• Fjäril kär

    Tror ni att det finns en chans?

    Du säger själv att du inte kan strunta i all historik som finns, dvs alla dåliga saker som lett fram till flera uppbrott.

    Så då har du ju redan svarat på frågan själv.

  • Fjäril kär
    splat skrev 2019-02-19 13:54:04 följande:

    Jag vet, så jag tänkte dom andra gångerna också, men mina känslor tog över, precis som nu. Jag ignorerar dom känslorna och sen blir vi ihop igen, sen kommer dom känslorna tillbaka osv. Just nu vill jag bara fria till henne och skydda henne från allt och hålla om henne. Är ju fel på mig! Massor med folk gör slut och de verkar gå vidare hur lätt som helst, även när de gör slut efter jättelånga förhållanden. Men jag kan inte.


    Det är väldigt få människor som lämnar ett förhållande lättvindigt. Det kan verka som att många går vidare "hur lätt som helst" men det är ju bara det som syns utåt.

    Jag har lämnat ett 15 år långt äktenskap bakom mig och det har nästan tagit knäcken på mig och jag har omvärderat det beslutet flera gånger även fast jag vet att det inte fanns något annat val än att gå. Jag har varit så arg på honom att han slösat bort alla våra år att jag avskytt honom. Och nästa stund har jag saknat honom och minns allt bra vi haft. Men sanningen är att det inte finns något att komma tillbaka till..

    Vi har varit skilda i 1 1/2 år nu och jag ser under den tiden att ingenting har blivit bättre. Allt han sa att han skulle förändra har inte hänt. Jag har bara fått mer bekräftelse på att jag gjorde rätt som lämnade honom.

    Så ja, att göra slut ÄR jobbigt. Det GÖR ont. Man mår SKIT. Det kommer man inte undan.
  • Fjäril kär
    splat skrev 2019-02-19 16:49:22 följande:

    Oj, det lät jobbigt. Vad var det som hände för att du gjorde slut?

    Men ni har alltså haft kontakt efter skilsmässan eftersom du vet att han inte har förändrats efteråt?


    Vi har ett gemensamt barn ihop och därmed också kontakt med varandra. Och det är just därför jag vet att ingenting har förändrats. Han dricker för mycket på helgerna och orsakar bråk i familjen och ältar gamla orättvisor i det oändliga och det trasade sönder hela vår familj. Han förstår inte varför jag lämnade honom utan skyller ifrån sig på allt möjligt annat. Och ja han dricker lika mycket nu som då och har ingen självinsikt helt enkelt. Han vill ha mig tillbaka men alla känslor har dött eftersom han inte gör något alls åt de problem som finns. Han tycker istället att det är MIN sak att fixa ihop familjen igen.. No way José liksom..
  • Fjäril kär
    splat skrev 2019-02-19 17:36:40 följande:

    ja, det har inte varit fallet här iaf. Vi har haft det bra men också en del motgångar som många andra. Men svartsjukheten blev inte bättre, endast för stunden.

    Men saknar henne så.. Vill bara kontakta henne och åka till henne, men jag vet att det bästa är att hålla sig ifrån. Det är ju det att jag kan inte sluta tänka på henne.

    Men känns väl som ett dött lopp allt det här. Även om vi skulle bli ihop så blir det konstigt med hennes familj. Känns som hon också var för snygg för mig så kommer aldrig träffa en lika snygg person heller. Blir galen på alla tankar i huvudet. Var så skönt när jag var med henne några dagar förra veckan.


    Om jag säger så här. Du kan ju inte vara ihop med henne för att slippa må dåligt för att det är slut. Det funkar liksom inte så.

    Uppbrott GÖR ont. Det kommer du få uppleva många gånger under din livstid.

    Hon kan ju inte för evigt fungera som "snuttefilt" för att det gör ont att göra slut.
  • Fjäril kär
    splat skrev 2019-02-19 19:40:32 följande:

    nä jag vet. Du har så rätt, men varför känns det som jag har gjort fel och att jag aldrig kommer ha nån som henne?? Men tack iaf för dina svar.


