Inlägg från: Anonym (Veganen) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Veganen)

    Respektlösa köttätare...

    Jag tycker det är rent av respektlöst utav köttätare att äta kött när en vegan är med. Vi var några stycken på en restaurang och åt här om dagen. Jag och två andra i sällskapet är veganer och då kan man ju tycka att de andra i sällskapet ska respektera det och vi vill inte se döda djur på tallriken. Men två personer i sällskapet envisades dock med att beställa kött, med argumentet att de betalar för maten så så ska de få äta vad de vill. Nej jag tycker faktiskt inte det. Om några i sällskapet mår dåligt av att de äter kött tycker jag inte man ska göra det. Det fanns gott om veganska och vegetariska alternativ. Varför är ni köttätare så själviska? Måste man äta kött i en vegan/vegetarian sällskap?

  • Svar på tråden Respektlösa köttätare...
  • Anonym (Veganen)

    Om någon i sällskapet mår dåligt av att någon äter något, då anser jag att man avstår det. Liksom, jag skulle inte äta nötter framför en nötallergiker. Då kanske ni köttisar inte behöver äta kött framför mig som mår dåligt av det?

  • Anonym (Veganen)

    Jag vill inte se döda djur på tallriken. Jag mår dåligt av det.

  • Anonym (Veganen)

    De flesta i sällskapet visar dock respekt och beställer vegetariskt, men det är en liten klick egoistiska, respektlösa köttisar som beställer kött bara för att provocera!

  • Anonym (Veganen)
    Anonym (Wtf) skrev 2019-02-15 11:53:38 följande:

    Vem är det som är respektlös? Vem är du att ha synpunkter på vad ANDRA äter? Du kan lika gärna sägas vara respektlös mot dem som tvingar andra att äta annat än de vill istället för att äta kött som de. Att vara vegetarian eller vegan är ett val man gör. Och bjuder jag på middag ser jag tlll att det alltid finns något för alla. Men skulle någon säga till mig att jag inte fick äta kött bara för att en annan person är vegan säger jag upp bekantskapen med denne.


    Varför kan inte alla äta veganskt/vegetariskt då? Då blir det ju inte extrajobb för dig. Och köttisar kan äta allt, det kan inte veganer/vegetarianer..
  • Anonym (Veganen)
    Anonym (Hmmmmm.....) skrev 2019-02-15 12:00:34 följande:

    Att äta nötter framför en nötallergiker kan leda till att denna får anafylaktisk chock.

    Så om jag inte mår bra av att du sitter där och äter vegansk mat mitt framför ögonen på mig då beställer du in en kötträtt så att jag ska slippa må dåligt?


    Hur kan man må dåligt av att någon är vegan? Nej jag beställer inte kötträtt för det. Dels pga etik, och dels för att jag varit vegan såpass länge att jag kan bli riktigt sjuk av att äta animaliska produkter/kött.
  • Anonym (Veganen)
    Anonym (Kompis) skrev 2019-02-15 12:01:41 följande:

    Du får helt enkelt äta själv med din veganvän nästa gång. Ingen kommer att äta vegansk mat för att du inte gillar att se kött.


    Jo nu kan de flesta i sällskapet visa respekt och beställa vegetarisk mat.
  • Anonym (Veganen)
    Anonym (Hmmmmm.....) skrev 2019-02-15 12:03:03 följande:

    Jo, till skillnad från allergiker så KAN ni äta kött. Det är bara det att ni inte vill. Ni lever i ett land och i en tid där man har råd att vara kräsen med vad man äter.


    Nej jag kan bli jättesjuk om jag äter kött. Dock har du rätt i att det inte är något jag vill heller.
  • Anonym (Veganen)

    Jag bjöd inte, alla betalade själva. Men det är en positiv grej det här med att visa hänsyn. Vet man att någon i sällskapet mår dåligt av något, det kan också handla om att en i sällskapet mår dåligt om tex andra dricker alkohol, då avstår man det för att visa hänsyn till alla i sällskapet.

  • Anonym (Veganen)

    Nej jag trollar inte. Jag mår dåligt av att se döda djur på tallriken och jag tycker man ska visa varandra hänsyn. Punkt.

  • Anonym (Veganen)

    Vad fattar ni inte? Jag driver inte, jag tycker seriöst det är respektlöst när jag verkligen inte mår bra av det.

  • Anonym (Veganen)

    Någon föreslog att alla skulle gå till en vegetarisk restaurang. Det är en god idé, men det gnälls sä förbannat mycket från vissa i sällskapet att de saknar köttet då. Så vi kan tyvärr inte äta tillsammans på restaurang.

  • Anonym (Veganen)
    Anonym (J) skrev 2019-02-15 14:57:30 följande:

    Jag tror dig inte.


    Ditt problem.
  • Anonym (Veganen)
    Anonym (What) skrev 2019-02-15 14:58:06 följande:

    Du måste vara ett troll! Om inte så hoppas jag att du lär dig ett och annat i framtiden.


    Nej jag trollar inte förihelvete!! Varför vägrar köttätande ta till sig att kött är just döda djur??
  • Anonym (Veganen)
    Anonym (Oxå vegan) skrev 2019-02-15 14:03:53 följande:

    Ts jag kan förstå på ett sätt hur du känner/tänker. Men med den aggressiva inställnningen du har till köttätare vinner du inga sympatier. Respekt är inte något man kan kräva, det är något man förtjänar. Du förtjänar inte omgivningens respekt med den aggressiva inställningen du har.


    Varför förtjänar köttätare respekt menar du? Djuren lever inte för människans skull. Eller är du någon ?låtsasvegan??
Svar på tråden Respektlösa köttätare...