Inlägg från: scanmia |Visa alla inlägg
  • scanmia

    Tips på pyssel för vuxna

    Origami och vika pappersplan är lätt att komma igång med. En bok från biblioteket eller googla fram lite instruktioner. 
    Teckna och skissa. Även här finns det massor av tutorials om du bara googlar eller så kan kolla in böcker från biblioteket. 
    Vad gäller stickning och virkning så finns det mycket på youtube för nybörjare. Jag vill också slå ett slag för att brodera då det är väldigt tillfredsställande att sticka en nål i saker.
    Orkar du lite mer kan det vara givande att driva upp frön. Har du inte trädgård så för lite örter för inomhusbruk eller "microgreens" till sallader och mackor. Det är också kul att driva kvistar till blom nu på våren.
    Baka bröd (eller tårtor och kakor, fast det är lite mindre praktiskt).
    Lär dig grunderna på ett instrument. Även här är det YouTube som gäller. En blockflöjt, munspel, ukulele eller gitarr kan vara kul att sitta och plocka med.
    Kolla också in om det finns några appar med dina intressen. Tex finns det en bra app för att introducera blockflöjten. Duolingo är toppen om du vill lära dig ett språk eller passa på att fräscha upp skolfranskan.
    Pressa juice. Det är ganska pyssligt och tar upp en hel del tid och det kan kännas positivt att göra något hälsofrämjande om man är sjukskriven. 
Svar på tråden Tips på pyssel för vuxna