    Helt enkelt så vill ju ingen vara the bad Guy som gör slut. Därför kommer skuldkänslor och känslor av förvirring och "jag ångrar mig". Det är liksom så det funkar att göra slut.

    Jag känner likadant efter min skilsmässa. Det är liksom en process i ATT lämna någon. Då känns det så här.
  • Fjäril kär
    splat skrev 2019-02-19 20:05:13 följande:

    Men du tänkte inte att det var fel och ville mysa med honom igen osv?

    Att allt kanske blir bra igen? 


    I början ja var skuldkänsla enorma och han gjorde allt för att få mig att stanna. Då blev det enklast att gå med på sex, middagar, utflykter etc för husfridens skull men jag mådde allt sämre av det för varje gång. Jag visste att han mådde dåligt av att jag sa ifrån och han blev sur men JAG mådde ju ännu sämre av att gå med på det... Så jag fick helt enkelt tänka om och stå på mig. Sex löste ingenting. Jag kände mig bara billig och eländig och visste att det bara var teater.

    Det tog några månader innan jag helt sa stopp. Han försöker fortfarande locka med sex och utflykter etc men det är ingen idé. Våra problem blir ju inte lösta per automatik bara för att jag ligger med honom.

    Jag har inga känslor kvar för honom. Det finns ingenting kvar. Jag vill inte ha honom.

    Jag är ledsen för att det blev som det blev men det betyder inte att han har en chans på mig igen. Jag är klar med honom och har gått vidare. Sorgen över vår skilsmässa och splittrade familj får jag leva med och lära mig hantera.
  • Fjäril kär
    splat skrev 2019-02-19 20:40:39 följande:

    Jag är också ledsen att det blev som det blev nu. Vet inte hur länge jag orkar med det. Snart ser jag väl på instagram att hon har en ny, och jag vill inte sluta följa för jag vill se henne. Vill bara åka till henne och krama henne. 


    Både att krama henne och se henne på sociala medier kommer bara göra allt värre. Det löser ingenting.

    Det är inte farligt att må dåligt, det är så det är helt enkelt. Deal with it helt enkelt.

    Och så måste du tänka på henne också och att hon också mår skit. Av många orsaker. Att studsa fram och tillbaka till henne mår inte hon bra av heller. Och nej du är ett av skälen till att hon kanske inte mår så bra så du kan inte trösta henne heller.

    Riskera inte att hon till slut ber dig fara å flyga...

    Ge henne utrymme att kunna läka och må bra igen och respektera det. Det kommer även hjälpa dig att må bättre.
  • Fjäril kär
    splat skrev 2019-03-06 18:21:01 följande:

    Tack för ditt svar.

    Vet inte vad jag vill veta, är bara förvirrad. Polarna säger samma som dig, men varför skulle hon ljuga nu? Hon tjänar inget på det, för om vi blir ihop märker jag ju ändå att hon inte förändrats. Jag har ju erfarit det förr. Egentligen vet jag ju svaret på allt det här, men är så svårt att lämna en person som betytt mycket. Ska man lita på det hon säger eller inte? Nu är det mer allvarligare än de andra gångerna.  


    Självklart tjänar hon på att ljuga eftersom hon vet att du har känslor och helst inte vill lämna henne. Hon beter sig som skit mot dig och ändå tycker du att hon är underbar. Det är därför hon kan fortsätta ljuga. Du sväljer allt hon säger.

    Att hon registrerar sig på dejtingappar samma ögonblick som ni gör slut och jagar nya killar är stort bevis på att hon inte har riktiga känslor för dig, du duger tills hon hittat något bättre. Nu duger du igen eftersom hon inte fick något svar på dejtingappar .

    Hon vill inte ha dig, hon vill slippa vara ensam. Det är inte kärlek.
Svar på tråden Tror ni att det finns en chans?