Inlägg från: Anonym (Men va?) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Men va?)

    Är det jag som är konstig eller kan ni förstå mig (väninneproblem)

    Det är hon som är konstig! Ni två är vänner sen 10 år, hon lärde känna din ex-pojkvän i egenskap av att han var din kille. Och nu vill hon vara vän med honom? Så gör man ju bara inte. Hon får respektera det. Blir ju jättekonstigt mot dig och du har dessutom känslor för killen fortfarande! Vilken gris hon är. Bjuder hem honom och hans nya?? Underligt beteenden. Jag hade tagit avstånd.

  • Anonym (Men va?)
    tankfull skrev 2019-02-14 21:47:30 följande:

    Visst kan man klicka som vänner, men jag hade av lojalitet med min väninna inte umgåtts med hennes ex även om jag hade tyckt att han var trevlig, särskilt inte under de omständigheterna som beskrivs ovan där de inte ens hade träffats så mycket innan. Ibland handlar det bara om att inte vara så förbaskat självisk. Vuxna har rätt att göra vad de vill men det betyder inte att de ska göra vad de vill på bekostnad av någon annans välmående. Den typen av egoism tycker jag är på fjortisnivå.


    Exakt!! Man är lojal mot sina vänner om det är äkta vänskap. Varför ska hon promt bli vän med honom, de kände ju knappt varandra. En vuxen människa tar mogna beslut och kan se hur sitt handlande påverkar andra. De kommer ju inte kunna umgås gemensamt, blir ju jättekonstigt. Ibland får man som sagt stå upp för de som betyder något i ens liv, han lämnade henne och klart att det känns för TS om han och bästa vännen helt plötsligt blir bästisar.

    Det känns som det handlar om nåt helt annat här. Vännen kanske är smickrad över att det finns ett annat typ av intresse här, har svårt att tänka mig att hon bara kände att han var en sååå bra vän att hon bara var tvungen att börja hänga med honom. Som sagt, ingen vet vad de två har gjort eller vad som ligger i luften mellan dem.
  • Anonym (Men va?)
    Anonym (Ts) skrev 2019-02-14 23:26:00 följande:

    Det känns bra att en del av er förstår. Känner mig mindre konstig som tycker att det är jobbigt.

    Det är inget mellan dem. Han har en ny flickvän som han (antar jag) är förälskad i och hon är lycklig med sin man.

    Hon pratar dessutom ibland om hur bra han passar ihop med sin nya och hur fin människa hon är. Det svider extra mycket :/ Hon har som sagt bjudit hem den nya också.

    Det har hänt att hon bjudit hem mig och exet samtidigt, när hon hade en middag för sina vänner. Då bjöd hon inte hans nya och var noga med att poängtera att nu var hon väldigt snäll mot mig den här gången och i fortsättningen skulle den nya vara välkommen också. Och att hon bjuder alla sina vänner och om jag då väljer att avstå för att den nya eller exet är där så är det mitt val och jag som väljer bort att besöka henne. Och att då blir hon besviken på mig som vän. Hon förstår mig inte alls känns det som.

    Det här i kombination med att varje gång vi ses så tänker jag att jag kommer inte ta upp exet som samtalsämne. Istället frågar jag om hennes liv etc men han kommer ändå upp eftersom hon tar upp honom. Så 80% av våra samtal handlar om honom direkt eller på något sätt relaterat fast jag försöker styra undan. Borde nog göra det mer direkt och säga ifrån som ni säger men det är svårt.


    Hon verkar totalt sakna perspektiv. Snäll haha, så hon menar att du, förutom att du blivit dumpad av din kärlek, också ska uteslutas från er gemenskap? Och hon dessutom blir besviken på dig om du inte kommer ... Det där är ingen riktigt vän. Det är precis som att hon vill skada dig. Att han helt plötsligt är viktigare än dig som är en nära vän sen 10 år, det är extremt konstigt. Även om hon är lyckligt gift och han har ny tjej så osar det skumt, tror hon ändå är attraherad av honom eller nåt.
Svar på tråden Är det jag som är konstig eller kan ni förstå mig (väninneproblem)