• Barnlängtan31år

    Uppstart IVF våren 2019

    becca90 skrev 2019-04-28 23:16:32 följande:

    Ja eller hur, jag är verkligen helt chockad över resultatet! Fick ut 9 ägg och alla blev befruktade. 7 av dem överlevde till dag 5!

    Åh, tufft det måste vara att bara vänta.. Hur mår du av väntan?


    Ojoj, helt sjukt bra resultat! Har hört att typ 20-40% av befruktade ägg blir blastisar och nu blev nästan 80% av äggen du fick ut blastisar! Det bästa jag har läst om här på familjeliv :)

    Jo, det känns seeeegt men jag är inte lika nedstämd längre då jag vet att vi har många försök på oss nu. Dock skulle det kännas tufft att vänta en hel sommar också om det inte tar sig i juni.

    Har ni väntat på att få barn en lååång tid, så 1,5 månad är ju inte så länge jämfört med det :) Men det känns ändå som jättelång tid!

    Jag älskar maj-månad och brukar vilja vara kvar o den lääänge, men denna gång vill jag bara att maj ska ta slut :)

    Stort lycka till! Det känns ju som att ni kommer få fler än ett barn av dessa blastisar :) Statistiskt sätt borde det bli så iaf. Med er statistik kanske det blir 5 barn, haha!
  • Barnlängtan31år
    becca90 skrev 2019-04-30 10:05:49 följande:

    Men alltså wow! Är det sant?!?!

    Nämen previs, man är livrädd för sommaruppehållet- tänk om man fick va gravid då istället för att bara vänta på nästa försök liksom... Men ni får göra ett nytt försök i juni då??


    Ja, i alla fall vad jag har sett :)

    Tror bara vi hinner ett försök tyvärr... stängning är väl vid midsommar och kommer inte hinna med en ny ägglossning och insättning. Men men, får väl satsa på och hoppas det tar sig vid vårt första försök :) Känns svårt att tro på det med tanke på att jag aldrig fått ett plus i hela mitt liv. Men man vet ju aldrig!

    Du får hålla oss uppdaterade om hur det går (om du vill)!
  • Barnlängtan31år
    vill2017 skrev 2019-04-30 09:17:22 följande:

    Tack kära du för att du säger så och svarade så snabbt :) Behövde lite pepp. Är så sur och grinig och i morse fick jag sms från en kompis om att hon väntar sitt andra barn.. Som att jag ens skulle ha energi att bli glad för hennes skull när jag själv har kämpat med min första i två år.


    Usch, det börjar bli väldigt tungt att så många runt omkring blir gravida. Det har bara blivit värre och värre med den biten tycker jag. För nått år sedan kände jag inte så mycket så, men nu på senare tid har jag knappt känt någon glädje för dem som blivit gravida. Var på kalas i helgen där alla min sambos vänner tog har barn. Det paret som inte har barn visade sig väntade barn i augusti. Jag var inte ens framme till dem och gratulerade dem. Kände mig så deppig!

    Men, nu får vi se framåt och hoppas på att vi snart är där :)

    Det man får med sig från denna resa är verkligen att man ska vara försiktig med att prata massa barn när någon är med som inte har barn! När (om) vi får barn, ska jag verkligen tänka på det!
  • Barnlängtan31år
    mulin skrev 2019-04-30 18:31:27 följande:

    Insättning idag med en blastis :) testdag 13/5


    Ååh, vad spännande! Men också verkligen såå nervöst. Längtar till insättning, vill inte vänta mer :) Kommer dock bli en jobbig tid efter insättning också, så det jag längtar efter är ju faktiskt att bli gravid. Men det är några steg kvar!

    Stort lycka till!
  • Barnlängtan31år

    Idag fick jag äntligen positivt äl-test, cykeldag 24. Brukar bli sen efter Suprefact-sprutan tydligen. Denna cykel är alltså den efter äggplock, så det är inte dags för insättning denna äl men det känns ändå skönt att veta ungefär när det blir dags för FET. Om denna cykel blir normal kommer det bli insättning någonstans runt den 4:e juni. Känns sååå länge! Men men, bara att härda ut!

  • Barnlängtan31år
    Tjohej skrev 2019-05-02 16:54:46 följande:

    Hej! Nu har jag gjort mitt första äggplock och det gick bra, så lättad att det är över. Fick ut 18 ägg, men efter att ha läst lite här i tråden fattar jag inte om det är bra eller dåligt att få ut många?

    Det blir helfrys pga risk för överstimulering så insättning i slutet av juli. Suger att vänta men ärligt talat efter alla hormoner och nu detta känns det rätt skönt att få ha sin kropp ifred ett tag!

    De ska skicka ett brev tydligen om ca 1-2 veckor där vi får veta hur det gått med befruktning osv.


    Skönt att det är över! 18 ägg är bra. Själv fick jag ut 12, 5 befruktades normalt och sen 3 blastisar :) För mig blev det också totalfrys då jag hade risk för överstimulering. Känns segt att vänta, men kände även som du att det var skönt att låta kroppen vara! Börjar dock bli väldigt otålig nu! Har cirka 1 månad kvar till insättning och vill bara att tiden ska gå!!

    Vad skönt att er klinik har öppet så sent så att ni får hjälp med insättning! Det är ganska ovanlig tror jag.

    Hoppas du får många blastocyster!
  • Barnlängtan31år
    Tjohej skrev 2019-05-03 11:24:40 följande:

    Å jag skrev visst fel, jag menade slutet av juni, sen stänger de nån vecka in i juli så man är ju lite nojig att menscyklerna inte drar igång normal och får vänta en månad till.

    Ja det är en dubbel känsla, att det är skönt med en paus men samtidigt vill man bara få det gjort och bli gravid så snart som möjligt! Jag försöker tänka att det iallafall är positivt att det är vår/sommar så man kan hålla igång med roliga aktiviteter, passa på att dricka lite bubbel på en uteservering, och bara ha det gött. :)


    Hoppas du hinner innan sommarstängningen!

    Ja, absolut! Riktigt gött med vår/sommar! Jag försöker också tänka att vi har kommit väldigt långt. Inför förra sommaren mådde jag bara dåligt över att inte veta när jag skulle få tid för utredning. Fick vänta ända till november och lämnade in hälsodeklarationen i maj. Tur att jag inte viste då hur lång tid allt skulle ta! Jämfört med det, så är ju en månad i väntan på insättning faktiskt ingenting :)
  • Barnlängtan31år
    becca90 skrev 2019-05-03 15:05:44 följande:

    På första försöket med ivf - efter 3 års försökande har det äntligen hänt!


    Wow!! Såå häftigt! Stort grattis!!

    Hoppas vi blir fler som plussar på denna sida :)
  • Barnlängtan31år
    vill2017 skrev 2019-05-06 19:46:04 följande:

    Tack! :) det kommer ni också göra snart. Håller tummarna för er och era små frysta blastisar! Vi får inte meddela kliniken förrän på söndag så det är ett tag kvar.


    Tack!

    Hoppas allt går att för er <3
Svar på tråden Uppstart IVF våren 2019