den här tråden! Jag är 25 år och min man är snart 24. Vi har försökt med första barnet nu precis i 1 år men inte lyckats med ett plus en enda gång. Jag har ägglossning åtminstone vad de digitala cb äl testerna visar. 
    Vi har gjort spermaprov två ggr med hemtest som mäter antalet spermier och antalet rörliga vilket båda gångerna visat negativt men dessa tester skall man ju ta med en nypa salt vad jag har läst och hört.

    Nu har vi bokat tid för utredning på en privat klinik Livio i Falun eftersom min man är för ung för att vi ska få gå via landstinget. Vi ska dit i början av april och göra våran första utredning. Ska bli så spännande men samtidigt nervöst.

    Nackdelen för oss är att jag har ett ganska så komplicerat hjärtfel med flera op i bagaget samt att jag bär pacemaker vilket gör att det inte är bara är för oss att tuta och köra med behandlingar när felet för oss väl har klarlagts. Men jag ger inte upp! :) 
  • patriciaaah
    mulin skrev 2019-03-04 13:47:07 följande:

    Skönt att ändå söka hjälp när ni är så unga, jag är som dig 25 och jag är glad då jag vet att det kan ta tid att vi började direkt.

    Hoppas ni får klarhet i om något skulle kunna vara fel och att ni får den hjälp som funkar för er. Har ingen aning om hur man går till väga när du har pacemaker men jag hoppas ni inte får en allt för snårig väg :)


    Okej, ja det känns rätt meningslöst och psykiskt jobbigt att bara försöka och försöka utan resultat bara för att man är ung, jag skulle inte orka hålla på i flera år utan att ta hjälp. Mitt inlägg kanske var lite rörigt och otydligt men det som kan göra det snårigt har nog mer med mitt hjärtfel att göra än med pacemakern :)
  • patriciaaah
    Solitaire123 skrev 2019-03-04 16:39:57 följande:

    Hej och välkommen! Vad bra att ni bokat tid för utredning och inte väntar , fick själv höra att jag o min sambo var väldigt unga när vi sökte hjälp förra året och skulle "inte stressa". Då var jag 24 och min sambo 27, Men tur vart ju det för nu står vi i kö för ivf pga få spermier och pco med väldigt liten chans att lyckas på egen hand. Så stå på er!

    Hoppas allting går bra för er och lycka till


    Hej och tack så mycket, ja det är säkert många som får höra att de är unga och inte ska stressa men ibland behöver man FAKTISKT hjälp även om man är ung. Hoppas det blir bra för er och att ni inte får stå och vänta i kö så länge tills det blir eran tur :)
  • patriciaaah
    becca90 skrev 2019-03-04 15:26:00 följande:

    Heej alla kämpar!! Kul att ni alla hittat till min tråd! :)

    Gjorde mitt sista prov, progesteron morse och fick svaret nu: 86. Har ni någon aning om vad det betyder?

    Pratade med livio Falun som sa att dom inte har någon kö alls och att jag får börja redan mensen som kommer den 15 mars!!! Har ett telefonmöte med läkaren i sundsvall på onsdag.. nu händer det!! Åh blir så nervös men så otroligt glad! Undra om man får kort eller långt protokoll?!


    Oj det var snabba ryck, vi ska ju också utredas på Livio i Falun. Följer din resa med spänning! Lycka till :)
  • patriciaaah
    becca90 skrev 2019-03-06 06:49:28 följande:

    Ja nu helt plötsligt rasslade det till. Men vi får se om läkaren i Sundsvall är villig att låta oss börja i mars.

    Enligt Sundsvall hade Falun kö och jag skulle få vänta i 3 mån men sen när ja pratade med Falun så blev hon nästan sur på Sundsvall som sagt så, haha!

    Men då står ni i kö för utredning? Via landstinget? :)


    Okej, hoppas ni får sätta igång så snabbt som möjligt. Min man är för ung för att vi ska få nån hjälp av landstinget så vi har endast sökt oss till Livio i Falun vilket jag tror kommer vara värt det. Ringde i februari och skulle få en tid för utredning den 4:e april, fick kallelsen igår och där är tiden ändrad till 14:e mars. Här går det undan :)
  • patriciaaah

    Nu har vi varit på första besöket på Livio och allt såg bra ut på mig. Min man hade nedsatta spermier både antalet och antalet rörliga var sämre än normalt. 20 miljoner är ju det optimala för att kunna befrukta ett ägg och min man hade 4,6 miljoner och 0,4 i antalet rörliga. 1,6 tror jag är det normala.

    Han ska få äta vitaminer nu i några månader och göra om testet efter det, om det inte blivit så bra som det ska bli så blir det IVF för oss också.

  • patriciaaah
    becca90 skrev 2019-03-15 06:24:57 följande:
    Håller verkligen tummarna att det ökar på sig!! Röker han?
    Tack! ja vattenpipa har han rökt men har nu slutat för ca 1 vecka sen så hoppas att det sätter fart på simmarna, vill helst slippa genomgå en IVF pga mitt hjärtfel.

    Nån som vet om det finns en mildare variant av IVF? vill helst undvika att samla på mig en massa vätska under hormonbehandlingen.
  • patriciaaah

    Grattis till alla som plussat!!!
    Så kul att det tar sig på första IVF försöket för så många, det ger en hopp.
    Nu har min man ätit vitamin tillskotten i 3 månader så nästa tisdag ska vi till livio och göra ett nytt sperma prov.

    Än så länge har jag inte blivit gravid på naturlig väg så mitt hopp är väl inte så jätte stort över att vi ska kunna lyckas på egen hand. Har slutat börja räkna ner dagar till Bim, känns så meningslöst när man försökt i 16 månader utan ett enda plus.

  • patriciaaah

    Vi var till Livio igår och fick reda på att min mans dåliga spermier har med det genetiska att göra, antagligen redan från födseln, fortfarande skitdåligt. 8 miljoner per mil dock endast 35% som var rörliga varav de flesta simmar inte framåt.

    Vi är tvungna att göra IVF för att lyckas bli gravida. Efter att ha läst en del så tror jag inte ens en vanlig IVF kommer funka för oss utan måste nog bli en ICSI.

    Livio har ett paket pris på 50.000:- som ger 3 IVF försök, är det nån som vet om man kan genomgå detta när man är 26 år gammal? Fick ingen info alls om det igår utan läkaren tog bara upp det ordinarie priset för en IVF omgång vilket är 32.000:- Vill inte kasta ut 32.000:- och sen få minus och ytterligare behöva slänga upp 32.000:- för en ny omgång. Känns skit just nu att bo i Dalarna och inte kunna få gratis via landstinget för att min man inte fyllt 25. snart orkar jag inte ringa runt och få skit besked mer :(

Svar på tråden Uppstart IVF våren 2019