Inlägg från: Anonym (Tant Hedvig) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Tant Hedvig)

    Är det jag som är konstig eller kan ni förstå mig (väninneproblem)

    Ts, tror jag förstår dig precis. I och med att hon verkar ständigt frågar och liksom "pumpar dig" på info om dina känslor kring honom etc så skulle jag nog känna det som om hon var lite nyfiken på ett lite negativt sett.

    I och med att hon faktiskt aktivt väljer att umgås med honom och hans nya så tror jag att enda vägen framåt för er relation (du och din kompis) är att ni gör precis så som du försöker: lämna honom och ditt ex och er dåvarande och nuvarande relation och känslor (du och ditt ex alltså) utanför dina samtal med din väninna. På mig verkar det nästan som om hon är lite nyfiken och gärna har lite kolla på eran relation (du och exet) och kanske inte främst för din skull utan för att hon tycker det är kul. 

  • Anonym (Tant Hedvig)
    Anonym (Ts) skrev 2019-02-14 23:26:00 följande:

    Det har hänt att hon bjudit hem mig och exet samtidigt, när hon hade en middag för sina vänner. Då bjöd hon inte hans nya och var noga med att poängtera att nu var hon väldigt snäll mot mig den här gången och i fortsättningen skulle den nya vara välkommen också. Och att hon bjuder alla sina vänner och om jag då väljer att avstå för att den nya eller exet är där så är det mitt val och jag som väljer bort att besöka henne. Och att då blir hon besviken på mig som vän. Hon förstår mig inte alls känns det som.


    Ts, hon är inte din vän alls!
    Hon är "snokig" och vill alltså att du skall tvingas umgås hemma hos henne, inte bara med ditt ex (som du fortfarande har känslor för) utan dessutom hans nya tjej!!
    Din sk väninna verkar inte alls ha några gränser och verkar inte alls kunna sätta sig in i din situation känslomässigt. Eller också kan hon det, men tycker det är kul att sitta där som spindeln i nätet och iaktta hur ledsen och obekväm du blir och kanske även att ditt ex blir obekväm.
    Ligger det något annat bakom det här? Längre bak i tiden? Har din väninna varit avundsjuk på dig av någon anledning? På dina relationer, din karriär etc? Har ni haft tidigare konflikter du och din väninna om någonting? Har du varit kritisk mot hennes tidigare relationer? Det verkar nästan som om hon vill "hämnas" (i och med att hon började umgås med honom efter att ni gjort slut).

    På mig verkar det faktiskt som hon vill sitta där och "gotta sig" åt "din olycka".
    Efter att ha läst din senaste post, ts, tycker jag att du skall backa rejält från den sk "vänskapen" för det känns som om att allt personligt du skulle berätta för henne skulle hon kunna använda "mot dig" ex genom att berätta för ditt ex och hans nya.
  • Anonym (Tant Hedvig)
    Anonym (Ts) skrev 2019-03-10 19:10:04 följande:

    Ja jag borde kanske säga upp vänskapen med henne. Jag mår inte bra av att umgås med henne. Men det är svårt att hitta nya vänner.

    Jag smsade henne nu att jag blir ledsen av att hon inte bjöd mig. Skrev att jag inte tyckte att hon betedde sig bra mot mig. Då hotade hon med att säga upp vänskapen men ville ses imorgon och prata ut om det. Jag har ingen lust att träffa henne men tror inte vi är vänner mer om jag inte gör det. Är rädd för att bli ensam :/ Är det så att det är bättre att inte ha några vänner än att ha en dålig vän?

    Jag har ju tex arbetskollegor som är trevliga men ingen jag kan prata om privata saker med.


    Hur gick det på lunchen ts? Kunde ni "prata ut"?
Svar på tråden Är det jag som är konstig eller kan ni förstå mig (väninneproblem)